28 Eylül 2012 Cuma

Tek Maçlık İnfaz



Kötü bir huyumuz var, bir maçta futbolcu infaz etmeyi çok seviyoruz.

Dany'i hatırlayın. Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarının ardından Dany'i yerden yere vurduk, bu adam olmaz dedik, Ujfalusi sakatlandığında da iyice karalar bağladık ama Manchester United deplasmanı sonrasında da Dany'nin destanını yazmaya başladık.

Şimdi Cris oynadığında Dany neden yok sorusunu soruyoruz. Oysa bu soru Manchester United maçı öncesi, neden Cris yok, bu adam böyle maçlarda oynamayacaksa ne zaman oynayacak üzerineydi.

Cris transferi sonrasında şu yorumu yapmıştım. ''Kolo Toure, Kjaer gibi isimleri andıktan sonra gelen Cris hayal kırıklığı yarattı ama bu zaman darlığında da yapacak başka birşey yok. Bence yeni stoper ikilisi Dany ve Semih Kaya olur, Cris de bu isimleri alternatif altına alır''.

Doğru da bir yorum bu, şimdi daha iyi görüyoruz. Görüntü, Dany ve Semih Kaya'nın beraber oynaması gerektiğini anlatıyor bizlere. Cris oynadığında sol iç stoper olarak oynuyor ve sağ tarafta Eboue, Semih Kaya hattı ne kadar hareketli ve hamleli ise, solda Cris ve Hakan Balta hattı o kadar hamlesiz ve hareketsiz.

Orduspor maçında da bunu daha iyi gördük. Hakan Balta, Cris ve Amrabat hattı sol tarafta savunma olarak felç oldular ve bu futbolcular kötü anlamda birbirini tamamladı.

Ama bu durum Cris'i bir maçta gömmememiz gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Fevri hareket ediyoruz, hemen kara senaryolar çiziyoruz. Eleştiri normal, kötü oyunu söylüyoruz ve kendimize göre olması gereken hakkında da fikirler yazıyoruz ama Cris'in de bir uyum süreci olacak, yarar sağlayacağı zamanlar gelecek. Bu maç Cris'in kafasıyla maç 1-1'e gelmiş olsaydı belki farklı konuşuyor olacaktık belki de.

İlk kez kaybetmiyoruz, bundan başka kaybedeceğimiz maçlar da olacak ve her takımın kötü oynama, maç kaybetme hakkı var. Bunu unutmadan Braga maçına odaklanalım...

4 yorum:

  1. Asıl sorun atlanılıyor. Galatasaray Ordusporun kapanması karşısında çözüm üretemedi. Bu çözümsüzlük beni biraz karamsarlığa itti. Bu çözümsüzlüğün kısa vadede çözümü duran toplar. Braga maçı bu haliyle daha bir önemli hale geldi. Orduspor maçı bu haliyle iyi oldu ama alınması gereken dersler çıkarılmışmıdır inşallah çıkarılmışdır. Çünkü transferler sonrası efsane kadro kuruldu cümlelerine karşı çıkan Fatih terim haklı görünüyor.

    Galatasaray orduspordan presle top kapmakta zorlandı rakibi bir türlü dengesizde yakalayamadı. bunu biraz umuutn yokluğuna birazda kafaların Braga maçında olmasına yoralım şimdilik.

    Ordusporun oynadığı oyunu CLUJ ve BRAGA daha kaliteli oyuncularla hayli hayli oynarlar. umarım takımımız gerekli dersleri çıkarmıştır ve bizim hayli umutlu olduğumuz Şampiyonlar ligi için bir dönüm noktası olur. Çünkü böyle maçlar iyidir çünkü eksiğinizin ne olduğunu söyler. size farkındalık vererek çözüm fırsatı sunar. Kötüdür neyi yapamadığınızı başklarıda öğrenir ve eğer bu iyi yapamadığınız şeye çözüm geliştiremezseniz işte o zaman sorunlar başlar. Tıpkı fenerbahçenin Vaslui maçıyla bir anda Kaosa sürüklenmesi gibi.

    YanıtlaSil
  2. Orduspor'un oyuncu kalitesi olarak Cluj'dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Barral, Stancu ve Umbidis gibi isimler Braga'da iyi birer yedek, Cluj'da da ilk onbir oyuncusu olacak kapasitedeler; hatta Orduspor'un sağ beki Miguel Garcia'nın UEFA Avrupa Ligi finali oynayan Braga'nın sağ beki olduğunu hatırlatalım. Orduspor, bu ligin en iyi değilse de en komple kadrolarından biri.

    YanıtlaSil
  3. Bence Amrabat'ın da yedeğe çekilmesi lazım. Belki biraz erken ama Amrabat en fazla bir Hasan Şaş olur. 2000 yılının takımında Hasan yedekti ve sonradan girerdi. Bence hocanın Emre Çolak üzerinde durması lazım. Amrabat'ın yerine orta saha önüne bir AMC alınmasını tercih ederdim. Hem Emre'nin önü kesilmez hem de ileride daha rahat top tutup, tehlike yaratan bir takım olaibilirdik.

    Salı günü eğer golü erken bulamazsak farklı bir maç izlemeyeceğiz. Üstelik daha disiplinli, daha tecrübeli ve daha hızlı çıkan bir takıma karşı işimiz çok zor. Ve maalesef oyunu tam anlamıyla rakip saha yıkamadığımızdan dolayı Selçuk resmen stoperlerin önünde dolaşıp çok etkisiz kalıyor. Takımda hala formsuz oyuncu sayısı çok fazla. Melo, hamit, amrabat, elmander, hakan...üstelik ujfanın sakatlanması ile birlikte defans kurgusu da oturmadı. Bence artık hoca danny-semih ikilisinde ısrar etmeli. sakatlık veya ceza dışında bunları bozmamak lazım.

    Emre çolak çok önemli oyuncu. Eğer hamit çıktığında Aydın salağı yerine emre girip amrabat sağa geçseydi maçı alırdık. ama aydın aldığı her topu ezip, yaptığı spastik hareketlerle televizyon başında beni çileden çıkarttı.

    çağlar, gökhan, sabri, ceyhun,aydın, riera, hakan, sercan, baros kısa veya orta vadede gitmesi şart oyuncular. Bunların hiçbiri geleceğin Galatasaray'ın da olamazlar.

    Hamit için de endişelerim devam ediyor. Kariyer boyunca 2-3 aylık form dönemi ardından gelen sakatlıklar, futboldan ayrı kalınan uzun sakatlık dönemleri sonra tekrar form gibi devam eden bir döngüye sahip. Bence istikrarsız bir kariye var. Umarım bizde sakatlanmadan uzun süre oynayabilir aksi takdirde büyük hayal kırıklığı olur.

    Braga maçında;

    muslera-riera -danny-semih-eboue-emre-selçuk-melo-hamit(amrabat)-burak-umut 11'i ile başlaması gerektiğini düşünüyorum.




    YanıtlaSil
  4. Olur böyle şeyler, her zaman kazanmayız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir