10 Ağustos 2012 Cuma

Boniface N'dong Galatasaray'da

Beklenen pivot transferi sonunda gerçekleşti ve Senegalli tecrübeli pivot Boniface N'dong ile anlaşıldı. Öncelikle benim kişisel olarak N'dong'a olan sempatim fazla. İlk başta Ndong için dedikoduları duyduğum vakit epey bir heyecan tutmuştu beni ve Sarı Kırmızıyı giyecek olması beni herkesten çok ayrı sevindirdi bu yüzden.

N'dong için eksi taraf herkes üzerinden okuduğum kadarı ile yaş konusu. N'dong şu an 34 yaşında, kısa bir NBA tecrübesi olan ve 6 yıldır Avrupa'nın en üst seviyesinde basketbol oynayan bir isim. Ayrıca, dedikodular sonrası yaşı aklıma bile gelmedi, katkı vereceğimizden özellikle Eurocup arenasında hiç şüphem dahi yok.

N'dong'un en büyük avantajı 2.13 boyunda olması ve o muazzam uzun kolları. Bunu o kadar avantaj haline getiriyor ki, savunmada boyalı alanı herkese geçilmez hale getiriyor. N'dong'un savunmada eksi tarafı ise ince, zayıf fiziği gereği, kilosu iyi güçlü oyunculara karşı post oyununda çabuk yenilmesi ama benim aklıma gelen tek eksi taraf bu ve kapatılmayacak bir savunma eksisi değil.

N'dong'un hücumda özellikle hareketli şekilde topu aldığı vakit etkili olduğunu söyleyebiliriz. Yani pnr oyununda iyi bir tehdit ve bir o kadar güçlü bir tehdit olmasa bile orta mesafesi için de şans verilmeyecek bir oyuncu N'dong.

Ayaklar artık yavaşlamış olmasına rağmen, N'dong'un her takımda yüreğini ortaya koyması onun eksilerini kapatmaya yetiyor. Çok ama çok iyi bir transfer...

Çağatay Aydın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir