7 Ağustos 2011 Pazar

Sneijder'in Vedası, Ibra'nın Krallığı, Pekin'in Kuş Yuvası

Endüstriyel futbol çığır açmaya devam ediyor. Dün, İtalya Süper Kupası'nın ev sahipliğini Pekin yaptı ve gelecek yıllar adına da bir bakıma fragman izledik. Yakın yıllarda lig maçlarından bile bir bölüm bu pazara kayabilir ya da bazı finaller yine bu ülkede oynanabilir derken görürüz bu tip şeyleri. Endüstri giderek büyüyor ve futbol da artık endüstrinin oyuncağı halini almaya başladığı için görürüz böyle şeyleri.

Inter de zaten hemen ayak uydurmuş olaya, Çince reklamı yapıştırmış forma önüne. Severler zaten bu tip şeyleri ama bu sempatik sevgilim havası kupayı almalarına yetmedi. Sneijder'le de perdeyi açmalarına rağmen Milan, geçen sezondan bıraktığımız Milan. Üzerlerine koyarak yola devam ediyorlar gibi ve bu sezonun da en büyük favorileri gibi. Zaten Sneijder'in de City veya Manu'ya doğru yol alacağı söyleniyor, durum da böyle olursa Inter'in iyice eli ayağı düşer. Sık verdiğim bir örnek ama bunu yine vermek zorundayım. İsteyen de Mourinho fetişi desin ama Mourinho'dan sonra yola onun açtığı izden devam etmezsen sonun düşüş olabiliyor. Bu düşüşte yaşanınca meydan biraz olsun futbol aklı anlamında sağlıklı adımlar atan Milan'a kalıyor. Alttan ise Juve mi gelir, Roma mı ya da Napoli sürprizi mi izleriz tekrar bilemem.

Belki de Milan'ın yükselişinin nedeni, Ibra'nın şampiyonluk iksirinde. Bunu bilemem ama Ibra'nın da artık Milan'ın yeni yüzü olduğunu söyleyelim. Gerçi o da Çin'in havasından etkilenip İlhan Mansız modasına ermiş bu maçta ama yakışmış yani. Onun farkı tabii, bu havayı futboluna da yansıtabilmesinde. Süper Kupa'da da Milan'ı sırtlayan isim oldu, bu sezonda da yapacaklarının ufak bir kesitini bizlere izletti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir