28 Haziran 2012 Perşembe

Oussama Assaidi Galatasaray'da

Assaidi uzun zamandır takip edilen ve ısrarla istenen bir futbolcuydu. Konuşuyorduk aslında kendi aramızda, bu yüzden benim kesin gözüyle baktığım transferlerden biriydi ve gerçekleşti. Çok ahkam kesemeyeceğim bu futbolcu hakkında, asıl yorumu bu futbolcuyu iyi tanıyan arkadaşlara bırakayım diyorum.

Bir ara ''acaba 4-3-3'e mi geçiyoruz'' gibisinden düşündüm ama bu transfer 4-4-2'e devamın işareti aslında. Geçtiğimiz sezon gerçek anlamlı kanat oyuncularından yoksun oynadık, Engin Baytar ve Emre Çolak birer orta saha futbolcusu gibi oynadılar ve bunun da avantajları vardı ama kreatif bir kanat oyuncusu eksikliğini de hissettik. Ligin devre arasında hatılayın, Doka'dan Amrabat'a kadar uzanan bir yelpaze vardı ama kimseyi alamadık ama o süreçte Aydın Yılmaz'ı kazandırdı Fatih Terim takıma.

Assaidi ile gerçek anlamda bir kanat oyuncumuz olacak. Hızlı, teknik, bire bir de çok iyi bir futbolcu, heyecan isteyenler o heyecanı Assaidi ile bulabilir. Stoch vari bir tarzı var, bu da Assaidi'nin de istikrar sorunu yaşayabileceğini gösteriyor aslında. Fizik olarak güç güçlü bir isim değil ve savunma yardımı bir o kadar kısıtlı. Ama Terim'in ısrarla istediği bir isimdi ve geleceğe dönük atılmış bir adım gibi düşünmek lazım, futbolcu henüz 23 yaşında, talipleri de vardı ayrıca.

Şu önemli detay, bu tarz her futbolcuda Keita'yı aramayalım, onunla kıyaslamayalım. Pino'yu bu yüzden yedik, Keita'yı aradık ve Pino uçtu gitti. Gerçi sezonun genelini forvet olarak geçirdi ve bana göre o şartlarda başarısız da olmadı ama genel hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezonda Pino da nasibini aldı haliyle. Keita'yı bir sonraki sezon geri getirmek istedik, sırf bu özlem neticesinde ve bu sezon Keita'yı anmadan Assaidi'yi transfer ettik. Keita Keita dersek yalan olacak, Assaidi'yi kendi şartlarıyla değerlendirmek lazım.

Geçen sezonu kanat oyuncusuz geçiren Galatasaray'da her türlü iş yapar diyorum yine de. Beklemek ve fazlasıyla sabretmek lazım. Hayırlısı olsun diyelim...

1 yorum:

  1. nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz transfer hakkkında?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir