24 Kasım 2012 Cumartesi

Elazığspor 0-1 Galatasaray, Yeni Bir Hikayemiz Oldu

Nasıl tarif edelim bu maçı? Futbol dışında başka şeyler de konuşmak zorundayız, nitekim futbolla açıklanamayacak bazı durumlar vardır. Bu da öyle bir şey. Dakika 90, penaltı olmuş, kalecin kırmızı kartla oyun dışında kalmış, oyuncu değiştirme hakkın yok.

O an kaleci kim olur diye sorsak, herkes Melo kaleye geçer der. Risk almayı seven bir çılgın var karşımızda ve bu etkiyi de ancak Melo'nun çılgınlığı ile açıklayabiliriz. Penaltıyı kurtardı ve maçı getirdi. Oynanan futbol ve kaçan pozisyonlar sonrası biz bu maçı hak ettik diyeceğimiz ama bu kadar kaçan gol sonrasında da yenen bir gol sonrası, atamayana atarlar diyebileceğimiz bir maçtı.

İlk yarı özelinde şu söylenebilir. Galatasaray sol kanadı, Amrabat'ın savunmaya yapmadığı yardımlar yüzünden otoban kıvamına geldi ve sol stoperin de Cris olmasından kaynaklı rakibi arkaya kaçırma olanağını fazlasıyla verdik. Taa ki Melo iki stoperin arasına gömülene kadar. Bu sefer de hücumda kilitlenen, önde top tutamayan bir Galatasaray vardı. Elmander ve Umut Bulut'un da rakip stoperleri gibi oynaması sonucunda kaynaklanan bir durum bu.

Fatih Terim, bu sezon ilk defa skoru ararken formasyon değişikliğine gitti, bu çok önemli bir detay. Elmander oyundan çıkarken herkes Burak Yılmaz'ın oyuna girmesini bekler ama Aydın Yılmaz değişikliğiyle 4-3-3'e geçti ve golü de 50. dakikada bulunca rakibin de açılması sonucu daha açık alanda oynayan, tempo kazanmış ve orta sahada da kalabalık olması sonucunda rakibe fazla imkan tanımadı.

4-3-3'ün sağladıkları bu maç çok fazla. İlk yarıda kötü yönleriyle eleştirdiğimiz Amrabat, ikinci yarıda maçın adamlarından biri oldu. Aydın Yılmaz hücuma müthiş bir ivme kazandırdı ve Yekta Kurtuluş bir anda gizli forvet gibi oynamaya başladı, gol pozisyonlarının içinde olan isimdi. Bu etkiyle çok fazla gol kaçırdı Galatasaray ve çok daha erken korabileceği bir maçta, berabere kalmamayı son anda başardı.

Aydın Yılmaz değişikliği ve gelişen formasyon değişikliğiyle müthiş bir iş yaptı Fatih Terim. Bunun altını tekrar tekrar çizmek lazım ama maçın şu noktaya gelmesi de kaçan goller kadar, biraz da gerçekleşmeyen değişikliklerle. Açık alanda oynanan, tempolu bir maç. Rakip savunma hataya müsait ve öne çıkmış. Bu hatalardan kaynaklı da Galatasaray gol pozisyonlarına giriyor. Umut Bulut & Burak Yılmaz değişikliği maçı Galatasaray adına 2-3 farka taşıyacaktı bana göre ama bu değişikliğin gelmemesi son 10 dakikada mahkum bir takımı ortaya çıkardı.

Aynı şekilde Emre Çolak değişikliği, en kötüsü de anlam veremediğim Hakan Balta hamlesi. Amrabat yerine Hakan Balta'yı almak Galatasaray'ı daha savunmacı bir takım yapmaz. Hakan Balta oyuna girdiğinde bir ara sol bek, sol açık kargaşası yaşandı ve bir süre Riera sol bekti. Hakan Balta sol beke geçtiğinde de ilk pozisyon penaltı ve kırmızı kartla sonuçlandı. Sol stoper Cris, sol bek Hakan Balta ve rakip Serdar Gürler hamlesi yapmış sağ kanatlarına. Bu imkanı Galatasaray tanıdı bana göre ve maçı götürecek hamle olacaktı bana göre bu.

Şampiyonlar Ligi sonrasında lige odaklanamıyoruz, geç uyanıyoruz. Bu maçta da ikinci yarıda uyandık ve şu sorunu artık aşmak gerekiyor. Telafisi olmayacak bir üç puandı ve öyle ya da böyle kazanmak güzel. Melo ile de artık yeni bir hikaye sahibi olduk, Gsstore bu konuda çalışmalara başlar artık...

4 yorum:

  1. Emre çolak son iki macta bir oyuncunun neleri yapmaması gerektiğini en güzel şekilde gösterdi bizlere. Manu maçında nasıl orta saha oyuncusu nasıl defans yapmamalı, elazığ maçında nasıl kötü hücum yapılır. Fatih hoca güzel giden takıma emreyi sokup bir heyecan bir adrenalin yaşatmak istiyor sürekli. Ama yeter 7 hafta cok anlamsız kayıplar oldu artık yeter. Balıkesir macında emre 120 dk oynasın. Ama ligde 2 fark olmadan oyuna girmesin.

    YanıtlaSil
  2. Emre çolak-amrabat egoizmi,futbol zekasından yoksun saçma pasları bu takımı 2 gömlek düşürüyor.
    Malesef,şampiyonluk bunları hatalarından dolayı Kadıköye gidecek..

    YanıtlaSil
  3. Şimdi görüntülerden fatih hocanın emre ye saydırışını izledim tekrar. Maç anında da görmüştüm ama çabuk geçtiği için emin olamamıştım. Hoca 11 maç ceza aldığı maçta bile engine bu kadar saydırmamıştı. Sercanla gecelere akıp gitsin galatasaray rüyası burada bitsin emre için.

    YanıtlaSil
  4. hocam 4-3-3 ile takım başka oynuyor.güzel oynuyor.manu maçının son 30 dakikasında da gördük bunu.bu maçın en güzel yanlarından biri buydu.

    amrabat formunu yükseltiyor.dar alanda ve geniş alanda çok etkili.büyük takım oyuncusu ve yeri garanti sol açıkta.topu saklaması pasları çalımları driplingi inanılmaz.yeterki takım birbirine yakın oynasın.

    emre çolak iyi vurdu ama kaleci çıkardı.emrede müthiş yeteneklerden.forvet arkası için ideal alternatiflerden biri.

    ikinci yarıdaki güzel paslaşmaları izleyince skibbenin galatasarayı geldi aklıma.takım hareketli oynuyor.

    umarım terim inadından vazgeçerek 4-3-3 e döner.4-3-3 e uygun alternatifli bir kadro var elde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir