6 Ağustos 2012 Pazartesi

Bolt, İstemediği Sürece 100 Metrede Geçilmiyor

Yarışma öncesinde tahminim, Bolt 1, Bkale 2 olur ve Dünya rekoru değil de Olimpiyat rekoru gelir üzerineydi. Tahmin ettiğim gibi de gitti bir ölçüde ama Bolt'u hafife almanın cezası geldi bir anlamda bana, tahmin ettiğimden rahat kazandı aslında Bolt. Klasik bir Bolt galibiyeti yani. Yine kötü bir start, geriden başlaması ama birden hızlanıp herkesi geçmesi ve yakaladığı fark. Altını şaşırtıcı olmadı, aynı şekilde Olimpiyat rekoru da.

Eğer Asafa Powell da sakatlanmasa ve yarışı kendi standartı ölçüsünde bitirebilse, 10 atletin de 10 saniyenin altında koştuğu bir final izlemiş olacaktık. Günübirlik yarışların iddialı ismi Powell, şampiyona yarışlarında böylesine sorunları daima yaşıyor, bu yüzden sakatlığı da şaşırtıcı olmadı ve onun burada da olmamaması gerekiyordu. 1. turda yaptığı kulvar hatasını hatırlayalım.

Ayrıca ilk 4 atlette 9.80'in altında koştu, bu da ayrı bir rekor aslında.

100 metrenin benim adıma şaşırtıcı ismi Gatlin oldu. Aldığı cezanın ardından çok uzun bir süre pistlerden uzaktı ve döndüğünde de Usain Bolt gibi bir atlet piyasaya çıktı. Bu tip büyük cezaların ardından geri dönmek zordur, Gatlin bunu başardı. Eski şampiyon, bu aldığı bronz madalyayla beraber hep iddialarını boşa çıkarmadı, hem de Tyson Gay'in bir adım önüne geçerek ABD'nin 100 metredeki yeni yüzü oldu bana göre. Bu gazla gelecek yıldan itibaren 200 metrede de kendisini izlemeye başlarız zaten.

Bolt istemediği sürece 100 metrede geçilmeyecek, bu açık açık belli oldu. Dünya rekoru ise buna rağmen bu saatten sonra zor gibi. Sebebi ise Bolt'un start problemi. Yıllardır eleştiriliyor, hala bir gelişim göstermedi bu konuda ve geçen yıl Daegu'da gelen fodeparın ardından da bunu fazla riske etmez diyorum. Yeni start kuralı gelmediği sürece Dünya rekoru zor ama Bolt da istemediği sürece 100 metrede geçilmeyecektir.

200'de ise Bolt'un bu formuna rağmen 200'deki sürpriz beklentim devam ediyor. Yohan Blake'den umutluyum bu anlamda, 200 metrede sürpriz ve Dünya rekoru beklentim var. Bunu da not etmek istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir