30 Temmuz 2012 Pazartesi

Transfer Öyküsü Garip Ama Söz Konusu Kemal Tokak Olunca?

Çözemedim ben Kemal Tokak'ı. Nasıl bir kafa yapısı gerçekten bilmiyorum. Potansiyel olarak görünen, o potansiyel görünmesi sayesinde de sürekli şans ayağına gelen ama o potansiyelin çok uzaklarında seyir almış bir futbolcu.

Samsunspor, Süper Lig'e adım atarken onun katkısı çok büyük olmuştu, bu unutulamaz. 50 bin tl gibi bir rakama geldiği Samsunspor'da inanılmaz bir çıkıl yakalamıştı ve yaşının genç olması da bir anda onun üzerine radarların kurulmasına neden olmuştu.

Samsunspor, Süper Lig'e çıktığı zaman da transfer yapabilirdi aslında ama bir sezon daha bu takımda kalması, kendini en az bir sezon Süper Lig'de gösterdikten sonra transfer yapması hem kendisi hem Samsunspor adına daha hayırlı olacaktı ama Kemal Tokak'ın çıkardığı sorunlar halkası ilk olarak sözleşme yenilemesi zamanında gerçekleşti.

Önemli bir rakam aldı Samsunspor'dan. Bu parayı da onun potansiyeline ve piyasasın güvenerek verdi Samsunspor ama geçen bir sezon içerisinde Kemal Tokak büyük hayal kırıklığı oldu. Atletik ve hareketli bir stoper ama oldukça dengesiz. Kontrolünü kaybettiği zaman çok oldu. Sezon içinde de birçok partnerle oynadı, bu da savunma istikrarı açısından handikaptı ama sahada birşeyler feda eden futbolcular her zaman göze batar, Kemal Tokak'dan bunu izleyememiştik.

Ama o potansiyel onu İBB'ye taşıdı, üstelik 1 milyon 250 bin tl gibi bir rakama. 50 bin tl gibi bir rakama gelen futbolcu, 1 milyon 250 bin tl'e satılıyor, bu çok büyük bir olay. Samsunspor, yeni kurulacak düzeni için güzel bir maddi kaynak sağladı ve Kemal Tokak da her ne kadar kötü bir sezon geçirmiş olmasına rağme Süper Lig'de kalmayı.

Kafa yapısı işte, ne düşünüyor, nasıl hareket ediyor kestiremiyorum bu adamı. Carvalhal onu, Beşiktaş döneminde de çok istemişti ve İBB'ye getiren de kendisi oldu. Ama henüz ilk idmanda Carvalhal gibi melek karakterli bir teknik adamla tartışmak nasıl bir kafa bilmiyorum. Carvalhal de hiç riske girmeden Kemal Tokak ile yolların ayrılmasını istedi ve yollar ayrılıyor. İBB adına çok hayırlı bir durum olmuştur bu.

Şans işte, hala o potansiyel her türlü ekmek buluyor. Kemal Tokak, buna rağmen Gaziantepspor gibi bir takımın ilgisine giriyor ve bu transfer gerçekleşmek üzere. Ali Turan'ı transfer eden ama sezon başlamadan bu futbolcuyla yolları ayıran Gaziantepspor, aynı hattan devam ederek başka bir takımla anlaşan ama sezon başlamadan yolları ayıran Kemal Tokak'la anlaştı. İBB'nin zararı olmadı bu işten, aldığı paraya Kemal Tokak'ı sattı.

İlginç bir transfer hikayesi oldu tabii...

2 yorum:

  1. ali turan gibi top yeteneği sıfır olan bir oyuncu ile yollarını ayırması gaziantep için iyi olmuş.benim aklımın almadığı bu yeteneksiz ali turan için galatasarayın kayseriyle kapışması zamanında.

    YanıtlaSil
  2. Kemal Tokak gerçek yerinde degil,onun yeri PTT 1 lig bu süreç bile onun için çok,çünkü işini bilen o ,şark kurnazı baba varken 2b sonu kaçınılmaz olur.Herkes Kemal Tokakı çok iyi görecek PTT 1 ligde bile tutunamaz.Çünkü çok savruk geçen yıl Galatasaray maçındaki hatasına bakın .Bu hatayı yapan bir stoper bu lide oynayamaz.Birazda bu işler kader ve itikat olayı ,unutmayınki her şey aslına rücu eder.Sevgili babası Ali beye şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir