
Büyük hedefler kaçtı, resim iyice küçüldü ama her ne olursa olsun elde bir resim var. Bu resmi de en güzel şekilde çizmek için bazı hamleler gerçekleştirmek gerekiyordu, üstelik gelecek sezon adına da yavaştan çalışmalara başlayarak. Bu yüzden Galatasaray'ın beklenildiği gibi ara transferin en aktif takımlarından biri olduğunu gördük ama şu sıralar görülen istikrarsız yapı da ihtiyaca yönelik mi transfer yapıldığı ve bu transferler takımı yukarıya taşıyacak mı ekseninde bir yörünge yarattı. Bu yüzden de ara transferde alınan futbolculardan hangisinin daha faydalı olacağını anket olarak sizlere sormak istedim.

Gelen yanıtlara baktığımızda yüzde 43 oy Stancu'ya gitmiş. Çünkü, Stancu genç ve gelecek vaad eden bir isim. Her ne kadar hakkında asılsız Becali ekseninde iddialar oluşsa da Hagi gibi bu sirkin içerisine dahil olmamak gerekli. Benim sahada izlediğim Stancu oldukça faydalı ve gelecek adına da çok özel bir hamle. İkinci sırada ise Culio var, yüzde 33 oyla. 28 yaşının arifesinde olması, kariyeri boyunca da büyük liglerde hiç boy gösterememesi büyük bir yanılgı yaratmıştı, Culio geldiğinde de ''bu mu yapılacak transfer'' sorusunu sorduk. Çünkü o bizim için kapalı bir kutu oldu ama izlediğimizde de gösterdiği mücadele sayesinde o da sevilen isimlerden biri olmayı başardı. Hala soru işaretleri olabilir, Culio için Galatasaray ağırlığında değil diyenler de olabilir ama en azından şu yapıda Culio çok değerli bir adam.

Yüzde 16 ile de üçüncü sırada Yekta Kurtuluş var. O da beş büyükler dışından transfer edilebilecek en değerli, en potansiyelli parçalardan biriydi. Çünkü futbol repertuarı çok geniş olan bir futbolcu ve sezon sonunu beklemeden transfer etmekte oldukça önemliydi. Ayrıca son yıllara baktığımızda Galatasaray'ın yerli bir futbolcuya böyle yüksek bir bonservis ödediğini de göremiyoruz. Etki meselesine gelirsek hala gerçek Yekta'yı izleyemedik, Sivasspor maçının dışında da ortalıkta pek yoktu ama mutlaka beklenmeli, kendisine daha sık şans verilmeli. Ben Yekta'dan oldukça umutluyum.
Dördüncü sırada ise yüzde 4 ile Colin Kazım var. Onun ise handikapı Culio'dan daha büyüktü, çünkü mimli bir futbolcu ve Fenerbahçe'nin de onu gözden çıkarmış olması, akabinde de Galatasaray'a transfer olması oldukça tartışıldı. Çünkü Gökhan Zan ve Serdar Özkan gibi örnekler sonrasında bu beklenen tepkiydi. Ama Colin Kazım üzerinde yaratılan tepkinin her geçen gün daha da azaldığını görüyoruz, çünkü ortada bir çaba var. Kazım, birşeyler yapmak için uğraşıyor ve yetenekli de bir futbolcu. Ne kadar benimsenir bilmem ama önemli bir hamle olma yolunda da ilerliyor. Eğer istikrarını koruyabilirse.
Yüzde 2 ile de Zapata'nın son sırada olduğunu ekleyelim, sanırım şaşırmadı kimse. Üzerine de konuşulacak birşey yok zaten, Gaziantepspor karşısında yediği gol imzayı, mührü, damgayı artık ne derseniz deyin onu vurmuş oldu.
Anketten çıkan sonuç çok isabetli olmuş.
YanıtlaSilBi sıralama yap deseler benimde sıralamam bu şekilde olurdu.
Stancu-Culio-Yekta-Kazım-Zapata.