2 Eylül 2010 Perşembe

Kötü Oyun Güzel Sonuç / Türkiye 79-77 Porto Riko

Millilerimiz bugünkü Porto Riko karşılaşmasında yüreğimizi ağzımıza getirseler de karşılaşmayı 79-77 kazanmayı başardı. Çok sıkıntılı başladığımız maçı tam da kazandık derken, erken sevinmenin cezasını çekecektik ama çok şükür ki rakibin nefesi yetmedi ve millilerimiz grup liderliğini garantiledi.

Maç başı bizim için hiç iyi değildi doğrusu. Turnuvanın en kötü oyununu oynadık ilk üç periyot boyunca. Ancak şansımız şuydu ki 3 periyot boyuna çok kötü bir basketbol oynamımıza rağmen son çeyreğe sadece bir sayı geride girdik ve maça tutunmayı bildik.

Son periyoda ise öyle bir başlangıç yaptık ki maç boyu uykusu gelenler; birden ayağa kalkmıştır. Art arda iki üçlük ve öne geçisimiz ile salondaki taraftar da havaya girdi ve son periyodun ilk sekiz dakikası Porto Riko için kabusa dönüştü. Fark daha da açılınca tribünler ve bench hep bir ağızdan ''Oley oley oley Şampiyon Türkiye'' diye tempo tuttu ve sahadaki oyunculara yersiz bir rehavet geldi. Üst üste iki üçlük yiyip rakib umutlandırdık ama neyse ki iki sayı ile de olsa maçı kazanmayı başardık.

Bugün için diyorum ki; kötü oynama hakkımızı kullandık. Artık her maça en iyi şekilde konsantre olup kesinlikle rehavete girmemeliyiz. Evet bugün büyük bir iş başardık ve grup liderliğini garantiledik ancak bizim için asıl önemli yer bundan sonrası. Taraftar oyunculardan madalya istiyor. Umarım oyuncular da gerekeni yapıp ülkemizi sevince boğacaklardır.

Son olarak geleneksel hakem eleştirme bölümüne girelim. Hakemler bugün faciaydı doğrusu. Porto Riko' yu doğradılar bence. Ev sahibiyiz tabiki bazı kararlarda bunun da etkisi olacak ama bu kadar da alenen olmasın yahu:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir