22 Mayıs 2012 Salı

Bir Efsane Daha Bıraktı

Öncelikle Beşiktaşlı arkadaşları tebrik ediyorum, basketbolda gerçek anlamda efsane bir sezon yaşıyorlar ve bunun hikayesi de daha uzun bir zaman konuşulur. Sezon başında yaşananlardan şu ana kadar yaptıkları gerçekten çok önemli onlar adına. Play-off finalini de hak ettiler sonuna kadar. Galatasaray da aynı şekilde müthiş bir sezon geçirdi, Euroleague ön elemesini geçmek, ön elemeden gelen bir takım ve henüz ilk sezonları olmasına rağmen Euroleague'de gösterilen çaba ve büyük başarılar da asla unutulmayacak. Temel sağlam, Oktay Mahmuti olduğu sürece bu çıta daha da yukarıya çıkar, elbette daha önemli yatırımlar gelecek.

Maçın önemi bir yandan da şu aslında. Galatasaray'ın kaybetmesi durumunda, Haluk Yıldırım'ın aktif basketbol kariyerinin son maçı olacaktı bu ve öyle de oldu. 88 yılında başlayan kariyeri son bulmuş oldu. Şöyle söyleyeyim, sadece basketbol olarak bakmadan olaya, tüm Türk spor tarihi açısından çok önemli bir karakterdi kendisi, hatta birkaç karakterden biriydi diyeyim. Hep üst düzey mücadelenin içerisinde yer aldı, bir dönem geldi yaşadığı hastalık sonrasında basketbola da ara vermek zorunda kaldı ve bu dönüşü 30'lu yaşlardan sonra gerçekleştirdi. Gerçekten çok önemli bu, tüm Türk sporcular açısından örnek alınması gereken bir karakter.

Galatasaray'ın da bu zirve yürüyüşünde katkısı çok büyük oldu. Geçen sezon takıma katıldığında 38 yaşındaydı ve onun takıma katılması da takıma ağabeylik yapmasından öte tecrübesiyle o an geldiğinde takıma vereceği katkıydı. Geçen sezon bu takım play-off finali oynarken katkısı çok büyük oldu, özellikle final serisinde gösterdiği mücadeleyi asla unutamam. Bu sezon ise daha çok işin ağabeylik kısmındaydı ve daha az süreler aldı ama an geldi yine Haluk Yıldırım'ın eline baktık, en kritik anlarda yine o vardı. 39 yaşındaki bir sporcunun bu katkıyı vermesi, kariyerinin son döneminde bile şampiyonluk mücadelesinin içerisinde aktif olarak yer alması gerçekten çok büyük bir olay.

Onun Ülkerspor günleri asla unutulmaz, aynı şekilde Milli Takım'da yakaladığı başarılar. Birçok başarı var kariyerinde, kesinlikle üst düzey bir basketbolcuydu. Bu yüzden de kariyerinin son döneminde bile olsa Galatasaray formasını giymesi, bu takımın kaptanlığını yapması beni ayrı bir şekilde onurlandırdı. Umarım basketbolun içerisinde kalmaya devam eder, onun hala vereceği çok önemli dersler var bu ülke sporuna.

1 yorum:

  1. Dünkü malubiyetin en üzüldüğüm noktası da bu. Ben şampiyonluk kupasının Abdi İpekçi'de Haluk'un elinde yükseleceğine inanıyordum. Aynı Ayhan gibi takımın bir hediyesi olacaktı şampiyon olabilseydik.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir