21 Aralık 2010 Salı

Adnan Polat'ın Kredi Hamlesinin Akibeti

''Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile Denizbank A.Ş.,Şekerbank T.A.Ş. ve Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.'den oluşan konsorsiyum arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Şirketimize önümüzdeki 6 ayda kullanılmak üzere 34.642.857,14 ABD Doları tutarında 15 Ağustos 2016 vadeli işletme sermayesi kredisi limiti tahsis edilmiştir. ''

Bir süredir Samsun'daydım ve gündemden de biraz olsun uzak kaldım. Geldiğimde ise ilk gözüme çarpan haberlerden birisi bu oldu. Galatasaray'ın önümüzdeki altı ayda kullanmak üzerine aldığı banka kredisi. Banka kredisine elbette lafım olamaz, bu kulüpler artık çok büyük şirketler ve kimse borçlanmadan büyüyemez. Ya da buna benzer birşeyler işte, ekonomi uzmanları daha iyi yorumlar. Burası beni ilgilendirmeyen bölüm.

Beni ilgilendiren bölüm ise bu paranın neden alındığı? Acaba acil ödenmesi gereken borçlar mı var, yoksa şirketler birleşti dendi ama birleşmedi mi? Yoksa ligin devre arasına girerken ve takımda enkazımsı bir durumdayken yapılacak transferler için bütçe mi oluşturuluyor?

Şunu ekleyeyim, bu para eğer transfer için kullanılacaksa bile devre arası operasyonunun doğru şekilde uygulanmaması durumunda enkazın artık kurtarılamayacak durumda olduğunu söylemek lazım ve şu yıla kadar isabetsiz transferleriyle ünlü olan Galatasaray yönetimi de bu işi nasıl becerecek bilmiyorum. Herşeyin başı çok iyi bir sportif direktör, eğer o yoksa ne yapsanız boş.

Şu da aklıma geliyor. Sezon başında Adnan Polat, ''20 milyon dolarlık futbolcu satışına ulaşmadan transfer yapmayacağız'' diyordu ve bunun uğruna Uğur Uçar, Emre Güngör adamları da resmen peşkeş çekti. Bu yüzden böylesine bir bütçe oluşturmaz düşüncesindeyim, aksine de gitmek isteyen herkese yol verecek. Elano da olduğu gibi ve gelen ücretler de peşkeş kıvamında olacak. Yollanması gereken isimler ise takımda kalacak, malesef görüşüm bu. Umarım yanılırım ve şu para neden çekilmiş, bilen biri varsa benimle paylaşması çok güzel olur.

2 yorum:

  1. Galatasaray'ın bir takım projeleri mevcut. Bunlar Mayıs ayında olmak üzere öncelik sırasına göre;

    1) Aslantepe'nin üzerini açılır-kapanır kapaklar ile kapatmak.
    2) Basketbol takımlarına ait bir salon yaptırmak. Kapasite olarak 6-8bin düşünülüyor.
    3) Voleybol takımlarına ait bir salon yaptırmak. Kapasite olarak 4-5bin düşünülüyor.
    4) Büyükçekmece'de bulunan araziye gerekli yatırımları yapmak.

    Yukarıda saydığım maddelerin yanı sıra birde şuanda Mecidiyeköy'ün tam ortasında bulunan çadırın yerine bir takım projeler var.

    Birde malumunuz Galatasaray futbol takımının yaşadığı sıkıntılar ve oyunculara yaşanan ödenek problemi mevcut. Elano gittiğinde alacağı olan yaklaşık 2milyon euroyu bıraktıda gitti. Buradan anlıyoruz ki, oyunculara daha ilk yarıda herhangi bir ödeme yapılmadı. Devre arasında transferlerin, oyunculara yapılacak ödemelerin olacağını düşünürsek bu meblağın belli bir kısmı o bölgeye aktarılacaktır.

    Şirketler birleşti, bunu SPK açıkladı. Bunun yanı sıra birde şirketlerin birleşmesi döneminde alınan ve kullanılmayan 70milyon dolar vardı. Toplamda 110 milyon dolar şuanda Galatasaray'ın bankalar konsürsiyumundan çektiği meblağ.

    Bunu nasıl, ne zaman ve nereye kullanacaklar bunu en kısa zamanda hepimiz göreceğiz. Ama bu paranın büyük bölümü yukarıda saydığım yatırımlara kullanılacaktır. En azından şimdilik durum öyle görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. nedir bu arkadaş durmadan kredi çekiliyor loca ve viplerin parası ne oldu?

    70 milyonluk kredi birleşme dışında nerelere gitti?

    bu kredi nereye gidecek?

    umuyoruz pis bi koku bırakmazlar arkalarında milleti ekonomi iyi diye diye yerken...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir