24 Ocak 2013 Perşembe

1. Lig'in En Heyecanlı ''Taklası'' Olur


Geçen sezon Mersin İdman Yurdu'nun gündemine geldiğinde, bu transfere ihtimal vermiyorduk. Galatasaray gündemine geldiğinde ise heyecanlanmıştık. Farklı bir adam Keita. Seviyoruz, beğeniyoruz, futbolu müthiş bir görsel şov.

Başarılı mı oldu, bana sorarsanız hayır. İstikrar çizgisinin inişi ve çıkışı çoktu, artı olarak yapmaması gereken bazı hareketler. O da soğuttu insanları ve 28 yaşında Katar'a gitmek isteyince bir futbolcu, bazı cevaplar net ortaya çıkıyor. Jaja'da da aynısı oldu, Keita'da da.

Bu iki futbolcu hangi takımın gündemine gelirse gelsin heyecan oranı büyür, takımında istersin, yukarıda bahsettiğim o kötü özellikleri de görmezsin. Keita için de görmezdik, geçen sezon gündeme geldiğinde. Hatta bu sezon bile, Galatasaray onu gündemine alsa çoğu arkadaşımız onu takımda görmek isterdi.

Ama piyasasının bu kadar düştüğüne ihtimal vermezdim. Katar'dan ayrılmak istediğini biliyoruz, iki sezondur çırpınıyor bunun için ama başaramadı. Galatasaray'a bedelsiz gelirim dedi, bir bakıldı ortada bir para var ve vazgeçildi. Diğer takımlar da o topa hiç girmedi.

Ibricic öncesi, Kasımpaşa için konuşuluyordu Keita ama onlar da oralı olmadı, ilginç bir şekilde Süper Lig takımları da oralı olmadı ve Şanlıurfaspor belki de 1. Lig tarihinin en önemli 2-3 transferinden birine imza atmak üzere. Şanlıurfaspor'u asla küçük görmüyorum, bu dediğim yanlış anlaşılmasın ama Keita'nın da var olan piyasası yokları oynar olmuş.

Bir sponsordan bahsediliyor Keita için, Şanlıurfaspor'un cebinden bir rakam çıkmayacak. Bu da transferi olası kılan durum. Bitirebilirlerse bu transferi, 1.Lig'in seyir zevki adına da önemli bir hamle. Rizespor'un da Cernat hamlesi vardı, Keita da o ayarda hatta daha önemli bir adım.

31 yaşındaki Keita bakalım ayağa kalkabilecek mi, ne düşünüyor, planları neler? Çok merak ediyorum bu transferin neticesini ve nedenini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir