25 Mayıs 2011 Çarşamba

Selçuk İnan Galatasaray'da

Drogba diyoruz, Elmander diyoruz ya da Kallström. Başka isimleri de sayacağız ilerleyen günlerde. Drogba'yı alıp, onun etrafında takım kurmak ya da kaliteli yabancıları bu sistemin içerisine katmalı. Ama şunu unutmadan, bu söyleyeceğim Türkiye'nin en büyük gerçeği. En azından zirve yarışında bende varım diyorsan. Kaliteli yerlileri takımında bulundurmak zorundasın. Özellikle de en can alıcı dediğin, Avrupa'dan bir isim almayı denesen büyük paralar harcayacağın o bölgelerde yerli futbolcu kullanabilmek çok önemli.

Bu saydığım mevkiler de orta saha ve forvet. Daha çok orta saha aslında, özellikle de Galatasaray cephesinden baktığımızda. Son iki sezonda BAM üçlüsü gerçeği var, herkes gider biz kalırız diyen bir durumdaydılar. Bunu da aşmanın en büyük yolu, transfer stratejinde merkezi orta saha olarak göstermen. Hele ki ülkemizin yerli, yabancı futbolcuları arasından bir transfer gerçekleştirme gibi bir olaya girersen ödenen bonservisler ortada. En son Emenike 7+2 milyon avro'ya gitti işte. Baros'un Galatasaray'a 5 milyon avro bonservisle geldiğini hatırlayın. Maksatım karşılaştırma yapmak değil, ülkemizin gerçeklerini tekrar göstermek.

Ülkemizin gerçekleri işte böyle. Bonservisi olan bir futbolcuyu transfer etmek inanın çok zor. Bu açıdan da baktığımızda Selçuk İnan gibi bir futbolcuyu şu ortamda ikna edebilmek çok önemliydi. Haftalardır Selçuk İnan'ın Fenerbahçe'yle anlaştığı gibisinden haberler okuyorduk. Şampiyonlar Ligi faktörü gibisinden söylemler. Ya da futbolcunun Avrupa'ya gitme isteği. Galatasaray'ın ise bu sezon elinde Avrupa yok ama Galatasaray hala Galatasaray. Malesef medyada Galatasaray'ı yerden yere vurma çabası devam ediyor, karamürsel sepeti gibisinden görme sendromu var. Sebebi de açık, bu sezonu 8. tamamladığımız için.

İşte bu faktörlerin hepsiniz göz önüne aldığımızda Selçuk İnan bir kere daha çok büyük bir transfer oldu diyorum. Takımın en ihtiyaç duyduğu, en can alıcı noktasına, alınabilecek en kaliteli futbolcu. Bonservisinin olmaması, o bölgeye alınan bir yerli olması derken her açıdan harika bir iş. Şu söyleme de katılıyorum. Hem mali, hem de psikolojik açıdan harika bir hamle oldu. Artık Galatasaray'ın eli daha güçlü, özgüveni daha yüksek ve gelecek adına çok daha güzel şeyler düşünüyor.

Arda Turan olayını da es geçmeyelim, onun da çok yakın arkadaşı. Arda'nın takımda kalmasında önemli bir faktör de olabilir, bunu atlamamak lazım. Takımın gelecek sezona nasıl bir sistemde oynayacağını, diğer transferleri görmediğimiz için Selçuk İnan adına teknik analiz yapmak adına erken. Şuna da üzülüyorum aslında, Trabzonspor çok derin bir kan kaybı içerisine girdi ve Şenol Güneş gelecek sezon adına neler düşünüyor acaba? Bir anda şampiyon kadronun temel taşlarını kaybetmeye başladın. Ama şu durumda da Selçuk İnan'ı kaybedemezdik.

4 yorum:

  1. Tebrikler Cim Bom! Ozlenen sadece basari degil, kalite de onemli!

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel bir hamle. Çok iyi işlerle başladı yönetim, umarım hep böyle devam ederç

    YanıtlaSil
  3. Bu transferi tek kelimeyle özetleyebiliriz Mükemmel

    YanıtlaSil
  4. bu ülkedeki en iyi orta saha oyuncusunu aldık.bam dan sonra essien etkisi yaptı bende resmen.hayırlı olsun takımımıza.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir