
Ahmet Şahin'den bu sezon çok bahsettim. Çünkü Samsunspor bugün Süper Lig'e adımını attıysa en büyük pay sahibi o. Ne Zenke, ne Kemal Tokak ne de bir başkası. İlk sıraya Ahmet Şahin'i yazarım. Oysa o Ahmet Şahin yıllar boyunca birçok takımın formasını giydi ve hiçbir dönemde de tutulan bir kaleci olmadı. İki sezonluk Trabzonspor macerası onun zirvesi olarak görünebilir ama oraya da yedek kaleci olarak transfer edildiğini belirtelim, hatta üçüncü kaleci.
Ya da bütün kariyerini bir kenara bırakalım ve geçtiğimiz sezona bakalım. Ahmet Şahin geçen sezonda da Samsunspor formasını giyiyordu ama işler böyle değildi. Bu sezon ne olduysa inanılmaz bir evrim yaşadı ve 33 yaşını gördüğü şu zamanlarda kariyerinin zirvesini yaşıyor. Geçmişte kendisini çok alıcı gözle izlemedim, müthiş bir takibim olmadı ve bu yüzden potansiyeli ne ölçüdeydi bilemem ama bu sezon gösterdiği performansla ''sen neymişsin be abi'' diye dedirtti kendine. Büyük ihtimalle de gelecek sezon Samsunspor kalesinde yine o olacak, olmalı. İstikrar falan semt adı değilse eğer.

Kerem İnan ne olursa olsun büyük tecrübedir. Uefa Kupası, Süper Kupa görmüş bir kaleci. Şampiyonlar Ligi'nde de maça çıkmışlığı var, Galatasaray'da da kendisine büyük şanslar verildi aslında. İşte bu tecrübelerin meyvelerini 31 yaşına geldiği şu günlerde yaşıyor ve takımının da şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Hem performansıyla hem de kaptanlığıyla. Umarım onu da gelecek sezon Süper Lig'de izleriz ve Ahmet Şahin için dediğim gibi istikrar umarım semt adı değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder