18 Ocak 2011 Salı

Kaç Yıldızlı Santrafor / Antalyaspor 0-0 Galatasaray

Galatasaray'daki sorunun kaynağı bu aslında. Mücadele gücü artmış, Culio ile beraber orta sahası kalite anlamında bir adım yukarı çıkmış bir takımdan bahsediyoruz. Ama santraforsuz hiçbirşey olmayacak, bu yapı sadece mücadelesiyle ayakta kalacak ama kısır maçlar bizi beklemeye devam edecek. Baros'un beş yıldızlı olduğunu düşünürsek, sizce bu takımın şu an ihtiyaç duyduğu santrafor kaç yıldızlı olmalıdır?

Bu santraforsuzluk Rijkaard'dan kalma bir miras. Hatta bugünlerde aynı sorunu Real Madrid'in de yaşadığını söyleyebiliriz. Takımın bir numaralı santraforunun uzun süreli yokluğunda arkada kalan rotasyon yetersizliğinin acısı büyük oluyor. Galatasaray bunu geçen sene de yaşadı, bu sezon da yaşamaya devam ediyor. Hagi'nin de her röportajında santraforsuz olmaz demesi de hala beklenen transferi gerçekleştirmiş değil. Kewell'ın yaşından da dolaylı santrafor alternatifi olamayacağı ortada {geçen sene iyi iş çıkarmasına rağmen}. Kazım ise ancak maçın ilerleyen bölümlerinde bu mevkide denenebilir, yoksa ısrar edildiğinde onun da yetersiz kaldığı zamanları görüyoruz. Üstelik Antalyaspor'un ağır savunması karşısında. Oysa bu savunma Kazım gibi hareketli bir futbolcu gibi nimet olmalıydı.

Antalyaspor bu ligin mücadele gücü en yüksek takımlarından. Teknik kapasitelerini çok yüksek bulmasam da mücadele güçlerinin altını çizmek gerekiyor. Hücumda Necati onların sihirli ayağı, onun dışında kalan isimler {hücumcular dahil} mücadeleyle ayakta kalan, sert oynuyorlar. Bu da fizik açıdan yetersiz, sadece tekniğe dayalı takımlar karşısında büyük avantaj. Mesela Hagi'den önceki Galatasaray bugün Antalyaspor karşısında çok daha zorlanırdı ama Hagi'nin de takıma getirdiği artılardan birisi burada. Yüksek mücadele ve 90 dakika boyunca da fizik olarak sağlıklı kalmak. En büyük sorunlarımızdan birisi 60. dakikadan sonra fizik gücün düşmesi ve sağlanan skor avantajının korunamamasıydı. Bugün ise 10 kişi kalınmasına rağmen skor avantajı korundu, üstelik rakibin de oyun içerisinde baskı kurduğu dakikalar oldukça azdı.

İhtiyaç duyulan ise yakalanan bu mücadelenin üzerine hücum kalitesi katmak, bu mücadeleyi verimli hale getirmek. Bunun için öncelikli şey santrafor transferidir ve mutlaka orta sahaya bir kaliteli ayak daha kazandırılmasıdır. Ayrıca Arda'nın da giderek güçleneceğini düşündüğümüzde hücumlar daha derinlik kazanabilir. Bugünün en önemli noktalarından birisi sol tarafta Arda ve Culio'nun gösterdiği uyum oldu. Hatta bu uyum Hakan Balta'nın sıfır hücum katkısını bile görmezden getirdi. Bir de Insua'yı sol tarafta düşünün. Arda, Culio ve Insua'nın sol taraftaki uyumu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: 0 - GALATASARAY: 0


Stat: Mardan


Hakemler: Bünyamin Gezer, Cem Satman, Selçuk Kaya


Medical Park Antalyaspor: Ömer, İbrahim, Radeljic, Deniz, İlkem, Sedat, Kenan (Dk. 87 Hüseyin), Mehmet Yılmaz, Tuna, Djiehoua (Dk. 75 Veysel), Necati


Galatasaray: Ufuk, Cana, Servet, Culio, Hakan Balta (Dk. 86 Emre Çolak), Kazım (Dk. 86 Mustafa Sarp) Ayhan, Serkan, Sabri, Arda, Aydın (Dk. 72 İnsua)


Sarı kartlar: Dk. 27 Cana, Dk. 58 Serkan Kurtuluş, Dk. 72 Arda, Dk. 90 Insua (Galatasaray), Dk. 34 İbrahim Dağaşan, Dk. 62 Sedat (Medicalpark Antalyaspor)


Kırmızı kart: Serkan Kurtuluş (Galatasaray)

6 yorum:

  1. neden anıl'ın üstünde durulmuyor zaten hedef kalmadı bu orta sahayla kupada zor anıl'ın üstüne düşelim biraz son senelerde kaç tane genç forvet geldi hiçbirinin üstüne düşmedik orta sahanın direncini arttıracak adam lazım cana tek başına yeterli değil elinden geleni yapıyor ama yükü fazla ama alınacaksa da orta saha ve forvet alınmalı

    YanıtlaSil
  2. Eğer kadroda tam anlamıyla bir forvet oyuncumuz olsaydı bu maçta kazanırdık.
    Ufuk-Servet-Culio-Cana harika oynadılar.
    Arda bu macta cok pasif kaldı. Eskiden takımı sırtlayıp maç kazandırdı. Bu macta oyle degildi. Kesin anlami ile bir forvet transferi sart.

    YanıtlaSil
  3. en az 4 yildizli olmali ki Baros'un sakatlik sonrasi donusleri kisalsin.

    YanıtlaSil
  4. Şu anki kadro yapımız itibariyle,bu takım ancak çok mücadele eder ve iyi defans yapar.Onun dışında beklenilene karşılık veremez.1 Hafta da oynadığımız 3 maçta hücum gücümüzün ne kadar zayıf olduğunu gördük,bu hücum hattıyla kendi sahamızda oynayacağımız her maçta sıkıntı çekeriz,anadolu takımlarının hemen hepsi sert defans oynuyor,bu kadar kısıtlı hücum varyasyonuyla bir çok maçta pozisyona giremeden maçı bitiririz.Sizi bilmem ama ben geleceğe umutla bakamıyorum

    http://lwarblood.blogspot.com/2011/01/mp-antalya-0-galatasaray-0-yeterli.html

    YanıtlaSil
  5. şu clujda culio ile oynayan forveti alırsak çok iyi olur bence.izlediğim kadarı ile çok iyi bir forvet ve genç oluşu gelişmeye açık olması demek.böylece ileride maddi geliri de olur.eğer son vuruşunu geliştirebilirse ileride 6yıldızlı olur :)

    YanıtlaSil
  6. insua-culio-arda değil de çağlar-culio-arda olursa daha çok kalteli olucaktır türkiyedeki en kaliteli türk sol bek çağlar yine sakat yine sakat bunun nedeni çağların kendisine bakmaması olabilir peki çağları düzeltmek ve eskiye döndürmek için çabalıyan bir mantık var mı yok neden çünkü onlar misimovic e 3 ay boyunca ev bile bulmayıp otelde kalmasını sağlamışlar.Asıl problem hep bu ve bu sıkıntı çözülmiycek eğer ki bu işlerle uğraşabilicek bir kişi alınmaz ise durum daha da kötüye gidicek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir