25 Mayıs 2011 Çarşamba

Değişim Treni

Bazen değişim kaçınılmaz oluyor. Önemli olan bu değişim trenini kaçırmamak. Bursaspor da bu değişim trenini kaçırmamak adına şampiyon kadrosundan 5 futbolcu ile yollarını ayırdı. Ivankov, Ali Tandoğan, Ergiç, Mustafa Keçeli ve Hüseyin Cimşir giden isimler. 5'inin de ortak özelliği takım şampiyon olurken banko futbolcular olması ve o tarihin yazılmasında büyük pay sahipleri olmaları. Yani güzel bir uğurlama törenini, eller üzerinde taşınmayı hak eden isimler. Ama şimdiye kadar gelen haberler ayrılık şeklinin hoş olmadığı yönünde tabii. Taraftarlar bu vedayı en güzel şekilde yine yapar ama kulübün tutumu garipsenebilir. Yine de ben garipsemem, çünkü Galatasaray'da da bu tip ayrılıkları çok yaşadım ve hepsinde de kulübe hak verdim. Sonuçta bu değişim treni ve bu treni zamanında kaçıranların nerelere düştüğünü gördük. En kısa örnek; Sivasspor.

Bu kararlar neye göre alındı onu bilmiyorum ama. Mesela Ali Tandoğan. Geçtiğimiz sezon yaşadığı çok şanssız bir sakatlık vardı ve onun alternatifsiz oluşu yerine oynayan futbolcunun da ipini çekti diyebilirim. O şanssız isim de Mustafa Keçeli. Adam sol bekken, sağ bek performansı yüzünden takımdan ayrılıyor. Oysa o sağ beke neden bir transfer yapılmadı, alternatifsiz kaldı. Diğer isimler için ise birşey diyemem, yaşı gelmiş futbolcular sonuçta. Ergiç bile olsa bu ayrılıklar mutlaka yaşanır ama Ali Tandoğan gibi Mustafa Keçeli gibi yararlı olabilecek futbolcuların da gidişi üzücü.

Insua, Stepanov ve Svensson'un da ayrılma ihtimalleri var, çok da iyi olur. Zaten Bursaspor ne çektiyse sezon başında getirdiği yabancılardan çekti. Koskoca sezonda onca alınan adamdan gelen katkı bana göre sıfır. Sadece Kenny Miller'ı sayabiliriz ve Kenny Miller'ın varlığı umarım gelecek sezon yaşanacak transfer politikasını da etkiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir