31 Temmuz 2012 Salı

Naim Süleymanoğlu'nu, Halil Mutlu'yu, Nurcan Taylan'ı Aradı Bu Gözler

Olimpiyatlarda, Türkiye ve madalyayı aynı cümle içerisinde kullandığımızda aklımıza gelecek olan ilk iyi şey, güreş ve halter olur. Bu iki dalda da Dünya'nın en önemli ekol ülkelerinden biri konumundayız ama hiçbir dalda olmadığı gibi bu alanda da bir istikrarımız yok. Grafiğimiz daima inişli çıkışlı olur. Bunu sporcu bazında da, takım halinde baktığımda da söyleyebilirim ama bu sefer halterde yaşadığımız hayal kırıklığının boyutu çok büyük.

Naim Süleymanoğlu'nu anıyoruz sıklıkla, bazen de Halil Mutlu'yu. Hatta ben, Nurcan Taylan ve Taner Sağır'ın 2004'de altın madalyayı aldığı videoları da izler oldum. Tablo çok acı gerçekten, yarışmayan sadece bir haltercimiz kaldı ve onun da iddiasından kaynaklı, halterde çok uzun yıllar sonra sıfır çekme ihtimalimiz çok yüksek.

Ekol olduğumuz, madalya ambarı dediğimiz iki daldan biri, mesele bu zaten. Daha önceleri de bu tip başarısızlıklara şahit olduk ama o başarısızlığın içerisinden sıyrılan haltercilerimiz olurdu ve her başarısızlığın ardından da yeni jenerasyon arayışları, antrenör değişiklikleri gelirdi. Şimdi de olacağı bu gerçi, yeni bir jenerasyon arayabiliriz ama istikrar anlamında atılan adımlar yok ve şu doping, sakatlık gibi haberler de ülkemiz adına halterin olmazsa olmazları.

Bütün bunlar birleşince de halter konusunda dibi görmüş olduk. Mete Binay, Aylin Daşdelen, Sibel Şimşek ve Nurdan Karagöz'den madalya bekliyorduk. İçlerinde Nurcan Taylan vari altın garantili bir halterci olmamasına rağmen, bu haltercilerimiz kendi kalitelerini göstermeleri durumunda burada da önemli başarılar kazanabilirlerdi ama hepsinin yarışma sonrasında söylediği ortak kelime, ''ben daha iyisiyim, antremanlar da çok daha iyisini yapabiliyorum'' oldu.

Bundan sonrası halter adına çıkış noktası olur, 2016'ya daha sağlam adımlarla gideriz, bundan da eminim ama 2012'deki bu hayal kırıklığı unutulmaz. Bakalım güreşte neler yapacağız, güreşte de inişli çıkışlı grafiğimiz çok olmuştur, umarım onlar adına çıkış dönemidir...

1 yorum:

  1. bu konuda en guzel yorumu spor servisinde mehmet demirkol yapmıs. "bir branşın sporcularının yarısı dopingden dolayı katılamıyor diger yarısı da kendi performanslarının altında kalıyor. üstüne üstlük bariz antrenör hataları da var. bu konuda -basın açıklaması demiyorum- soruşturma açılması gerekir." tabi bunu yapacak spor bakanı da olması lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir