7 Ağustos 2011 Pazar

Manu'da Başlayan Sevda, Manu'da Biter

Bir jenerasyonun daha sonu. Giden jenerasyonla da beraber Manchester United yapraklarını döküyor. Van Der Sar'dı bu sezon ilk olarak jübilesini yapan ama onu Manchester United'lıların altın jenerasyonundan sayamıyoruz ama bıraktığı iz de bir ömür hatırlanacak cinsten.

Scholes ise o bahsettiğimiz jenerasyonun en önemli parçalarından biriydi ama onun da veda zamanı geldi haliyle. Bundan sonrasını Manchester United'in teknik ekibinde geçirecektir, yani yine futbolun içerisinde ama hep içimde kaldı, söylemem lazım. Futbol hayatı boyunca da hakkı verilmeyen birkaç isimden biridir. Benim için hatta Javier Zanetti ile ikisi. Ben o hakkı aldıklarını düşünmüyorum ama Scholes özelinden konuşacak olursak onun futbola kattıkları çok fazla. Bugünün en önemli orta sahası diye kabul ettiğimiz Xavi'nin Scholes hakkındaki söylemleri zaten durumu anlatıyor.

Jübiledeki en ilginç kare de bu. Cantona ve Ferguson yan yana, iki büyük futbol reyisi. Ayrıca bu fotoğraflar için de Serap Bahar'a çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir