20 Ocak 2011 Perşembe

Henry Kadar Olmasa da


Gözden kaçırdığımız bir detay var aslında. Ya da gözden kaçmaktan ziyade bazı futbolcuların kaderi olan da bu. İstedikleri değere, o kutsal noktaya ulaşamamak. Üstelik de fazlasıyla hak etmelerine rağmen. Kimi bu değere ağzıyla kuş tutsa ulaşamayacak, kimi ise bu değere ulaşmamak için ilginç tavırlar sergileyecek. Tevez de ikinci bölüme giriyor aslında, bu değere ulaşmamak adına binbir türlü antipatizm yaratacak tavır içerisinde.

26 yaşında ve kariyerinin de en zirve, en formda döneminde. Üstelik takımı Manchester City de Premier Lig'de şampiyonluğun en büyük üç adayından biri konumunda. Manchester City'nin de bu konuma gelmesinde Tevez'in payı büyük, belki de en büyük pay sahibi. Bu süre zarfında ise Tevez'in futbolundan çok dile getirdiği sorunları konuştuk, karakter tahlilleri yaptık ama atlanan detay sürekli onun inanılmaz futbol yeteneği oldu.

Bana sorarsanız Dünya'nın faal en iyi üç forvetinden biri. Manchester City formasıyla oynadığı 67 lig maçında 45 gol atıp 14 asist yapan bir isim. Geçmiş kariyerinde de aynı rakamları görmemiz mümkün. Eğer kafa yapısını bozmadan yola devam ederse çıtayı daha da yukarıya taşıyacak. Yine de Manchester City macerasının sanki uzun sürmeyeceğini düşünüyorum, Tevez ne yapıp edecek ve sezon sonunda yoluna bakacak. Bu ayrılığın da sebebi tamamen karakterle alakalı olacaktır.

Ben aslında Mourinho ile Tevez'in bir araya gelmesini çok isterim. Mourinho, Tevez gibi isimleri çok sever ve bu futbolcuların da değerini iyice paklar. Tevez de sorunlarından çok futboluyla dile gelir ve hak ettiği noktaya ulaşması da bu sefer mümkün olacaktır. Hatta şöyle düşünelim, şu Real Madrid kadrosunun içerisinde Tevez olsaydı. Higuain'den de, Benzema'dan da çok yukarıda olan bir isim ve tam Mourinho'nun aradığı kan. Ama Perez, ısrarla santrafor transferi yapmak istemiyor, eli cebinden çıkmayan adam bu zamanlarda para harcamaya sıcak bakmıyor. Sanki ''biz seni transfer isteyesin mi diye getirdik, kadro bu, bu takımı şampiyon yapacaksın'' mod hali var.

Ama şunu da belirteyim. Viera da biraz Tevez'e yağ çekme moduna girmiş. Tevez'e de Henry kadar iyi demiş ama Tevez'i ne kadar sevsem de, özellikle Arsenal'deki Henry bir başkaydı. O apayrı bir fenomen.

3 yorum:

  1. Real Madridin tam ihtiyacı ...yırtıcı forvet... ayakları çok teknik ve inanılmaz sert şutlar çıkarabiliyor. C Ronaldodan daha farklı bacak kas yapısı ile daha az gerilerek sert ve isabetli şutlar çıkarabiliyor. Ama nedense hiç aklıma gelmemişti, real madrid için...

    YanıtlaSil
  2. beşiktaş taraftarı için quaresma neyse city taraftarı için tevez odur hatta daha fazlasıdır , taraftarı küstürmüş olsa bile hala kendisine güven devam etmektedir.

    mancini ile kulüp sahibinin görüşmesi ve tevez'in gönderilmesine izin verilmeyeceği kararı şu anda tevez'in takımda kalmasının en büyük sebebi.

    öyle ki tevez'in arasının bozuk olduğu yöneticiyi yönetimden azledecek kadar tevez sevilir city kulübünde.

    kısaca united direkleri sallanmaya başladı tevez önderliğinde, umarım tekrardan bu sevgiyi saygıyı düzeni bozmaya kalkışmaz da bir iki sene içerisinde güzel bir city şampiyonluğu izleriz.

    YanıtlaSil
  3. Henry ile kimseyi kıyaslıyamam ama Tevez de çok iyi bir forvet

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir