16 Mayıs 2012 Çarşamba

29 Yıllık Travmanın Sonu

29 yıllık büyük bir hasret. Bu 29 yılın içerisinde de oynanan 7 final. Özellikle de son yıllarda Fenerbahçe'nin bu kupada finale kadar gelip, kupayı alamadan dönmesi. Bu finalleri kaybetmek travmadır ve her sezon öncesinde sırtınıza koyulan bir kamburdur.

Lig şampiyonluğunu ne kadar hedefliyorsanız, Türkiye Kupası'nda da kazanmaya o kadar şartlanırsınız ve bu durum da sezon içerisinde sıkıntıya sokabilir. Fenerbahçe'nin bu travmayı bitirmesi, kamburdan kurtulması önemli olandı ve bunun sonunda başardı. Üstelik final gerilimini yaşamadan, baştan sona üstün götürdüğü bir futbolla ve 4-0 gibi temiz bir skor almasıyla.

Cumartesi günü kaçan şampiyonluğun ardından da bu maça kafa olarak hazırlanmak zordur. Bu anlamda Aykut Kocaman ve takımın ileri gelenleri büyük iş çıkarmış. Ben daha umursamaz, çok daha gergin bir Fenerbahçe beklerken böylesine bir futbol çıktı ortaya. Maça 1-0 başlamanın da aslında bu futbollarındaki faktörü büyük ama kupayı getiren temel etmenin de Alex De Souza faktörü olduğunu söylememiz lazım.

Şu sonuç doğdu aslında. Alex De Souza, takımdan ayrılmadığı sürece eğer oynayabilecek durumdaysa oynamalı. Galatasaray maçından önce çoğu Fenerbahçeli hatta ben, Alex'in bu maç oynamaması Fenerbahçe adına avantaj derken aslında ne kadar büyük bir dezavantaj olduğunu görüyoruz. Futbol aklıyla olayın tüm seyrini değiştirebiliyor ve bu kudrete sahip futbolcu da çok özel bir futbolcudur.

3 asist ve 1 gol'ü var. Bunun yanına Cristian'ı da ekliyorum. Alex sahada olduğunda Cristian çok daha aktif bir futbolcu. Aynı zamanda kanatlarda Caner Erkin ve Mehmet Topuz'un olması da mücadele gücünü ön plana çıkaran bir Fenerbahçe'yi beraberinde getirdi. Koşan ve daha dinamik bir şekilde. Bursaspor orta sahası bu anlamda cevap veremedi buna, organize olamadılar. İkinci yarının başında biraz baskı kurabildiler ama çok çabuk dağıldılar. Alex'in oyun zekasının yanında kendi yarı sahalarında da büyük imkanlar tanıdılar rakibe. Tüm yük N'diaye'nin omuzlarındaydı ve onun da yıkılması çok sürmedi zaten.

Bunun dışında yazacak fazla birşey yok. 29 yılın ardından gelen kupa. Önemi de buradan geliyor zaten. Fenerbahçelileri kutlarım, Kayserispor maçı haricinde oynadıkları kupa maçlarına bakınca hep üstün götürdükleri maçları oynadılar ve kupayı da sonuna kadar hak ettiler.

3 yorum:

  1. mahalle maçı gibi birşey oldu.. Bursasporlu olarak takımın bu kadar ruhsuz olması üzdü beni.. ankaraya giden taraftara yazık.. maçı kaybedebilirsin ama savaş, mücadele et sonra "helal olsun aslan gibi oynayıp mücadele ettiniz sağlık olsun" diyebilelim.. son yılların en kötü Bursasporu vardı sahada 4 golüde rakibe basmadan izleyerek yedik.. maçı çözen alex'di ve adam 82 dakika boyunca karşısında mücadele edeceği rakip oyuncu olmadığı için terlemedi bile..

    YanıtlaSil
  2. Nihayet Türkiye Kupası anlamını yitirdi.
    Bundan sonra büyük takımlar rahatlıkla gençleri ve yedekleri sahaya sürebilecekler :))

    YanıtlaSil
  3. Yılmaz Vural'ın görmezden geldiği oyunu domine eden fenerbahçenin kazanmasına rağmen maç boyu Alex'i niye tutmuyorlar diye eleştirmekten başka birşey yapmaması oysa ki oraya Bursaspor antrenörü değil yorumcu olarak gelmesine rağmen ilginç bir ayrıntıydı.Türkiye kupası esprileri artık son bulur daha yaratıcı birşeyler bulurlar artık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir