17 Mayıs 2012 Perşembe

Michael Skibbe Karabükspor'da

Galatasaray'da geçirdiği dönemi başarılı sayarım. Sebebi de, taa ki bu sezona kadar onun oynattığı futbolun tadı damağımdaydı hala. Eskişehirspor'da da geçirdiği zamanı başarılı sayarım, önemli bir potansiyel ve Avrupa Ligi için iddialı bir takım yarattı.

Ama ama ama demek istiyor insan yine de. Skibbe'nin kafası buralarda değil aslında. Galatasaray onun adına zirve noktasıydı ama o Eskişehirspor'u ciddiye almadı sanki. İlk fırsatta Hertha Berlin yolunu tuttu. Burada kalıp, ilk 5 adına mücadele etmek yerine, Hertha Berlin'i kurtarmak adına çabalamak. Kurtaramadı da zaten, birkaç maçın ardından kovuldu. Bu da çok sevdiğim, inandığım bir isim olan Skibbe'nin hanesine atılmış çok önemli bir eksi demek. Eskişehirspor'u bana göre yüz üstü bırakmıştır.

O Eskişehirspor yine de ayakta, Skibbe ise kendisine yeni takım arıyorken yolunu yeniden buraya düşürdü. Eskişehirspor'un görebileceği maksimum bu demişti ayrılırken ama Karabükspor'la hedefi ne olacak merak ediyorum. Bülent Korkmaz'ın yarattığı önemli bir potansiyel var aslında ama Skibbe ile Bülent Korkmaz'ın tarzı birbirine çok alakasız. Bu ortamda Bülent Korkmaz başarır, Skibbe ise başaramaz. Skibbe ya da Ersun Yanal gibi düşünen hocalar Eskişehirspor gibi takımlarda başarır, Bülent Korkmaz ise o takımlarda zorlanır. Bunun birçok örneği var böyle, geçmişe inmek yeterli bu yüzden.

Ayrıca, yarın öbür gün Skibbe'nin buradan gitmeyebileceğini kim kestirebilir. Skibbe'nin ben hala bulduğu ilk fırsatta Almanya'da bir kariyer peşine düşebileceğini düşünüyorum. Carvalhal'le farkı bu aslında. Skibbe'nin Carvalhal'den iyi bir teknik adam olduğunu düşünüyorum ama Carvalhal her fırsattı Türkiye'nin onun için büyük bir şans olduğunu dile getiriyor, kariyerini bir noktada burada sürdürmek istiyor. Skibbe de bu yolun yolcusu aslında ama o da Türkiye'yi biraz daha sahiplenmeli, benimsemeli.

Şu da ilginç bir detay oldu. Galatasaray'ın başındayken o gitmiş ve yerine Bülent Korkmaz gelmişti. Şimdi ise Bülent Korkmaz gidiyor ve yerine o geliyor...

6 yorum:

  1. bence sezon sonunu goremez ayrıca işi çok zor.

    YanıtlaSil
  2. Eskişehirde elinde iyi kadrosu, sezonu üst sıralarda bitirme ihitmali ve taraftar gibi imkanlar varken kalmak istemedi, Karabükte işi çok zor.. hele ki kulüp kaliteli transfer yapamaz ve ligin ilk 3-4 maçında galibiyet alamassa Bundesliga II'den bi takıma kapak atmak için avucunu açar heralde...

    YanıtlaSil
  3. Başarısız olur önyargısı bence yanlış.Günümüzde yayıncı kuruluş klüplere çok büyük paralar ödüyor.Akıllı transfer doğru futbolcu seçimleriyle Karabük başarılı olabilir.Sernad gibi orta saha beyni, Shelton gibi etkili forvetleri ve iyi bir kalecileri var.Yapmaları gereken defanslarını mutlaka güçlendirmeleri.Birde hareketli bir golcüve sağ kanat bulmaları.Shelton gibihızlı forvet varken santforunuz ağır, doldur boşalt futbolcusu M.Yıldız olmamalı.

    YanıtlaSil
  4. Bence İstanbul BB tam Skibbe'ye göreydi. Başarılı olmasını isterim ama Karabük'te 2013'ü görebileceğini sanmıyorum. B.Korkmaz'dan devralınan bir takımda işi daha da zor diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. çelsi münihte kupayı kazandı. münih taraftarı sahaya indi seneye münih 6 maç ceza aldı. münih kupayı vermeyiz dedi tff almanya; kupayı soyunma odasında alın dedi çelsi yöneticisi mrs albayrak başbakanı aradı ve çelsi kupayi karanlık sulanmış ıslak münih stadında aldı. nasıl bir başlık ve nasıl bir post atacaksın bekliyorum artık. çünkü sen bloggersın düşünülmeyeni düşünen yazılmayanı yazan:). tebrikler fc çelsi koyu bir bayern münchen taraftarı olarak. sen aydınlık kuru ve taraftarı olan bir tirbünde hakettin kupayı

    YanıtlaSil
  6. Skibbe'nin Eskişehirspor'dan ayrılışında hala mevcut bulunan basiretsiz yönetimin de katkısı azımsanamaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir