15 Kasım 2012 Perşembe

2012'de Ülkesinin Vazgeçilmesi, 2013'ün Soru İşareti

Ülkemizde bir futbolcu parlar ve ülkemizin daha büyük takımlarına göz kırparsa ederinden fazla eder. Burada herhangi bir suçlu aramak imkansız. Çünkü her takım yapıyor bunu.

Orduspor'un şanssızlığı da Gosso'nun yaşı oldu, yoksa Gosso'nun talibi vardı ama herhangi bir futbolcunun ettiği fiyat Gosso adına imkansızdı. Geçen sezon sonunda Fenerbahçe ile adı geçiyordu mesela ama 29 yaşında olan bir isim ve onun adına ödenecek maksimum bonservis fiyatı belli.

İyi de bir sezon geçirdi, Orduspor'un parlayan futbolcularından biriydi. Bir de bunun yanında kış döneminde yaşadığı bir Afrika Uluslar Kupası vardı ve Eboue değil, Gosso o takımın sağ bekiydi. Orada da iyi futbol sergiledi, büyük bir adım atacak diye beklerken işler Gosso'nun istediği gibi gitmedi.

Orduspor'la sorunlar yaşadı, ayrılmak istedi, Orduspor onun için düşündüğünü alamadı derken Gosso'nun kaybı çok daha büyük oldu aslında. Orduspor'la bu sorunları yaşarken böylesini düşünmemiş olmalı. Serbest kalan bir futbolcuydu üstelik, kimse istemese ülkemizde gözde olan, yukarıyı hedefleyen takımlardan biri Gosso'yu isterdi takımında ve o değeri de olan bir isimdi ama anlaşamadı herhangi bir takımla.

Şimdi de boşta ve Fransa'nın Brest takımı tarafından deneniyor. Brest, ülkesinde küme düşmemek adına mücadele veren takımlardan biri ve Gosso'nun da 2013'de yapılacak Afrika Uluslar Kupası'nda hazır olma gibi bir düşüncesi olmalı, yoksa böyle bir transfere ihtimal vermezdim.

Neydim ne oldum diyenlerden aslında, ne hayal ediyordu ve şimdi geldiği nokta ne. Bir önceki yıl Fildişi Sahili için olmazsa olmaz futbolculardan biriydi ama bir yıl içerisinde acaba Milli Takım'a beni çağırırlar mı noktasına geldi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir