18 Ocak 2011 Salı

Neden?

Takım kötü gidiyor, yönetimde sıkıntılar var, taraftar konusunda bazı sıkıntılar var ve kısacası büyük bir cenderenin içerisinde gezinen bir Galatasaray. Bu olumsuz tablonun da gitmesi adına uğraşan, çabalayan bazı futbolcular var. Lorik Cana da bunlardan biri, belki de en önde gideni.

Neden sorusunun cevabı yukarıdaki fotoğrafta gizli. Hazırlık maçı dahi olsa tekmeye kafa uzatan bir futbolcu, günümüzde kaç kişi kaldı bu hırsta oynayan. Aslında Cana hırs ve mücadele olarak ekstra bir futbolcu, hırsı da normal düzeyinin oldukça üzerinde. Hani hırsı için ölecek derler ya, böyle bir adam. Ama onu değerli kılan bu özelliği, her gittiği yerde çok sevilmesini, takımdan ayrıldığında ağıtlar yakılmasını sağlayan özelliği bu.

Ayrıca Cana, futbol yaşantısı boyunca 2-3 tane takımı desteklediğini ve bunlardan birinin de Galatasaray olduğunu söyledi. Ülkemizde bu tip söylemleri ve yaklaşımları şov gibi görürüz ama Cana'nın babasının Galatasaray hayallerini, Türkiye kariyerini ve Kosovalıların Türkiye'ye olan yakınlığını düşününce durum farklı oluyor. Kendi tuttuğu, gönül verdiği takımda da gösterdiği mücadele otomatik olarak artıyor.

Rijkaard'ın kendisini yedek bıraktığı dönemde sorun çıkarmamasını, asla egoları olan bir futbolcu gibi davranmamasını da buna yoruyorum aslında. Kısaca çok değerli bir futbolcuya sahibiz ve bu cendere günlerinden çıkacaksak Cana gibi karakterlere ihtiyacımız var.

3 yorum:

  1. Gündem o kadar farklı ki başka konular üzerine fikir üretemiyoruz artık ne oyuncular ne takımın sistemi ne de başka birşey.. bu saatten sonra galatasaray adına tartışılması gereken tek şey siyaset ve medya dünyasının takım üzerinde başlattığı linç girişimi.. canım sıkılıyor yahu heyecanım kalmadı düşündüğüm tek şey taraftarı olduğum takımın onurunun yerle bir edildiği.. lorik cana kadar hırslı futbolcular gibi hırslı yöneticilerimiz de olacak mı diye hayal ediyoruz artık

    YanıtlaSil
  2. "Kafaya tekme sallayan futbolcu."

    İyi hoş adam ama önce futbol oynasın.
    Sadece hırs ve savaşmak yetmiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir