22 Mayıs 2012 Salı

Cristian Chivu

Transferin öncelikleri var elbette. Forvet ya da kanatlara transfer, Melo'nun takımda tutulması gibi. Ama bu önceliklerin arasında da bir diğer önceliğin alternatif yaratmak olduğu unutulmamalı. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bu takım, maç trafiği sıklaşacak ve oynanan maçların da zorluk derecesi fazla olacak. Bu yüzden güçlü ve alternatifli bir kadro kurmak lazım ve transferin öncelikleri derken de elinize geçen fırsatları değerlendirmek zorundasınız.

Cristian Chivu böyle bir şans. Bonservisi elinde, 31 yaşında ve kalitesi herkes tarafından bilinen bir futbolcu. Talipleri de var, Ajax ve Napoli'nin Chivu'nun peşinde olduğu söyleniyor. Taliplerin daha da artacağını düşünüyorum, boş bırakmazlar böyle futbolcuları. Siz, önce forveti alayım, sonra kanat transferine yöneleyim derken Chivu kaçıp gider. Öncelikler elbette var ama transfer işi dört koldan halledilir ve işinize yarayan futbolcuyu alacaksınız, önceliğe pek bakmadan.

Galatasaray da Chivu'nun peşinde olan takımlardan biri, hatta haberlere göre en yakını. Becali futbolcunun menajerliğini yapıyor ve malum Becali ilişkilerini biliriz. Artı olarak Hagi ve Popescu faktörü de var, Chivu bu futbolcularla Galatasaray hakkında görüştü çünkü. Bu yüzden de eğer Fatih Terim, Chivu konusunda tamam derse bu transfer biter ve bana göre çok doğru bir adım atılmış olur.

Yabancı kontenjanı gelecek sezonda da 6+2 ve gerisi sınırsız şeklinde ama Şampiyonlar Ligi de düşünülerek 10 yabancı takımda yer alacaktır. Bu 10 yabancının da çok kaliteli isimler olması gerekiyor, kalite anlamındaki en aşağıda olan isim Culio olur diyorum hatta. Artı olarak yönlü bir futbolcuyu kadroda bulundurmanın güzelliği de başka. Yani bir futbolcudan 2-3 mevkiyi bir anda yedeklemesini beklemek misali.

Chivu da böyle. Sol ayaklı, topu oyuna iyi oyuna sokan stoper sıkıntısı sadece ülkemizde yok. Bu anlamda Chivu'nun değerli bir isim olduğunu düşünüyorum. Kadroya da bir bakalım. Ujfalusi ve Semih Kaya diyoruz ama bir numaralı alternatifleri Gökhan Zan. Ya da Hakan Balta diyoruz ama bir numaralı alternatifi Çağlar Birinci. Hatta ön libero anlamında da bir numaralı alternatif Ceyhun Gülselam. Chivu işin içerisine dahil olduğu an bu üç bölge için de nokta bir isim olacak ve rotasyon kaliteli bir hale gelecek. 11 istikrarı da mühim ama yoğun ve zorlu maç trafiğinde de bu dönüşümü kurmak gerekiyor. Fatih Terim'in 99-2000 dönemi Galatasaray'ını düşünün. Kaliteli bir rotasyon ve dönüşümlü bir 11.

Bonservisinin olmaması ayrı güzellik. 2 yıllık bir kontratla da nokta atışlarından ilki gerçekleşmiş olur. Umarım gerçekleşir bu transfer demek lazım...

1 yorum:

  1. Chivu ve Berbatov %99 Galatasarayda manchester united'in siteside doğruladı ama fatih terim'in evet demesine bağlı taraftarımız hala bu ikiliyi beğenmiyor ama bence böyle tecrübeli isimler şampiyonlar liginde müthiş katkı yapar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir