21 Ağustos 2012 Salı

''Çilek'' Emre Çolak

''Çilek'' kod adını verdiğimiz bu transfer gündeminin içerisinde hala savrulup gidiyoruz. Kaka diyorduk uzun süredir, şimdilerde Quaresma & Baros takası vari bir gelişme var ama sürekli söylediğim gibi, bu çilek adını verdiğimiz olayın altında kalmayız umarım. Kaka vari bir futbolcuya kimse hayır diyemez ama Quaresma transferini de neden istediğimizi gerçekten bilmiyorum.

Örneği de ortada, Emre Çolak. Bizler Amrabat'ın yaratacağı etkiyi düşünüyorken, kafamızdaki 11'e Amrabat'ı yazıyorken, Emre Çolak'ın gösterdiği gelişimi izliyoruz aslında. Geçen sezon yakaladığı çıkışla ben buradayım mesajını veren bu çocuk, bu sezona çok daha farklı başladı ve futboluyla çok büyük bir keyif veriyor.

Verdiğim örnek yanlış anlaşılmasın, tarz olarak söylemek istiyorum, iyi bir Arda Turan'ın verdiği futbol keyfini dün Emre Çolak'dan aldım. Hücum olarak müthiş bir maç geçirdiğimizi söylemek güç, Selçuk İnan etkisini göremedik mesela. Ya da Hamit Altıntop ve Aydın Yılmaz gibi isimlerin iyi oynadığını söyleyemeyiz. Emre Çolak, hücumda Galatasaray'ı ayakta tutan bir numaralı unsur oldu. Topu ayağına aldığı her pozisyonda müthiş bir kreatif etki yarattı ve keyif verdi bu futbolu da.

Eskiye oranla fizik anlamda da daha da güçlenmiş, kolay düşmüyor, mücadelenin içerisinde ve oyun içerisinde de istikrarı yakalamış. İlk maçında verdiği izlenim buydu ama hazırlık maçlarında da bunu belli ediyordu aslında.

Böyle bir ortamda da çilek transferini geçtim, Amrabat'ın 11'e dahil olma süreci dahi uzar. Çilek diye tutturanlara duyrulur, önce elimizdeki değerleri kullanmaya bakalım. Hiç umudum olmayan bu adamın, iki sezon içerisinde gösterdiği gelişim inanılmaz. Hagi de boşuna demedi aslında, benim yerimde Emre Çolak oynayabilir diye ama asıl teşekkür Fatih Terim'e edilmeli. Çünkü bu adamın üstünde duran o, ısrar eden o ve takıma da kendisi kazandırdı. Emre Çolak, her zaman önemli bir potansiyeldi, yıldız adayıydı ama o etkiyi hiç göstermemişti, taa ki Fatih Terim'in ona şans vermesine kadar...

3 yorum:

  1. muslera

    eboue-urfa(dany)-semih-balta

    hamit(melo)-selçuk-emre

    q7-elmander(umut veya burak)-amrabat


    parantez içli de, dışı da taş gibi 4-3-3 kadrosu çıkar ya da 4-1-2-2-1 ne dersen işte. q7 süper bir transfer olur eğer baros'dan yararlanamayacaksak. tek bir kanat oyuncusu istemiyor sanırım terim. amrabat ve q7 ile uçak gibi olur takım bu çok net. emre de esas iyi oynadığı orta sahaya kayar. tabi bunların olması için ya elmander'in oynamaması lazım melo oynayacaksa, ya da hamit'in taş gibi bir orta sahaya dönüşmesi lazım, dünkü gibi değil.

    YanıtlaSil
  2. aydın yılmaz gol atamamak dışında(ki zaten pozisyon olmadı öyle) tamamen doğru oynadı selçuk da keza öyle(melonun olduğu yere kaymıştı haliyle ona göre oynadı) doğru oynayanlardandı. nedense yıldızlık yapmayınca gözümüzde istediğimizi alamadık oluyor veya emrenin ekstra katkısı onları düşük göstermiş olabilir bilemem fakat böyle oynarlarsa aydının amrabattan önce ilkonbir çıkmasına hiç şaşırmam böyle devam etsin ciğerimi yesin; üstüne bir mcgeady turn, ronaldo flip gibi taraftara sevdirici hareket eklesin canımı yesin : )

    not: yorum tamamen kişisel görüş içermektedir
    not2: tamamen önyargı olacak ama amrabatın hasan şaş tadında olacağını düşünüyorum bir hafta sinirden delirtip diğer hafta coşturabilir ki bu kötü bir şey
    not3: bu sezon hakan baltayı yok yere eleştiren olursa ağzına terlik vururum böyle biline

    YanıtlaSil
  3. Aydın Yılmaz konusunda ben de adsız gibi düşünüyorum.
    Öte yandan Emre'nin fizik mücadele gücü, oyun aklı, vs.. çok güzel gelişiyor ama mentalitede hala sorun var gibi. Bir daha ki maçta ceza sahasına çalımla girmeye çalışacağı kaç pozisyon olduğunu sayacağım. Gördüklerim sadece bu maça özgü ise bir dünya yıldızı kazanıyor olabiliriz. Öbür türlü suyunu çıkarsan bir Arda Turan çıkar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir