4 Eylül 2012 Salı

Yeni Transfer; Milan Baros

Galatasaray bu uygulamayı iyi yapıyor, gözden çıkardığı futbolcunun piyasasını düşürmeyerek. Bunun yolu açık, futbolcuyu gözden çıkarırsınız, bunu da futbolcu bilir ama onu takımdan dışlamazsınız, idmanlarda ona da yer verirsiniz, hazırlık maçlarında kullanırsınız ve futbolcu takımdan ayrılana kadar takımın içerisinde kalmaya devam eder.

Çünkü elden çıkaramadığınızda geri dönüşü olmayan yola girmemiş olursunuz. Baros'u gözden çıkaralı çok oldu Galatasaray'ın ama onu takımdan dışlamadı, sadece Baros'u da değil kimseyi dışlamadı. An gelir, o futbolcuya ihtiyaç duyduğunuz zaman doğar. Mehmet Batdal'da bile geçen sezon yaşadık bunu, an geldi ve şans buldu. Kimin aklına gelirdi, kader anlarından birinde ona ihtiyaç duyulacağı?

Beşiktaş'ın yaptığı yanlış bu işte Quaresma mevzusunda. Quaresma'yı gözden çıkardılar, bunu da her fırsatta dile getiriyorlar ama aylar oldu Quaresma elden çıkmadı. Bu gidişatla da çıkması zor, çünkü futbolcunun piyasasını düşürdüler, futbolcuyu küstürdüler ve ortaya çıkan bir soğuk savaş var. 5 Eylül'e kadar da Quaresma elden çıkmazsa takımda kalacak. Takımla idmanlara çıkmadı, kamplara dahil edilmedi ama bir noktada Quaresma'ya hayır diyemeyeceksiniz, takıma dahil olması gerekebilecek.

Savaş çıkarmaya hiç gerek yok bu yüzden, Galatasaray'ı bu konuda takdir ediyorum. Nitekim Baros da elden çıkmadı, takımda kaldı ve 5 Eylül'e kadar da gideceğini sanmıyorum. Galatasaray da futbolcuyu dışlamak yerine Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil etti. Necati Ateş'in de gittiğini düşünürsek, yine de Baros'un rotasyonda forma şansı bulması zor ama o tecrübeye ihtiyaç duyulabilecek zamanlar gelebilir ve bu zamanın sonunda da Baros bakarsınız katkı verir. Maç eksiği fazlasıyla doğmuş olmasına rağmen, kamplara katıldı, takımla idmanlara çıktı, hala da bu sistemin bir parçası.

Elimizde de Burak Yılmaz, Elmander, Umut Bulut ve Milan Baros'lu bir forvet hattı var ve kağıt üzerinde baktığımızda tarihin en iyi forvet rotasyonlarından biri olabilir. Sercan Yıldırım'ı da bu listeye eklemek mümkün, o da Şampiyonlar Ligi listesinde çünkü. 6 maçlıkta bir Şampiyonlar Ligi tecrübesi var Sercan Yıldırım'ın. Muslera ve Selçuk İnan gibi isimlerin daha Şampiyonlar Ligi arenasına çıkmışlığı yok, bu da ilginç bir detay.

Futbolcu transfer etmek kadar, futbolcuyu gözden çıkardığında onu pazarlamakta önemli ve bu konuda hiçbir takımımız iyi durumda değil. Belki Fenerbahçe bu listeye dahil edilir, çünkü Dia gibi bir futbolcu 4 milyon avro'ya satıldı mesela, gözden çıkardıkları futbolcularda iyi paralar kazanabiliyorlar son yıllarda ama diğer takımlarımız bu konuda zorlanıyorlar. Galatasaray da çok zorlandı ve Baros, Riera gibi gözden çıkarılmış futbolcular satılamıyor, pazarlanamıyor.

Ama satamıyorsan değerlendirirsin mantığı geçerli, bu da doğru mantık. Bu yüzden de bakarsınız an gelir, Baros'un tecrübesine ihtiyaç duyulan bir zaman doğar ve Baros çıkar Şampiyonlar Ligi arenasında eski günlerinden mini pasajlar gösterir. Liverpool'la Şampiyonlar Ligi Kupası kaldırmış bir isim ve 22 Şampiyonlar Ligi maçı var kariyerinde. Bu kadronun da en çok ihtiyaç duyabileceği şeylerden biri Şampiyonlar Ligi tecrübesi.

3 yorum:

  1. Baros'la q7'nın çok farkları olmasına rağmen yine de yönetimin yanlışı çoktu. Temel fark olarak da Baros'un iyi niyetinden kimsenin şüphesi yok. Herkes biliyor ki iyi olsa çıkar eskisi gibi oynar. Ama sakatlıklar onu bitirdi. Q7'nin ise dağlar kadar farkı var o konuda. Yönetimde çözüm olarak bunu seçti ama çok yanlış yaptı. Ben Baros'a davranıldığı gibi gerektiğinde kadronun bir parçası olmasını istemem q7'nin. Ama pazarlamak için de bu kadar piyasasının düşürülmesi çok yanlıştı.

    YanıtlaSil
  2. Gerektiğinde sol bek olucak bir de Reira var onu da unutmayalım :)

    YanıtlaSil
  3. Ş.liginde final oynayıp 4 sezondur Galasaray formasıyla Ş.ligi oynamaması tuhaf tabi. Bu sene en çok kalmasını istediğim oyuncuydu.
    Bakıyorumda ilk sezonunda gol kralı.
    2.sezonda takımın en çok gol atan oyuncusu.
    3.sezon (8.bitirdiğimiz)takımın en çok gol atan oyuncusu.
    4.sezon (şampiyonluk senesi) elmander ile yakaladığı müthiş uyum sakatlığa kadar.. 8 gol 9 asist..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir