30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yaş Baremini 15'e Çektik

Ye Shiwen'in kadınlar 400 metre bireysel karışığı 16 yaşında kazanmasını ve kırdığı Dünya ile Olimpiyat rekorunu 2 gün önce konuştuk. 16 yaşında bir yüzücünün geldiği bu noktayı tartışıyorken, Litvanyalı Ruta Meilutyte bu yaş baremini 15'e çekti ve 200 metre kurbağalama finalini kazanarak altın madalyaya uzandı. Yine aynı geyiklere gireceğiz aslında, bizler 15 yaşında neler yapıyorduk gibisinden ama o geyikleri Ye Shiwen'in altını sonrasında bitirmiştik. Bu yüzden fazla yorum yapmamak lazım.

Yetenek her yaşta ortaya çıkan birşey ve üzerine koyduğunuz sürece sizi zirvede tutar. Ama böyle bir altının 15 yaşında alınmış olması müthiş bir durum. Cimnastikte küçük yaşlı sporcuları görürüz normalde, onların kazandıkları madalyalara alışığız ama yüzmede de yeni bir tabu kuruluyor gibi.

Benim asıl takıldığım mesele ise yüzmede değil, halterde. Guk Un Kim'in erkekler 62 kiloda kazandığı altın madalyayı izledik. 62 kiloda Türkiye'den de Hurşit Atak ve Erol Bilgin vardı ama 3. güne girmemize rağmen hala madalya kazanamadık. Hurşit Atak 5. oldu ve koparmasını da geliştirmesi durumunda ilerleyen yıllarda daha iyisini yapabileceğini gösterdi, bunu ekleyelim.

Guk Un Kim ise olayı farklı boyutlara taşıdı. Öyle ki Kolombiyalı Oscar Figueroada silkmede olimpiyat rekoru kırmasına rağmen ona yetişemedi, Guk Un Kim koparmada olimpiyat rekorunu kırdı, dünya rekorunu egale etti, toplamda ise dünya rekorunu kırdı.

İşin önemi ise şuradan gelme, Kuzey Kore'nin son iki günde aldığı üçüncü altın madalya bu. Dün, Olimpiyat tarihlerinde ilk kez altın madalya kazandılar, akşamı ise halterde altın madalya geldi, üstelik b finalinde yarışan bir sporcularıyla ve bugün de 3. altın madalya. Kapalı kutu Kuzey Kore, Londra'da iyice aydınlandı diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir