21 Mayıs 2012 Pazartesi

Para Var, Huzur Yok, Geleceği İse ?

"Kariyerimin doruk noktasında olduğumu hissettiğim ve kendimi eskisine göre daha istekli hissettiğim bir dönemde final maçına yedek başlamanın büyük bir tezat olduğunu düşünüyorum. Esame listesini gördüğüm anda hayatımın en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşadım"

"Kendimi huzurlu hissetmiyorum. Chelsea'ye imza attığımda bana gösterilen ilgiyi ilerleyen dönemde göremedim. Kulübün, geleceğimle ilgili fikirlerini benimle paylaşmasını ümit ediyorum"

''Seri penaltılarda topun başına geçmek istedim ama buna izin verilmedi''

Fernando Torres'in geldiği nokta bu işte. 28 yaşında geldi bu noktaya hem de. Bundan 3-4 yıl öncesine döndüğümüzde ve bugünler adına hayal kurduğumuzda Torres adına çok daha büyük şeyler düşünüyorduk elbette. Dünya'nın en iyi 3-4 forvetinden biri durumundayken bugün ise istenmeyen futbolcu durumuna düştü. Atletico Madrid ve Liverpool günlerini özlüyor olmalı.

O takımlarda kraldı çünkü, en sevilen futbolculardan biriydi. Hatta son Liverpool günlerinde düşüş trendi içerisindeydi, işler onun adına iyi gitmiyordu ama Liverpool taraftarları yine de ona büyük destek gösterdi, arkasında durdu, onu simge isimlerden biri yaptı ama o parayı seçti. Nitekim büyük beklenti kurduğu Chelsea günleri onun adına çok daha kötü geçiyor. Kesinlikle Chelsea'nin bugüne kadar yaptığı en kötü yatırımlardan biri. Gerçi Liverpool da Torres'den kazandığı büyük paraları kimlere yatırdı malum, bu yüzden Torres mevzusunun kazananı yok demek lazım.

İşin özü, bu adama güvenilmediğidir, bu saatten sonra işinin zor olduğudur. Fernando Torres'in şu anda elindeki tek kozu marka değeri, yani o değeri yaratan ismi. O isim yine iyi bir transfer gerçekleştirebilir, Euro 2012 kadrosunda da yer alacağı söyleniyor, bu da onun adına çok önemli bir fırsat. David Villa'nın yokluğunda bu fırsat doğdu bir bakıma. Bunu kullanabilirse bir ihtimal daha var ama kullanamazsa sıkıntı büyük.

Bu tip düşüşlerde, yetiştiğin kulübe dönersin, mazide ararsın kendini ama bu durumdaki Fernando Torres, Atletico Madrid'e gitse orayı da bozabilir. Şunu da düşünüyorum, bundan birkaç yıl önce Torres ve David Villa kıyası yapıldığında Torres çok daha öndeydi ve Villa onun alternatifiydi ama bugün bu iki futbolcu arasındaki uçurum ne kadar da büyümüş. David Villa'nın geldiği nokta ve Torres'in kendini arayışı.

Yine de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu cv'ye ekledi, bu da birşey. Ibrahimoviç, bu kupanın derdine transfer üstüne transfer gerçekleştirdi ama olmadı mesela.

2 yorum:

  1. torrez zu Galatasaray (kiralık) uşşşş :D

    YanıtlaSil
  2. Dünya futbolunu çok yakından takip eden biri olarak Torres in bu duruma düşmesini çok doğal karşılıyorum.Torres sürekli düşüş içinde olan bir futbolcu.Top hakimiyeti kısıtlı, ayağında top tutamayan aşırı top kaybıyla oynayan, girdiği ikili mücadelelerin çoğunu kaybeden Torres in İngiltere de birşey yapamayacağı apaçık belliyken Chelsea nin Torres i ederinin çok üzerinde astronomik rakama transfer etmesine hayret etmiştim.Ancak tüm bunlara rağmen Torres gibi bazı futbolcular varki geçmişin sermayesini yiyerek en kötü dönemlerinde bile belli bir taraftar grubu tarafından sevilip el üstünde tutuluyor.Hatta hala kendilerini pazarlayabiliyorlar.Buna ülkemizden en güzel örnek Milan Baros tur.Baros ile Torres i birbirlerine çok benzetirim.İkiside geçmişi parlak ,ikiside yakışıklı, ikiside belli bir grup taraftarın sevgilisi ancak ikiside artık asla üst düzey verim alınamayacak futbolcular.Chelsea dünyanın parasını verdiği Torres de hata yaptığını sonunda anladı.G.Saray da Terim de Baros a umut bağlamanın ne büyük hata olduğunu onu tanıdıkça anladı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir