26 Mayıs 2012 Cumartesi

Yiğit Gökoğlan ve Sercan Yıldırım'ın Geleceği

İyi geçen sezonun benim adıma en büyük iki hayal kırıklığı bu futbolcular oldu. Sercan Yıldırım ve Yiğit Gökoğlan için transfer olduklarının ertesinde gelen yorumların geneli, bu futbolculardan verim alınamayacağı yönündeydi, ben yine de inanıyordum bu ikiliye ama işler beklediğim gibi gitmedi. Sercan Yıldırım, eline geçen bütün fırsatları değerlendiremedi ve koskoca sezonda iyi oynadığı diyebileceğim 2-3 maç oynadı {onlar da iç sahadaki Ankaragücü ve Adana Demirspor maçları }.

Yiğit Gökoğlan ise kanat diye haykıran bir takıma geldi, oynaması adına tüm imkanlar doğdu ama o da şansları değerlendiremedi. Üstelik Kazım Kazım'ın da gidişinin ardından iyice boşalan kanat rotasyonunda kendini gösterememesi üzücü oldu.

Ama genç futbolcular bunlar, gelecek nasıl şekillenir bilemeyiz. Hazırlık kampında mutlaka bu ikili yer alacak ve orada çok önemli bir şans ellerinde ama Şampiyonlar Ligi kadrosu kuruluyor ve kaliteli bir rotasyonun peşinde Galatasaray. Bu iki futbolcudan hala bir gelecek beklenmesine rağmen bu rotasyon içerisinde yer alamama ihtimalleri de var.

Bu yüzden de başka bir takıma kiralık verilerek, tecrübeden ziyade Galatasaray için kıvama gelmeleri beklenebilir. Sercan Yıldırım açısından çok konuşulmuştu bu özellikle, Fatih Terim'in böyle bir planı vardı ama Sercan Yıldırım için önemli bir ücret ödeyen yönetim bu fikri uygulamadı.

Yiğit Gökoğlan ise Sercan Yıldırım'ın aksine Terim'in istediği bir transfer ve aslında onunla ilgili farklı planları olduğunu düşünüyorum, bu kamp döneminde onun sağ bek olarak denenmesi gibi. Asıl plan, Yiğit Gökoğlan'ın süratinden yararlanmak ve onu geriden getirebilmek. Bunu başarması zor ama Terim düşünüyorsa imkansız diye bir kelime kullanmamak lazım. Aydın Yılmaz konusundan tecrübeliyim mesela.

Mevzuya gelirsek, Akhisar Belediye bu iki futbolcuyu da kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Bank Asya Birinci Lig'de şampiyonluğu kazandılar ve kalıcı olmak adına da iyi bir kadro kurmanın peşindeler. Hamza Hamzaoğlu'nun da Galatasaray'la olan iyi ilişkileri ve geçmişi de göz önüne alındığında Akhisar Belediye'nin Galatasaray'ın gözden çıkardığı birçok isme talip olmasını bekliyorum. Bu iki ismin kiralık olarak istendiği gelen haberler arasında ama ilk hazırlık kampı sonrasında belli olacaktır, kimin kalıp kimin gideceği. İlk etapta ayrılan futbolcular mutlaka var ama bu tip gençlerin kaderi hazırlık kampından sonra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir