6 Ağustos 2012 Pazartesi

Sanya'nın Kırdığı 400 Laneti

Atletizmde kalan günü derleyerek, bugünü bitirelim diyorum. Önce Sanya Richards tabii. Benim özel olarak takip ettiğim ve çok beğendiğim atletlerden biridir kendisi ama yıllardan bu yana gelen bir şampiyona şanssızlığı vardır. Altını alamaz bir türlü, genellikle böyle olmuştur ama 400 metre kadınlarda en sonunda altın madalyayı kazanmayı başardı. Kötü start aldığı, biraz geride kaldığı yarışta son 100 metrede inanılmaz bir atak yaptı ve altın madalyayı kazanmayı başardı ve bu laneti de üzerinden kaldırdığını düşünüyorum.

Futbol odaklı bir ülkeyiz biz, futboldan dolaylı karşılaştırırız ülkeleri birbirine ve Kazakistan dediğimizde de yüzde 90'ımız ciddiye almaz bu ülkeyi. Ama gün itibariyle 6. altın madalyalarını kazandılar ve bizim bu oyunlarda ne yaptığımızı hiç söylemeyeyim bile. Kadınlar 3 adım atlama finalinde altın madalyayı Kazak Olga Rypakova ile kazandılar ve atletizmde de buradayız mesajı yüksek sesle verilmiş oldu. Boks, halter, güreş derken Kazakistan'ın atletizmde de kazandığı bu başarı çok takdir edilesi. 2012 onlar adına efsane bir yıl gibisinden geçiyor.

Gelelim bizim atletlerimize. Geleneği bozmuyoruz tabii, başarısızlık haberlerini vermeye devam ediyoruz ama bazı başarısızlıklar var, başarısızlık çıtamızı çok daha yukarı çeken cinsten. 100 metrede ya da 200 metrede fodeparı anlarım ama 400 metrede fodepar yapmak, üstelik hakemin start işaretini vermeden yarışa başlamak gerçekten farklı bir boyut. Nagihan Karadere üzerinde zaten bir beklenti yoktu, burada yarışması tek beklenen durumdu ve yarış sonunda da potansiyeli buydu diyecektik ama bu fodepar, sonrasında yaptığı baskı tipinden açıklamalar 2012 Londra geleneğimiz halini aldı, gerçekten trajedik bir tablo.

Tarık Akdağ Langat'a ise helal olsun diyoruz. Potansiyel dahilinde hareket eden sporcuları çok seviyorum, madalya getirmemiş olsalar bile. İşte, katılmanın kazanmaktan önemli olduğunu gösteren anlar bunlar. 3bin su engellide 8:27.64'lük derecesiyle 9. oldu. O da son 400'e kadar ön grubun içerisinde kalmaya çalıştı ama son turda rakiplerinin ataklarına karşılık veremedi. Uzun mesafe yarışçılarımızda böyle bir sıkıntı var aslında, son ana kadar ön grubun içerisindeler ama atak yapacak gücü barındıramıyorlar. Yine de helal olsun tabii, önümüzdeki yıllar çok daha iyisi gelebilir ama genel tabloda baktığımızda da çok başarılı bir Avrupa Atletizm Şampiyonasının ardından 2012 Londra'da oluşan atletizm tablomuz o kadar da iyi değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir