13 Ekim 2012 Cumartesi

Selçuk İnan'ın Ardından Nuri Şahin'in Milli Takım Yolu?


Tercihler konusunda da Abdullah Avcı'yı eleştiriyoruz, hatta bir dönem işi takıntı boyutuna kadar getirdiğini de düşündüm. Hakkı olan o formayı alamıyor gibi, isyanım buna. Selçuk İnan konusunda çok konuştuk, haklıydı da Selçuk İnan. Şu maç 11 başlamasın birşey demiyorum, son dönemi formsuz geçiyor eyvallah ama sakatlığı var denildi ve ne kadar inandırıcı bunu tartışırım.

Selçuk İnan bir yana, formda olan futbolcuların oynaması gerektiğinden bahsediyoruz. Caner Erkin de bu kategoriye girer mesela. Sercan Sararer'in yerine oynaması gereken isim o olmalıydı ya da Emre Çolak'ın değil de onun oyuna girmesi gerekiyordu. Şu var, madem tercihler konusunda ısrar var ve Sercan Sararer bu yüzden oynuyor, e o vakit Tunay Torun nerede, bitti mi bu heves?

En büyük ayıp ise Nuri Şahin'e. 80. dakikada son oyuncu değişikliği hakkı kullanılarak girecek futbolcu değil Nuri Şahin. Hele ki Mehmet Topal'ın varlığının son derece gereksiz olduğu bir maçta. Yaratıcı futbolcu arıyorsun, organizasyonla zaten alakan yok ve eldeki 11 bunu beceremiyor. Nuri Şahin ise belki çok parlak kariyerli bir Milli Takım kariyeri olmamış bir isim ama formda. Son Liverpool maçlarında sürekli Nuri Şahin'in yaptığı asist ve attığı goller üzerine konuşuyoruz.

Maçta da bir tane doğru dürüst pozisyonumuz var, bir tane de hafif tehlike yarattığımız. İkisinin içerisinde de Nuri Şahin'i gördük, üstelik 80. dakikadan sonra. Ama Mehmet Topal 90 dakikayı çıkarmayı başarıyor, Nuri Şahin ise son 10 dakikada oyunda. Futbolcuyla dalga geçer gibi bir hareket yani ama Selçuk İnan da bunu yaşadı, Nuri Şahin de şimdi yaşıyor. Oysa Abdullah Avcı'nın prenslerinden biriydi Nuri Şahin ama nedense Tunay Torun, Sercan Sararer ısrarları bazı isimler üzerinde çok, çok ilginç.

Macaristan karşısında sahaya çıkacak 11'i merak ediyorum...

2 yorum:

  1. takım tamamen kötü malesef.. 2005ten beri oynayan Nuri ile 2008den beri oynayan Mevlüt şu takım için ne yapmış acaba? sonradan oyuna girip girip duruyolar da bi şeyleri değiştircekler gibi!!

    YanıtlaSil
  2. Bu maçla ilgili herşey ofsayttı en başından beri. pas yapan milli takım deniliyor..Patates tarlasına maç veriliyor pas yapmayalım diye. Romenler stadı seçti herhalde. Arda'dan inatla forvet arkası yaratmaya çalışıyor Avcı..Nuri'den başka alternatif yok orası için cok zorlarsan Hamit veya Emre belki. Emre ve Topal'ı oynatıyorsun ama defanstan topu gidip Arda aldı defalarca. o zaman Selçuk Şahin oynasın 2si yerine de sadece top kesecekse paşalar. daha iyi kesici onlara göre. Ayrıca Mevlüt nedir ya..Ömer Şişmanoğlu diye bir adam var Antalya da takır takır atıyor onu al takıma veya Batuhan'ı al..en azından son 5-10 dakika uzun topu mantıklı oynarsın uzun bir forvetle.. Abdullah hoca da hayal kırıklığı olacak gibi gözüküyor..yazık olacak böyle giderse..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir