6 Temmuz 2010 Salı

DK 2010 Yarı Final / Hollanda 3-2 Uruguay

van Bronckhorst, gözümüzün önünde olan efsane ama kendisini konuşmamız için bu golü beklemek gerekiyormuş. Turnuva sırasında sol bekte müthiş etkili falan olduğunu bende düşünmüyorum. Hatta van Bronckhorst'un sol bek oynaması Hollanda'nın bu bölgede etkili futbolcular bulamamasından kaynaklı ama van Bronckhorst da büyük efsanelerin yaptığı gibi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapıyor. Üstelik 35 yaşına gelmesine ve gerçek anlamda sol bek olmamasına rağmen. Hollanda ise bildiğiniz gibi, ezberleri bozmaya devam ediyor. İyi futbol oynadıklarından söz etmek imkansız, geçmiş yıllarda ise onları iyi futbollarıyla hatırlardık. Ama Dünya Kupası'nda bu futbollarıyla oynadıkları bütün maçları da kazanmayı başardılar. Robben'in devreye girmesi, Sneijder'in vitesi yükseltmesi, Kuyt'un istikrarlı futbolu Hollanda'nın en büyük kozu. Santrafor anlamında herhangi bir katkı alamamalarına rağmen, arkadaki üçlü Hollanda'yı taşıyor. Uruguay karşısında da van Bronckhorst'un şahane golünü bir kenara bırakırsak, Sneijder & Robben ve Kuyt üçlüsü Hollanda'yı finale taşıdı. Uruguay'ın ise Lugano, Suarez gibi futbolcularının olmaması büyük bir handikaptı ama Suarez'in yokluğu taşları yerinden oynattı. Turnuva boyunca oyun kurucu gibi oynayan Forlan kendi bölgesine geçti ama ondan boşalan bölge Uruguay'ın hücum organizasyonlarını etkiledi, hatta neredeyse bitirdi. Zaten arada önemli bir güç dengesi de var ve bu denge Hollanda'nın en büyük kozuydu. Uruguay ise turnuvayı gönüllerin şampiyonlarından birisi olarak tamamladı.

Bu arada turnuva boyunca sustum sustum ama bunu yazmam lazım. Ömer Üründür artık doruk noktaya ulaştı, bunu da daha geçebileceğine inanmıyorum. Maç 3-1'e geldikten sonra '' maç bitti, iki takımda rölantiye aldı, Uruguay kabullendi, artık birşey yapamazlar'' şeklinde konuştu. Uruguay'ın ikinci golü atması halinde oluşacak kaosdan hiç bahsetmedi ama o ikinci gol gelince ''futbol bu herşey olabilir, maç daha bitmedi'' şeklinde ifadeler. Gerçekten inanılmaz, söz burada biter daha da yorum yapılmaz.

2 yorum:

  1. durum 3-1 dk.70

    ÖÜ:Maç bitti

    Durum 3-2 dk.92

    Sunucu: Sizce sonuç değişir mi?

    ÖÜ:ehhiihiehi

    Sunucu:Niye gülüyorsunuz?

    ÖÜ: Futbol bu sonuçta herşey olabilir

    Madem demokrasi birey hakları,istekleri hepsi yalan galiba ÖÜ den belli, zorla bu işkenceye maruz bırakılıyoruz, bu adamı kim istiyor kime hitab ediyor, olayı ne??

    YanıtlaSil
  2. kimseye hitab etmiyor, saçma sapan konuşuyor. futboldan bi yere kadar anladığını kabul etsem de skor yazarlığı yapmasına tahammül edemiyorum. Brezilya iyi değil cart curt derken 3. golü de gayet şık bi şekilde atmışlardı ya içimin yağları erimişti.
    Babadan zengin bi adammış yorum yapmak için para almıyomuş diye duymuştum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir