5 Ağustos 2012 Pazar

Britanya Adına 1908 Yılından Sonra Gelen İlk Atletizm Altınları

Britanya dedik başlıkta ama biz ilk kadınlar 100 metre yarışıyla başlayalım.Fraser'in 100 metre kadınlarda altını alacağını zaten söylemiştik. Ama benim çıtam çok daha yüksekti. 2008 Pekin'in ardından 2012 Londra'da unvanını korumasından öte onun elini kolunu sallaya sallaya koştuğu yarı finalin de ardından gözümü en azından Olimpiyat rekoruna diktim ve yarışın da bu ölçüde gittiğini düşünüyorum aslında.

Müthiş bir 100 metre kadınlar finali izledik, hatta açıklama gelene kadar da kimin kazandığını öğrenemedik. Fraser'in 10.75'lik derecesinin yanında Carmelita Jeter'ın 10.78'lik derecesi inanılmaz olandı. Jeter, bu sezon kendi adına en iyi derecesine imza attı ama Fraser'i geçmeye yetmedi bu. Müthiş bir finaldi gerçekten ve böyle bir finalin ardından rekorun gelmemiş olması beni üzen taraf oldu. Veronica Campbell Brown ise 10.81 ile bronz madalyayı aldı, A.Felix'in de madalya dışında kalmış olması işin diğer bir sürpriz yanı ama Fraser'in unvanını korumuş olması güzel.

Londra 2012'de takdir ettiğim Türk sporculardan biri de Polat Kombei Arıkan oldu. Potansiyeli dahilinde hareket eden, madalya almamış olmasına rağmen kapasitesini zorlamış, yapabileceğinin en iyisini yapmış sporcuları çok seviyorum. Polat Arıkan da bunlardan biri. Kendi rekorunu geliştirerek yarışı 9. sırada bitirdi. Son 400'e kadar ön grubun içerisinde kaldı ama ataklara cevap veremedi, çünkü Mo Farah aldı başını gitti ve onun son 400'deki atağını izlemek muazzamdı. Müthiş bir final izledik bu anlamda, Mo Farah'ın bu başarısını daha konuşuruz. Çünkü Somali'den başlayan müthiş bir hikayesi var, bu anlamda da Britanya'nın ayrı bir gururu.

Britanya'nın altın halkasına katılan diğer bir isim de Jessica Ennis. Onun 100 metre engelli yarışında aldığı derece hala aklımda ve unutulmaz bir durum. Heptatlonda aldı altını Ennis, bu unutulmamalı. 100 metre engelli, yüksek atlama, gülle atma, 200 metre, uzun atlama, cirit atma ve 800 metre yarışlarından oluşan ve yaklaşık 36 saat süren heptatlon yarışlarında toplam 6955 puan topladı ve altını aldı. Ennis'in altını Mo Farah'dan önce geldi ve bu altının şöyle de bir önemi var. 1908 yılından bu yana Britanya'nın atletizmde aldığı ilk altın oldu bu.

Britanya adına çılgın bir geceydi, Erkekler uzun atlamada altın madalya, Büyük Britanyalı Greg Rutherford'un da altın madalya aldığını söyleyelim. 8.31'le altına gitti o da, Avustralyalı Mitchell Watt'ın 8.16ile gümüş aldı, bu anlamda rahat bir yarış geçirdi Rutherford ve Britanya aynı gün içerisinde tam üç altın madalya kazanmış oldu. 1908'den bu yana altın madalya kazanamayan Britanya'nın Londra'da aynı gün içerisinde üç altın almış olması gerçekten müthiş hikaye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir