26 Mart 2012 Pazartesi

Kimse Bu Şansı Yakalayacağını Tahmin Edemezdi

Şans her türlü geliyor, mesele onu değerlendirmekte. Bugünü Mehmet Batdal bile hayal etmedi aslında, sezon başında böyle düşünmediğine eminim. Hazırlık kampının ilk bölümünde kadro dışı kalan isimlerden biri olmuşsunuz, kiralık olarak başka bir takıma gönderilmişsiniz. Yaşınız da 26 ve genç sayılmazsınız. Yani, Galatasaray gibi bir takımın sizi takımında tutmak için fazla bir sebebi yok elinde. Buna rağmen Fatih Terim'in babacan kontenjanından yararlanarak takıma geri dönmeyi başardı ama başarmaktan öte zorunda kaldı diyelim.

''Ben futbolcumu bu durumda bırakmam'' mesajıydı bu, çünkü Karabükspor yüz üstü bıraktı Batdal'ı. 19 numarayı verdiler, takımın içerisinde tuttular ve idman futbolcusu modundayken Elmander'in sakatlığı, Sercan Yıldırım'ın da eline geçen tüm şansları elinin tersiyle itmesi sonucunda ilk 18'e girmeyi başardı, hem de Trabzonspor gibi zor bir karşılaşmada. Fatih Terim de 18'i doldurmak adına onu kadroya almadığını gösterdi, Batdal'ı oyuna alarak.

İşte mesele burada başlar, Batdal'dan ne beklediğiniz önemli. Bazı anlar vardır, sıfırdan bir anda krallığa geçiş yaparsınız. Batdal adına Trabzonspor maçı kırılma anıydı. Sezon boyunca ilk defa Galatasaray formasını giymiş bir futbolcudan fazlasını beklemezsiniz ama o Batdal sırıtmadı maç boyunca ve Elmander'in tarzıyla oynadığından mıdır bilmem ama geçen sezonu da işin içerisine katarak en iyi maçını çıkardı diyebilirim. Elmander'e alternatif arıyoruz ve bulamıyoruz, zor da buluruz. Ama o tarza yakın olarak Mehmet Batdal var, tarz olarak diyorum yani, yoksa alternatif anlamda o da yanından geçemeyecek bir durumda.

Yine de, bütün bu iyileri tek bir hareketiniz kötüye dönüştirebiliyor. Mehmet Batdal o son dakikada yakaladığı pozisyonu gol atsa, o soğukkanlılığı gösterse ilerleyen haftalar ve gelecek sezon belki de onun adına farklı geçecekti. O gol gelmeyince doğal olarak oynanan futbolddan öte kaçan gol konuşuluyor ve bunun hikayesi yazılıyor.

Son zamanlarda bu kadar haykırdığımı bilmem, kendimi televizyonun önüne atmışım ve müthiş bir haykırış gelmiş benden. Hatırlamıyorum, doğaçlama gelişen durumlar bunlar. Oysa öfkemi ve tepkilerimi içimde yaşarım, dışa yansıtmam ama bu sefer farklı oldu, çünkü kaçan o gol gerçekten inanılmaz. İki haftadır galibiyetler son pozisyonlarda kaçıyor ve can sıkıcı bir durum. Yine de Batdal'ı asmıyorum ama herhangi bir beklenti de kurmuyorum onun üzerinde. Şansı yakaladı, değerlendirdi ya da değerlendiremedi, bu karar Terim'in olacak.

Şu kesin, kimse Batdal'ın bu şansı bulacağını tahmin etmiyordu. Hem kendisi, hem bizler, hem de Fatih Terim...

2 yorum:

  1. TV'de konusurken cok sogukkanliydi.Yani tanimayan senelerdir GS'de forvet oynuyor,bugunde onemli bir gol kacirmis sanardi:)Gercekten bu kadar sogukkanliysa bence onemli bir ozelligi var.Play-off da Sukru Saracoglundaki Fenerbahce nacinda oynatalim derim:))

    YanıtlaSil
  2. Asmamalıyız da zaten, karşısında bu ülkenin en iyi kalecilerinden biri vardı ve o topun o noktaya sekeceğini beklemiyordu belkide. Bence maça girip haraketlilik kazandırdı umarım bu pozisyon ile ipi çekilmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir