10 Ağustos 2012 Cuma

Kazım Kazım'ın 2. İngiltere Günleri

İyi, kötü Fenerbahçe ve Galatasaray kariyeri olan bir futbolcu. Temeli sorunlu bir futbolcu gibi görünüyor olmasına rağmen, yer yer verdiği katkılar unutulmaz. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynarken önemli katkılar sağlamış, Galatasaray formasıyla da Fenerbahçe maçlarındaki performansları iyi olan bir isim. Yani kafayı futbola odakladığında iş yapıyor ama uzun vadede kendisine güvenemiyorsun, istikrar sorunu çok büyük. Euro 2008'de Milli Takım'ın da vazgeçilmez isimlerinden biriydi, bunu da not düşelim.

Ama o Kazım, istikrardan yana olmaktan ziyade kafasına göre çok hareket etti. Fenerbahçe'den de sorunlu ayrıldı, Galatasaray'dan da. Oynadığı iki yarım sezonda çok kötü işler yaptı diyemem, hatta o gittiğinde kanatlar ne olacak bile dedik ama transferin son günü ben gidiyorum diyerek, takımını yüz üstü bırakan bir futbolcuya da söylenecek birşey yok. Nitekim bu sezon takımına geri döndüğünde Fatih Terim'in yaptığı tek şey ona kapıyı göstermek oldu, doğrusu da bu.

O Kazım da düşen bir piyasa eğrisinde olmasına rağmen hala Türkiye'de ya da Avrupa coğrafyası dışında iyi bir teklif alabilecek durumu varken İngiltere sevdasına tutuldu, geri dönmek istedi ve iyi kötü böyle kariyerli bir futbolcu olmasına rağmen denenecek futbolcu kıvamına soktu kendini ve önce West Ham'la idmanlara çıktı, devamında da Blackburn Rovers yolunu tuttu. Championship Lig günleri başlıyor onun adına, bakalım orada tutunabilecek mi ve kalıcı olmak adına neler yapacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir