24 Mayıs 2012 Perşembe

Mehmet Güven Eskişehirspor'da

Beğendiğim bir futbolcudur. Galatasaray döneminde de bu böyleydi. Beklentimin en yukarıda olduğu genç futbolcumuz Mehmet Güven'di ama şansı iyi kullanamadı. Şans bulamadı da gitti diyemeyiz, birçok genç futbolcumuz gibi o da şansı yakaladı ama beklentiyi karşılayamadı. Biraz daha özgüven kazanması gerekiyordu, bunu hep söyledik. Pasif bir görüntüsü vardı. Bu pasif halleri de yeteneklerinin önüne geçti ve bir türlü istenileni veremedi. Haliyle de üç büyüklerin önemli bir geleneği olan ''yurt içi transferlerinde takas hamlesi'' akımında Manisaspor'a doğru yol tuttu.

Manisaspor günleri ise oldukça iyiydi. Özgüven sorununu aştı öncelikle, pasif halden daha aktif bir duruma erişti ve takımın da en önemli kozlarından biriydi. Geçtiğimiz sezon uzun bir sakatlık dönemi oldu ve bu sakatlık döneminde Manisaspor'un onu çok aradığını, hatta yaşadıkları büyük düşüşte de bu sakatlığın önemli bir payı olduğunu söyleyelim. Orta saha düzeni bir bakıma onun üzerineydi, oyunu iki yönüyle oynayan ama takımın beyni görüntüsünde olan futbolcuydu. Onun yeri de dolmadı doğal olarak ve başarısız bir süreç yaşandı.

Sezon sonunda da sözleşmesi bittiği için bir anda transferin gözde isimlerinden biri oldu. Tabii bunda Manisaspor'un küme düşmesinin de payı büyük. Son sakatlık dönemi olmasaydı ben çok daha büyük bir adım atacağını düşünüyordum aslında, hatta alternatif anlamda Galatasaray'a da tekrar dönmesini istiyordum. Beğendiğim bir futbolcu dediğim gibi ve mevcut düzenimizde de güzel bir alternatif olabilirdi, üstelik bonservisi de elinde olan bir isimdi ama Eskişehirspor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Anadolu kulüpleri açısından değerli bir isimdi dediğim gibi, birçok takım mutlaka onu istemiştir ama bu transferde Ersun Yanal etkisi olduğu açık. Oyun tarzı itibariyle tam Ersun Yanal'ın istediği bir futbolcu ve Mehmet Güven'i de daha yukarıya taşıyabilecek bir teknik adam. Çok doğru bir transfer gerçekleştirdi Eskişehirspor. Karabükspor ve Antalyaspor'un gerçekleştirdiği yabancı hamleleri konuşuyoruz ama gözden kaçmaması gereken bir detaydır Mehmet Güven'in transferi.

1 yorum:

  1. FM 2006'nın genç yeteneğiydi..yönettiğim her takıma transfer ederdim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir