24 Ocak 2010 Pazar

Jo'nun İmza Töreni Ve Opsiyon Tartışmaları

Bize söylenenler Jo'nun satın alma opsiyonu olduğu yönündeydi. Hatta Galatasaray TV'de Jo transfer olduğunda satın alma opsiyonuyla transfer edildi vurgusunu sık sık yaptı. Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Yalnız bu hayırlı olsun temennisi başka duruma. Jo'nun transferinden sonra zaten ona hayırlı olsun demiştik. Şimdi ise yeni tartışma konumuza hayırlı olsun diyebiliriz. Jo'nun opsiyonu var mı, yok mu, takımda kalacak mı, 4 ay sonra gidecek mi tartışmalarını artık dinler dururuz. Hatta Jo'nun göstereceği iyi performans sonrasında bu tartışmalar daha da büyüyecektir. Murat Yalçındağ'ın Jo'nun bonservisi konusunda herhangi bir anlaşma yapmadık açıklamasına rağmen ben hala Haldun Üstünel'i bekliyorum. O bu konu hakkında kesin açıklamayı mutlaka yapacaktır. Bu arada Haldun Üstünel de hala yurt dışında ve onun orada olduğu zamanlarda beklentiyi yukarıda tutmanın faydası olduğunu düşünüyorum.

Jo'nun geldiği ilk gün kendisini karşılayan taraftarlardan çok etkilendiğini belirterek ilerleyen günlerde Galatasaray'daki geleceğine karar vereceklerini ifade etmesi benim kafamda bazı soruları cevaplamaya başladı. Bir anda aklıma Gourcuff örneği geldi. Bordeaux bu futbolcuyu Milan'dan kiralamıştı ve Gourcuff geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla bütün ilgili üzerine çekmişti. Sezon sonunda Milan'ın ısrarla takımında tutmak istediği bu futbolcusunu mecburen Bordeaux'a satmak zorunda kalmıştı. Bana kalırsa Jo transferinde de izlenen yol bu olacaktır. Avrupa Ligi'nde oynayamayacak bir futbolcuyu Baros'un yokluğunu doldursun diye 4 aylık kiralamanın yoksa bir mantığı yok. Zaten ligde öyle ya da böyle ilk ikide mutlaka oluruz. Bu yüzden Jo'nun transferini ben hala uzun vadeli düşünenlerdenim ve bu opsiyon tartışmalarını bence bir süre erteleyelim. Bu konu Mayıs ayında tartışılacak bir konudur.

Şimdi konuşmamız gereken konu bence Gaziantepspor maçıdır. İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bu maçın oynanıp oynanmayacağı bile belli değil. Ama biz oynanacak diye yola çıkarsak Jo bir bakıma nostalji yapmış olacak. 1.5 senedir ayrı olduğu Rusya'da bu tip yağışlara, karlı zeminlere oldukça alışıktı. Bu yüzden bu karlı zemin tam Jo'luk diyebilirim :) Tabii bunlar işin şakası. Rijkaard yeni gelen futbolcular hazır olmadan asla sahaya sürmeyen bir teknik adam. Bunu Elano'da da, Keita'da da görmüştük. Bu yüzden Jo ve Neill Gaziantepspor maçında oynarlar mı bilemiyorum. Bir yandan da bu bölgelerde yaşanan alternatifsizlikleri düşündüğümde biraz iş mecburiyete kalabilir.

Bu arada Jo'nun imza törenini izledinden çok güzel kareler çekilmiş;

Burada el hareketine dikkat. Bu Brezilya'lılarda özellikle samba kültürüyle yoğrulmuş futbolcularda bu özellikler var :) Gol sonralarında ilginç gol sevinçleri bizleri bekliyor. Bu resim bunun işaretidir.

Eskiden imza törenlerinde göstermelik boş sözleşmelere imza attırılırdı. Ama Galatasaray'da son 2 yılda takıma katılan futbolcuların kalitesine, vizyonlarına baktığımızda her şey kuralına uygun şekilde yapılmaya başlandı. Bu arada cesareti simgeleyen şu kırmızı formayı da maçlarda bir türlü göremedik. Jo'ya da yakışmış :)

Bu ise imza töreninin en iyi fotoğrafı olmuş. Jo'dan yine o el işareti ve heykelin yanında güzel bir görüntü :) Kar yağışı da manzarayı güzelleştiren etken.

1 yorum:

  1. Gourcuff orneği buraya pek uymamış. Çünkü Gourcuff örneğinde Bordeaux satın alma opsiyonanuna 15M euro ödemek koşuluyla sahipti ve Gourcuff'a yıllık yüksek bir miktar önderdi. Milan satın alma opsiyonunu verdiği için satmak zorunda kaldı. Futbolcu çok istedi ve opsiyon olmadığı halde Milan satmak zorunda kaldı gibi bir durum yok yani. Bu konu hakkında Aceto da yazmıştı zamanında:

    http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/05/milan-gourcuff-bordeaux.html

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir