8 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupası'na Doğru #6

Manchester United'den Manchester City'e transferini çok konuşmuştuk. Ferguson'un Tevez yerine Berbatov'u tercih etmesi falan derken Tevez, City'e gitti ve gösterdiği performans gayet iyiydi. Aslında City'nin de durumu Arjantin'den farklı değil. Çünkü geçtiğimiz sezon kadrolarına baktığımızda hücum hattında inanılmaz silahlar vardı. Adebayor, Santa Cruz, Robinho, Bellamy ve Tevez falan derken rotasyon genişti. Ama bu rotasyon içerisinden en büyük faydayı Tevez'den gördükleri kesin. Tevez aslında çok ilginç bir adam. Bir gün çıkıyor futbolu bırakmayı falan düşünüyorum diyor, sonrasında Milli Takım'la ilgili birkaç laf ediyor, dönüyor başkasına sataşıyor. Bu sayede de Dünya futbolunun takip edilesi isimlerinin başına gelmeyi başarıyor. Sadece futboluyla falan konuşulsa neyse ama sivri dilli bir arkadaş diyelim. Bu arada Arjantin'in hücum rotasyonunda da Tevez nasıl bir rol üstlenecek göreceğiz. Sanırım bu turnuvada Arjantin'in en büyük kozlarından birisi olacak. Çünkü iyi bir sezon geçirdi ve çok formda. Milli Takım'la da yaşadığı sorunlardan sonra Maradona bu adamdan hala vazçemiyorsa, bir bildiği vardır demek lazım.

Büyük şampiyonalar öncesinde çekilen takım fotoğrafları meşhurdur. Herkes kesin kadrosunu belirleyince, takım halinde bir foto çekinir ve bir bakıma gövde gösterisini yapar. Tabii bizler Türkiye'de genelde formalı takım fotoğrafı çekilmesine falan alışığız ama İngiltere şıklığıyla bu düzeni bozmuşa benziyor.

Steve Nash'in futbol sevdasını artık bilmeyen yok. Bu kadar büyük bir basketbolcu olmasa, neredeyse futbolcu olmadığı için çok pişman diyeceğim. Aslında işin diğer bir ilginç yönü, Dünya'da futbolun en az takip edildiği ülke olan Kanada'dan böyle bir ismin futbol delisi olması. Biz Nash'in basketbolculuğunu çok seviyoruz ama sadece bilgisiyle değil, tekniğiyle de Nash harika bir futbolcu olabilirdi. Zaten kendisi boş zamanlarında taraftarı olduğu Tottenham ile de idmanlara çıkıyor, her fırsatta futbolu ne kadar sevdiğini dile getiriyor. İşte bu yüzden, 2010 Dünya Kupası'nda ABD'nin CBSSports.com internet sitesi için şampiyonayı takip edecek ve Facebook, Twitter gibi sosyal medya kanalları yoluyla turnuvada gözlemlediği olayları ve maçları yorumlayacak, video ve fotoğraflarla da şampiyonayı takip edecek. Biz de bu durumda Nash'in yorumlarını bol bol takip edeceğiz.

Kuzey Kore tam bir kapalı kutu. Aslında ülke olarakta kapalı kutu durumundalar ama futbollarını bilen çok az kişi var. İki tane libero ile oynadığı söyleniyor ve modern futbolunda oldukça gerisinde bulunuyorlar. İki liberoyu geçtim, libero ile oynayan başka bir takım var mı gerçekten bilmiyorum. Hepsini geçtim, nasıl netice alırlarsa alsınlar bu turnuva onlar açısından çok önemli. Çünkü izole olmuş bir halk durumundalar ve kendilerini bu tip büyük organizasyonlarla Dünya'ya tanıtmak çok önemli. Şimdi onlar için başarılı olmaktan öte, Brezilya & Portekiz & Fildişi Sahili gibi büyük takımlarla oynamanın önemini tarif etmek zor. Belki maçlardan sonra diğer takım futbolcularıyla forma falan değiştirecekler, fotoğraflar çekinecekler. Kuzey Kore'nin ben başarıdan öte bunları düşündüğünü tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir