7 Ekim 2012 Pazar

Melo'nun Gözyaşları


Geçen sezon da bu adamın alternatifi yoktu ama iyi bir Melo izliyorduk. Bu sezon da alternatifi yok ve hazır da değil. Dolayısıyla Melo'nun bu halini biz de Fatih Terim de çekmek durumunda kalıyor.

Tatil kavramının tanımını değiştirecek cinsten bir tatil sonrasında geldi Melo ve 2 ay olmasına rağmen hala fizik olarak hazır duruma gelemedi. Üstelik maç eksiği de yok, ısrar ediliyor Melo konusunda ama belki de Engin Baytar'ın yokluğu Melo'yu bu kadar olmazsa olmaz kalan.

Önemli bir isimdi Engin Baytar. En az Ujfalusi'nin kaybı kadar da büyük bir kayıp. İyi bir Engin Baytar'la birlikte belki de Melo'nun yerine onu izliyorduk ya da Hamit Altıntop ortaya geçip, geçen sezon olduğu gibi sağ kanat Engin Baytar'a emanet olacaktı.

Ama atlanılan bir detay var bana göre. O nokta da Yekta Kurtuluş. Bence değerli bir futbolcu, orta saha adına çok iyi bir alternatif. Onu sürekli 18'de oturtmak, maçların son 5-10 dakikasında oynatmak yerine daha sık kullanmaya çalışmak, 11'de görev vermek hatta Melo'ya o alternatifi yaratır diyorum.

Formasyon değişikliği de diğer bir şık. Orta sahayı Melo ve Selçuk İnan'a bırakmak yerine bu iki ismin arasına bir ismi daha yazmak. Belki 4-3-3'e belki de geçen sezon başında olduğu gibi 4-1-4-1'e dönmek. Selçuk İnan'ı da bozan bir Melo var. Şöyle diyeyim, Eskişehirspor karşısında Melo'nun oyundan çıktıktan sonra Selçuk İnan'ı izleyin ve dediğim daha net anlaşılacaktır.

Milli Takım arası çok değerli, tam zamanında geldi. Kötüye giden bir Galatasaray var, hazır olmayan Melo vari isimler ve toparlanmak adına güzel bir zaman dilimi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir