19 Ocak 2011 Çarşamba

Bursaspor & Kenny Miller

Bursaspor'un olmasa da Ertuğrul Sağlam'ın Şampiyonlar Ligi tecrübesi vardı aslında. Ama o da Bursaspor gibi bu arenaya yeni adım atacak bir takımı nasıl hazırlayacağını bilemedi. Bu yüzden de en az Bursaspor kadar tecrübesizdi aslında. Takımın isteletini korudular ve takımı zirve yarışında sürekli kılabilmek adına en önemli adımı attılar ama Şampiyonlar Ligi seviyesine yaklaşmak için gereken kadro takviyesini gerçekleştiremediler. Insua'yi bir yana bırakırsak Nunez ve Steiner gibi genç, potansiyel vaad eden genç yabancılarla yola devam etmek istemeleri bir kumardı, nitekim bu kumarı da kaybettiler. Şimdi ise sezon başında yapmaları gereken hamleleri gerçekleştiriyorlar, en önemlisi de santrafor hamlesini.

Turgay Bahadır ve Sercan Yıldırım takımı belirli bir seviyede tutmasına rağmen, asıl olan bitirici nokta bir santrafordu. Ben sezon başında Makukula'yı alırlar demiştim ama onlar tercihini Nunez tarafında kullanmışlardı. Şimdi transfer edilen Kenny Miller ise Makukula'nın da üst seviyesinde bir transfer oldu ve Bursaspor'a da büyük bir hava katacaktır. Rangers formasıyla 81 maçta 49 gol atan, İskoçya Milli Takım'ında da forma giyen bir isim. Ayrıca 31 yaşında da olmasının getirdiği tecrübeyi atlamamak lazım.

Bursaspor'un hedefi öncelikle şampiyonluk mücadelesi, en kötü ihtimalle de Avrupa Kupaları içerisinde yer almak. Uzun vadede de bakarsak başarı sürekliliği kazanmak en önemlisi. Bunun için de zaten sağlam olan iskeletin üzerine doğru takviyeler yapılması şart. Kenny Miller da bu açıdan nokta atışlı bir transfer olmuştur. Takımın en ihtiyaç duyduğu bölgeye yapılan önemli bir transfer. Keşke sezon başında bu gerçekleşseydi diyorum. O zaman bazı durumlar biraz da olsa farklı olabilirdi. Ayrıca bu transferde gelecek sezon başında yapılacak transfer harekatının göstergesi, artık Bursaspor pamuk elleri cebe attı.

1 yorum:

  1. çok iyi adam aldılar.keşke bizde celtic den samaras ı alsak.bu sezon sonu sözleşmesi bitiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir