21 Mayıs 2010 Cuma

Ceyhun Yıldızoğlu Galatasaray'da

Son zamanlarda aldığımız haberlerin en güzeli. Hiç beklemediğimiz bir anda Zafer Kalaycıoğlu ile yolların ayrıldığı haberinin mutluluğu bize yetecekken üstüne Ceyhun Hoca gibi bu ülkede Kadın Basketbolu deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan; adam gibi bir adamla anlaşılmasının mutluluğu tarif edilemez.

Ceyhun Hoca' nın adı her zaman taraftarlar arasında konuşuluyordu; taraftarın en çok istediği koçlardandı. Zaten ülkemizde Kadın takımını çalıştıracak kaliteli iki isim var. Cem Hoca ve Ceyhun Hoca. Cem Hoca, Erkek takımımızın başında olduğuna göre yapılacak en güzel hamle buydu.

Zafer Kalaycıoğlu' nun istifa etme erdemliliğini göstereceğine inanmıyordum. Yönetimin de onu yollayacağını düşünmüyordum ve seneye yine bizim için boş umutlar ve sonunda da hüsran olacak diye düşünüyordum. Ama yönetimimiz sonunda bu şubenin sahipsiz olmadığını gösterdi; taraftarın çağrısına kulak verdi ve gerektiği gibi armaya yakışmayan adamı kapının önüne koydu. Gelmesi en büyük hataydı; neyse ki sadece 1 sene sürdü bu hata.

Ceyhun Hoca' nın gelmesi ile şimdiden bir şampiyonluk heyecanı sardı içimizi. En büyük sorunumuz yerli oyuncular diye konuşuyorduk. Takımın başına yerli oyunculardan en iyi verimi alacak koç geldi. Milli takımda Yasemen' den, Bahar' dan nasıl yararlandığını hepimiz görüyoruz. Bu yerli konusuyla ilgili ileride daha detaylı bir yazı yazıp; orada konuşuruz.

Ceyhun Hoca gelmeden önce de boş durmadık ve iki dünya starını kadromuza kattık bildiğiniz gibi. Birini anlatmaya gerek yok. ''Çikolata Prensesimiz'' Seimone Augustus. Diğerini de anlatmak için: Smaç basıyor dersek yeterli olur... Sylvia Fowles! Çok kaliteli yabancılar katıldı takıma ama Sophia' nın yerli statüsünde oynamayacağı sorunu çıktı şimdi de karşımıza. O kadar inanmıştık ki maçları izlerken Safiye diye destekliyorduk. Bu haber inanılmaz üzdü bizi; umarım ikna edilir ve şampiyonluğun kapısı daha sert çalınır.

Sırada üst düzey bir guard var. Topu yere vuran adamın olmazsa yani bu arabanın direksiyonuna iyi bir şoför oturtmazsan sonu yine hüsran olabilir. O yüzden takımı yönetebilecek, üst düzey bir guard alınmalı!

Sportif Cümleler olarak yeni koçumuza başarılar diliyoruz. Ceyhun Hoca' nın takımımıza gelmesinde emeği olan herkese sonsuz teşekkürler! Haber ise şu şekilde;

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı’nın antrenörlüğüne Ceyhun Yıldızoğlu getirildi.

Geçtiğimiz hafta Seimone Augustus ve Sylvia Fowles ile kadrosunu güçlendiren Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, A Milli Bayan Milli Takımı’nın da başında bulunan Yıldızoğlu ile gelecek sezon için anlaşmaya vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir