8 Ağustos 2010 Pazar

Kilit İsim: Işıl Alben

27 Nisan 2009. Ayhan Şahenk' te Play-off yarı final serisi. Fenerbahçe seride 2-1 önde; eğerki Fenerbahçe kazanırsa finale yükseliyor, Galatasaray kazanırsa seri Caferağa' ya taşınıyor. Maçın o ana kadar en etkili ismi olan, rakibi adeta tek başına sahadan silen Işıl' ımız yine o bildiğimiz müthiş hırsıyla ribaund için yükseliyor ancak birden yere düşüyor. Ne yazık ki kötü haber. Çarpraz bağlar kopmuş minimum altı ay yok. Sonra bekliyoruz, sabredeyiyoruz tam iyileşyi deyip sahaya sürüyoruz lanet olası sakatlık nüksediyor. Artık tamamen iyileşmeden sahaya sürmek yok dedik. Kendisini iyice güçlendirecek ve bu sene özlediğimiz Işıl' ı bize tekrar izlettirecek. Çok az kaldı, parçalıyı sırtına geçirip sahadaki biz olmasına çok az kaldı!

O kötü günü hatırladıktan sonra bu sezona dönelim. Guard transferini çok istedik, sakatlıktan dönecek Işıl' a bu kadar yüklenmek olmaz dedik ama Işıl' ı Botaş yıllarından tanıyan koçumuz, ona güvendi ve çok büyük bir sorumluluk yükledi. Yabancı sınırlamasından dolayı muhtemelen Dooneka Hodges' ı ligde pek fazla izleyemeyeceğiz. Bu yüzden Işıl ve Yasemen' e çok önemli görev düşecek. İki oyuncuyu da güveniyorum aslında. Işıl en iyi yıllarını Ceyhun Hoca ile çalışırken yaşadı. Bu sezon daha olgun bir Işıl, Ceyhun Hocası ile bir aksilik olmazsa(sakatlık gibi) harika işler çıkaracaktır.

Kısaca Yasemen' e de değinmek istiyorum. Yasemen Galatasaray' da neredeyse hiç süre alamazken Ceyhun Yıldızoğlu onun milli takımda oynatıyordu. Üstelik öyle 3-4 dakika guard yedeklesin diye değil. Ciddi ciddi sorumluluk veriyordu ona. Bu yıl Yasemen' e çok iş düşüyor. Yüksek ihtimalle ligde takımın ikinciguardı olacak. Alt yapımızdan yetişen, Galatasaray kültürünü çok iyi bilen bir sporcu. Aldığı sürenin hakkını en iyi şekilde verecektir. Sportif Cumleler olarakt içimizden yetişmiş olan iki oyun kurucumuza da bu sene üstün başarılar diliyoruz. Parkede bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine eminiz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir