18 Haziran 2011 Cumartesi

Ünal Aysal Galatasaray'ı Satıyor!


Eskiden transferler yapıldığında yıllık ücretler hesaba katılmadan şu kadar para ödendi denir, bonservis bedeli üzerinden çıkarımlar yapılırdı. Ne zaman ki birçok oyuncu tarafından Türkiye'nin en iyi oyuncusu olarak Selçuk İnan gösterildi ve bu oyuncu bonservis bedelsiz Galatasaray'a geldi, 5 yıllık süre boyunca ödenecek tüm paraya katmerli değerler eklenerek Galatasaray'dan şu kadar para çıktı denmeye başlandı. İşin garip tarafı 5 yıllık döneme yayılması gereken süreç bir anda peşin ödemeye dönüştürüldü. Neden? Psikolojik dokundurma olmasın?

Aynı durum muhtemel Forlan, Reyes, Ujfalusi üzerinden dillendirilmekte. Sayın Ünal Aysal'ın Galatasaray'ın kasasından en az 40 milyon heba ettiği dokundurmaları zirvelere ulaşmış durumda. Buna da psikolojik dokundurma deyip geçmek lazım. Eğer ortada üç oyuncunun bonservisi, kimisinin 4, kimisinin 3 yıllık ücreti söz konusu ise ve isimlerden ikisi dünya futbolunda belli bir tanınırlık ve kalite seçeneğine sahipse ortada dönen rakam korkutucu bir rakam değil. Sonuçta bu parayı bir anda harcamayacaktı Sayın Aysal. Ama öyle ya! Yapılan her iş beraberinde paranoyaklığı getirir. Geçmişte de çok yıldız geldi geçti. Son üç yıl boşa kürek çekmekten ibaretti. Bu kötü gidişatın etkileri hala devam etmektedir. Futboldan çakmayan bir başkan futbol aklını oluşturan komitenin istediği oyuncuları, hocanın istediği oyuncuları 3-5'e bakmadan alın, direkt başarılı olmalıyız dediği için Galatasaray'ın geleceğini rehin vermiş gibi yaftalanabiliyor.

Sayın başkan başarılı olur olmaz onu şimdiden göremeyiz. Ama bir an önce başarıya ulaşmanın stresini barındırdığını düşünmekte de fayda var. İlgili oyuncuları belirleyen kendisi değil. Başkan birçok anlamda son sözü söylemesi gereken bir pozisyonda yer alıyor. Bazı hataları muhakkak olacaktır. Elinden geleni de yapacaktır. Ama şu bir gerçek ki medyanın ortaya sürdüğü fiyatlandırmalar, 4-5 yıl boyunca ödenecek paraların sanki hemen ödenecekmiş gibi hissettirdiği psikolojik dokunduruşlar derken Galatasaraylılar da bu tuzağa düşmüş durumdalar.

Evet, Sayın Başkan kulübü batıracak. Mahvedecek. Paraları sokağa saçacak. Bütün taşınmazları satıp futbolcuları alacak. Çünkü Selçuk İnan, Elmander, Ceyhun Gülselam, Forlan, Reyes, Ujfalusi’yi alıyoruz, sizce toplam bonservis bedellerine ne kadar saydınız diye sorsalardı ve cevap olarak maksimum 15 milyon harcadık deseydik eşekler kovalardı bizi. Ne de olsa 15 milyonu ödeyemeyecek kadar aciz bir kulüptür Galatasaray ve Ünal Aysal bizi batırmaktadır!!! Bu oyuncuların çoğuna yıllık 1 milyon vermeyi bekliyorsanız ve hele de Avrupa’da olmadığınız halde çekim merkezi olduğunuzu düşünüp cüzi yıllık ücretlere oyuncu getirebileceğinizi sanıyorsanız futbol denen şeyi izlemeye bile gerek yoktur.

Konumuz oyuncuların ne kadar iyi seçilip seçilmediği değildir. Çünkü bu başkanın işi değildir. Daha işin başında ben futboldan anlamam diyerek söyleyeceği her şeyi demiştir. Futbol komitesi diyorum, hoca isteği diyorum, başarı, başarı, başarı diyorum ve susuyorum.

16 yorum:

  1. bu dediklerin ancak başarısızlık olursa dillenir çoğunluk tarafından hiç kimsenin umurunda bile değil verilen alınan paralar hatta ilk 3 bonservissiz oyuncu için neden bonservissiz adamlar alınıyor diye ayaklandı millet ben dahil

    sezon sonuna doğru zirve yarışında olmazsak başkanın bakışından tut oyuncu fiyatlarına gsyi batırmasından tut yaşlıları takıma doldurmuş olmasına ve 3 kez terimi getirmesinin ne kadar yanlış olduğuna kadar bi ton haber duyarız

    sonuçlar iyi olursa kimse gık bile etmez

    ama şunu da diyim bari necati de isteniyormuş maşallah forvet kıtlığı çekiyormuşuz gibi arkda tarafa hiç eleman aranmıyor isimleri geçenler de tek tük,politikamız gerçekten busa geçen yılki bjkden farkımız kalmayacaktır...

    YanıtlaSil
  2. Forlan, Reyes ve Ujfalusi ligi 8'inci bitirmiş bir Galatasaray'ın önceliği değildir. Tamamen geride bırakılan sezonu unutturup, TT Arena'da şov yapma amacı güden bu politika sonucunda önümüzdeki 3 yılda sadece bu üç oyuncuya ödenecek para 50 milyon Euro'yu geçecektir. Gerçekten içiniz "cız" etmiyor mu bunu düşününce. Galatasaray 15 milyon ödeyemeyecek kadar aciz bir kulüp değildir, evet, fakat sokağa atacak tek kuruşu da yoktur. Biz bir Barcelona, Real Madrid değiliz. Kendimizi olduğumuzdan büyük görmeyi bıraktığımız zaman her şey güzel olacak.

    YanıtlaSil
  3. En çok garipsediğim olay Guiza ve Emre'nin toplam maliyetinin 35 milyon ettiği ülkede niye 40 milyon bu kadar fazla görülüyor.

    YanıtlaSil
  4. Maksat şov yapmak değildir bu transferlerle. Geçtiğimiz yıllarda Rijkaard'ın istediği adamlar alınmadı diye yaşananlar ortada. Takımda büyük bir kalite sorunu vardı. Bunu herkes biliyordu ve Rijkaard da sık sık dillendiriyordu.

    Bu yıl yeni başkan ve yeni yönetimle bir an önce başarıya ulaşmak seçeneği şıklandı. Seneye Avrupa kupalarında olmayacak ve kaç yıldır Şampiyonlar Ligi'nde yer almayan, bir kaç yıldır başarılardan uzak bir takım için öncelikli hedef bir an önce başarıya ulaşmak olarak tespit edildi. Bu bağlamda takımın başına bir hoca getirildi ve hoca kimi istiyorsa onu alıyorlar. Geçtiğimiz başarısız yönetimin yaptığının tam tersini yapıyorlar. Hocanın istediği adamlar ne olursa olsun, belirlenen belli bir ücret sınırına göre çingene pazarlığı yüzünden elden kaçırmamak için bitirilmeye çalışılıyor. Eğer bu takım Reyes gibi bir adama 2,5 milyon yıllık ücret veremeyecekse zaten o tarzda adamların peşine düşmeye gerek yoktur. 100-200 bin euro pazarlığın peşine düşmekten alınamayan oyuncular vardı. Bkz. Adnan Sezgin çingene pazarlığı yüzünden elden kaçan Gökhan Gönül..

    Burada tek fahiş rakam Forlan'a verileceği söylenen yıllık 4,5 milyon avrodur. Önemli bir paradır. Çok istenen Drogba ise İngiltere'de reklamlar dahil yılda 10 milyon avro kazanıyordu. Siz kaça getirebilirdiniz onu?

    4 yıllık sözleşme sonucunda ödenecek toplam yıllık ücretleri bir araya getirdiğinizde büyük rakamlar ortaya çıkar ama bütçeler yıllıktır. Bunu yıllık ücretler bağlamında o yıl için dikkate almak gerekir. Sonuçta sıradan oyuncular almıyorsunuz. Belli kalitede olan adamlardan bahsediyoruz ve kaliteli bir kaleci, stoper, orta saha alınacağından da dem vuruluyor. Sonuçta ortaya bir an önce başarıya ulaşacak bir kadro çıkarılmaya çalışılıyor. Kaliteli, alternatifleri fazlasıyla elde bulunduran, biri sakatlandığında yerini bir nevi aynı kalitede oyuncuyla doldurabileceğiniz oyuncular. Geçtiğimiz sezonun ilk 11'inde yer alana oyuncuların çoğu bir nevi yedek durumuna düşecekler. Bir çok kişinin isteği bu değil miydi?

    An itibariyle ortada Avrupa yokken, bir an önce başarıya ulaşmak gerekirken, tamamen olmuş oyuncularla ilk yıl direkt başarıyı hedeflemek, bu yoldan yürümek saçmalık olmasa gerek. Emin olun, ilgili ücretleri belirleyen yönetim hesabını, kitabını ona göre yapmıştır. Bazılarımıza göre bol keseden dağıtıyorlardır belki ama işin iç yüzü öyle değil. Eğer bu transferlere salt TT Arena'yı doldurmak ve şov yapmak gözlüğüyle bakıyorsanız işe başta yanlış başlıyorsunuz demektir. Amaç kaliteli, bol alternatifli, güzel bir futbol oynayan ve hemen başarıya ulaşacak bir takım yaratmaktır. Böyle bir seçenek yıllık 1 milyon avro ücretlere olmuyor.

    YanıtlaSil
  5. ATİLLA ÇELİK BEYIN yorumuna aynen katılıyorum o adnan sezgın denen herıf yuzunden yasadıklarımız ortada kendısi ERSAN GÜLÜMÜN yaklasık yarım sezon maclarını ızlemıs aldık alıcaz denmıs fakat bu o oyuncu neredeyse hıc ızlendıgı soylenmeden besıktasa gıtmıstır sımdı bız gectıgımız sezonlarda KASTROLMU beklerken kendısı BEDAVA olan MUSTAFA SARP denen bı adamı futbolcu dıye bu takıma getırmıs bı adamdır yanı aradakı mentalıte ve dusunce farkı apaçık ortada taraflarlarımı ne ıstıyolar anlamıyorum gıdıp mustafa sarpın mehmet batdal ıkızlerını bedava bulup getırmelernımı beklıyoruz cok merak edıyorum??????????????

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar, bu söylenen rakamlar yönetim icinde Transfer icin ayrilmis paralar, ne Ünal Aysal nede baskasi Galatasarayimizi batiramiyacak. Böyle büyük Kulüblerde bu isler zor. Bizde Diktatörlük diye birsey yok. Ispanyada veya Italyada olabiliyor…
    Herkese hayirli günler!

    YanıtlaSil
  7. Adnan Polat zihniyeti şuydu maddi anlamda çok yükselelim ne kadar beleş oyuncu var dolduralım transfere çok para harcamayalım stoch u kaçırdık bu yüzden ezeli rakibimize hemde alituran gökhan zan mustafa Allah aşkına bunların ne yararı oldu o gözünüzde abarttığınız 30 milyonu vermiyoruz diye kaç yıldır şampiyonlar ligine gidemiyoruz kaybımızı bi hesaplayın vesselam...

    YanıtlaSil
  8. Bakın lig eskisi gibi değil.Gelir getiren lig haliyle diğer takımlarında iştahını arttırdı.Şampiyon olan takımın hak ettiği gelir ortada.Anadolu takımları da sıralamanın nekadar gelir getirdiğini farkında olarak hırsla mücadele ediyorlar hatta ligimiz diğer liglere nazaran daha da sertleşti.Kulüplerin havuzdan aldıkları geçen sezondan daha azdı.Şimdi size soruyorum Ünal Aysal 70inde ve başarılı bir iş adamı peki siz kaç yaşındasınız ve hayat tecrübeniz iş tecrübeniz ne durumda,bir kulübün yönetiminde hiç görev aldınız mı ya da başkan oldunuz mu?
    Şimdi Ünal Aysal eleştirisi garip çünkü daha başarısız denecek bir hamle görülmedi, kaldı ki daha başkan olalı nekadar zaman geçti de böyle eleştiriyi yaptınız.Yanlış anlamayın fakat eleştirinizi de eleştiriyorum.Durun biraz nefes alın transfer sezonu bitsin ozaman eleştiriler daha somut olur.
    Evet fubolu biliyoruz futbolcuları tanıyoruz teknik direktörlük geçmişimiz de vardır (CM-FM oynarak tabii ki)hatta yönetim istifa demek kadar bilmişliğimiz var.Ama nedense objektif düşünemiyoruz.Madem okadar para veriliyor yıldız futbolculara ozaman taraftarın üstüne düşen görev; takımına gelir getirecek her ne varsa satın alıp,elini taşın aldına koymak.Bu takım Galatasaray,bu takım başarının diğer adı!... Öyle satılıyor Galatasaray demek yanlıştır,ayıptır!

    YanıtlaSil
  9. Bu transferlerin tabii ki şov yapma amacıyla yapıldığına inanıyorum ve bunu dile getirirken de işe hata yaparak başladığıma inanmıyorum. Transfere para tabii ki harcanacak, ve tabii ki başarıya 1 milyon Euro gibi küçük rakamlarla ulaşılamaz. Fakat geride bıraktığımız üç sene içinde "büyük paralara" getirilen oyuncuların da kulübe hiçbir şey katmamış oldukları aşikâr. "Reyes gibi bir adama" verilecek olan 2.5 milyon benim gözümde gereksizdir. Nihayetinde Reyes istikrar yoksunu bir adamdır ve Galatasaray'ın bu kumarı oynamak gibi bir lüksü de yoktur. Kanımca adı geçen transferlerden sadece Forlan'a sıcak bakabilirdim, ancak sizin de sık sık dile getirdiğiniz gibi bu sene tek hedefi lig olacak bir takımın kendisine yıllık 4.5 milyon ödemesi de komiktir. Galatasaray'ın geçen sezon yaşadığı hüsranın sebebi Forlan, Reyes ve Ujfalusi'den yoksun oluşu muydu yani? Transfere tabii ki para harcayacağız, ama bu paralar adı geçen oyunculara harcanmamalı. Galatasaray'ın artık transferde hata yapma lüksü kalmamıştır.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Anıl,

    Özellikle yazımın sonunda şöyle bir ibare kullandım: "Konumuz oyuncuların ne kadar iyi seçilip seçilmediği değildir."

    Demek istediğim şu. Ortada bazı rakamlar dönüyor. Selçuk İnan için yıllık 2 milyondan 5 yıl için 10 milyon rakamı tescil ettirilmişken ve bu konuda asla yanlış bilgi veremeyeceğiniz kanunlarla sabit iken, bazı medya organları hala Selçuk için 20 milyon harcandığını söylüyor. İşin komik tarafı bu ve bu tür bir çıkıştan Sayın Ünal Aysal'ı eleştiriyorlar. Hem de şu ana kadar bonservis bedeli harcaması yapmadığı halde :)

    Benim yazı boyunca üzerinde asıl durduğum şey budur. İlk olarak bunun kanıksanmasını isterim. Oyuncu seçimleri doğru mu, değil mi, parayı hak eder mi, bahsettiğim konu bu değildi ilgili yazıda. Medyanın rakamları abarttığını, Galatasaray'ın plansız hesapsız harcamalara gittiğini deklare ederek bazı şeyleri çarpıttığını anlatmak istiyorum.

    Ona bakarsanız, oyuncu seçimlerine girseydim, daha farklı şeyler çıkar. Ujfalusi'ye hiç olumlu bakan biri değilim. Reyes'e de olumlu bakan biri değilim. Bir tek Forlan'a olur derim ama eğer yıllık ücreti 4,5 milyon olacaksa bu ücret fazladır derim. Daha farklı oyunculara yönelmelerini ben de isterdim. İşte tam burada, şu anda araya şu giriyor ve çenemizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Bu oyuncuları Terim istiyor. Ben istemiyorum, sen istemiyorsun, Hakan Bey, Osman Bey, Şebnem Hanım istemiyor; ama Terim istiyor. Eğer Terim bu oyunculara ihtiyaç duyduğunu ve alınması gerektiğini söylüyorsa, teknik direktörlük becerisi de bazı anlamlarda sabit ise, bize diyecek fazla bir şey kalmıyor. Yönetimin hocanın ihtiyaç duyduğu oyuncuları almaya çalışması ve adı geçen oyuncuların seçimi şova yönelik olamaz. Kaliteye ve ihtiyaca yöneliktir. Hem ihtiyaca ve kaliteye yönelik olacak, hem de genel taraftar kitlesi tarafından yıldız olarak addedileceklerdir. Durum bundan ibarettir.

    YanıtlaSil
  11. Yazınızın sonundaki cümle gözümden kaçmış sanıyorum. Yoksa bu hususta sizinle hemfikirim. Hele hele Ünal Aysal'ı eleştirecek hiç değilim :) Yakın çevremde "Aysal bunları da alamazsa ona da güvenimi yitireceğim" diyen birkaç arkadaşım var ve ben ısrarla onlardan uzak tutmaya çalışıyorum kendimi.
    Son senelerde yapılan hatalardan dolayı fevri düşünüyor olabilirim. Her ne kadar transferler Fatih Terim'in talimatları doğrultusunda yapılıyor olsa da temkinli yaklaşmak istiyorum sanırım.

    YanıtlaSil
  12. sevgili anıl kardes reyesı anlasılan hıc takıp etmemıssın reyes gectıgımız sezon ligde kac macta forma gıymıstır bı bak ıstersen bu adama nasıl ıstıkrarsız dersın anlamıyorum

    YanıtlaSil
  13. Bu dediğiniz sadece gs için yapılmadı ama. Emenike transferi için de aynı şeyler söylendi. Klüp 7 Milyon açıklamasına rağmen kabul etmeyenler yok fener 9 verdi emenikeye ne kadar verdiler kim bilir dedikoduları dolaştı... Sadece gs ye mal etmek yersiz. Şu an göz önünde forlan reyes ujfalusi olduğu için de bu dedikodular olacaktır. Burada tartışılması gereken bu mu fakat? Daha oyuncuların satılık olup olmadığı belli değilken niye taraftarı heyecanlandıracak açıklama yaparsınız ki.
    Açıklamalar çok gereksizdi. Anlaşıldıktan sonra açıklama yapılabilinirdi.

    Umarım bu futbolcular gelir!

    YanıtlaSil
  14. Ağzına sağlık usta. Her şeyi çok net özetlemişsin.

    YanıtlaSil
  15. @Adsız

    İstikrar yoksunluğundan tek anladığınız oynadığı maç sayısıysa tabii ki haklısınız. Fakat benim demek istediğim sahada bulunduğu süre içerisinde takımına ne verdiği? İki senede bir takım değiştiren Reyes'den bahsediyoruz neticede...

    YanıtlaSil
  16. Galatasaray'da diktatörlük yok diyosun da demokrasi mi var? Kafatasçı Liseliler ne ya? Bildiğin ırkçılık anti-demokratik bir uygulama.Şu son 7-8 yılda çok soğuttun bizi Galatasaray çoook!

    Hayal dünyasındasınız. Biz sadece çok kötünün iyisiyiz.Yani kötüyüz. Sadece GS'de değil tüm Türkiye'de ola şudur: İşi bilmeyen ,torpili,parası olan adamlar iyi yerlere gelir. Hakeden,bilen,yetenekli adamlar asıl mevkilerde yer almaz. O yüzden GS'de herşeyin bilinçli yapıldığını zannetmeyin. Kurumsallık fln ne Koç'da ne de Sabancı'da var.2 şirkette hatırı sayılır sürede çalışan biri olarak söylüyorum bunu.

    Eğer kalite,sistem,kurumsallık,plan,hedef arıyorsanız NBA ve avrupa klüplerini takip edin. Biz Türklerin daha 100 fıdın ekmek yemesi lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir