31 Ocak 2013 Perşembe

Aykut Erçetin Galatasaray'da, ''1''in Dönüşü


Tanımı yapayım, net bir kaleci fiyaskosu. Aykut Erçetin için demiyorum bunu, Galatasaray'ın kaleci politikası adına söylediğim bir söz.

Ufuk Ceylan kazanılamadı, olmadı. Bunun suçu Galatasaray'da değil, Ufuk Ceylan şansını iyi kullanamadı. Bu takımda birinci kaleci de oldu, yedek olarak oturdu, şans buldu ama kullanamadı.

Eray İşçan 2. kaleciliğe yükseldi, sevindim de bu duruma. Devre arası hazırlık kampında verdiği görüntü çok kötü değildi, iyi maçlar çıkardı. Olması gereken de buydu, sevinmiştim bu hamleye ama uzun sürmedi.

Taffarel'in verdiği bir rapor var, Eray İşçan çok tecrübesiz diyor, Ufuk Ceylan zaten gözden çıkartıldı ve Aykut Erçetin'in geri dönmesini istedi.

Mesele şu, Aykut Erçetin hedefsiz bir kaleci. Hedefsiz olması şuradan gelmekte, yıllardır Galatasaray'da yedek, ama o bundan hiç şikayetçi değil. O da şans buldu, birinci kaleci olduğu dönem oldu ama bir türlü istenilen seviyeye gelemedi, ısrarla onun önüne kaleci alındı {Zapata gibi bir kaleci bile} ama o bundan gocunmadı, oturdu, bekledi.

Sözleşmesi yenilenmedi, futbol oynamak adına bir çabası da olmadı. Herhangi bir takımla ismini duymadım, oynamak için çaba göstermedi, ara transferin son günlerine geldik hala bir atılım yapmadı. 39 yaşında olsan anlarım, Lehmann'ın Arsenal'e dönüşü değildir bu. Aykut Erçetin 30 yaşında henüz, bir kaleci için en güzel yaşlar.

Şimdi geri dönüyor, sanki hep bunu bekliyormuş gibi bir durum oluştu. Çok ilginç gerçekten. Memleket son yıllarda potansiyelli genç kaleci kaynıyor. Yetiştiremiyoruz kabul, olmuyor yani. Eray İşçan geldi diyoruz ama ona güvenilmiyor, tecrübesiz deniliyor. Öyleyse potansiyelli bir kaleci alalım, onu deneyelim şu düzende ama bu da yok, biz eskiye geri dönüyoruz.

Yerli kaleci mevzusu maalesef fiyasko Galatasaray'da. Benim izlediğim en iyi yerli kalecimiz Hayrettin Demirbaş, düşünün artık durumu.

Peki ne olur bundan sonra dersek, Aykut Erçetin kulübede oturarak 200 bin tl'sini kazanır. Sezon sonunda yine ayrılık, bu arada herhangi bir takımla anlaşmaz, 2 yıl sonra tekrar döner.

Oynadığı süre zarfında Eray İşçan'a tecrübe mi aktarır, bunu bilemem.

Galatasaray'ın bir rengiydi, hatta iyi de bir yedekti diyebilirim, kendisinden asla nefret etmiyorum ama hiç hedefli olmayan bir isme de nasıl sempati duyabilirim?

4 yorum:

  1. Aynen düşüncelerine katılıyorum usta.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Eray İşçi'ye tecrübe kazandıracaklarına önceden deneyip beğenmeyip gönderdiklerini geri alıyorlar bu kulüpler günümüzde bir akıl tutulmasıdır gidiyor eskiler eskiler bir söz vardır eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı şimdi transfer sezonu öyle..

    YanıtlaSil
  3. umarım üçüncü kaleci olması için alınmıştır.

    YanıtlaSil
  4. Erayı sezon başında yanlış hatırlamıyorsam bir takım kiralık olarak istemişti.tam anlaşma yapmak için gitmişti eray, sonra fatih hocanın talimatıyla geri geldi. madem düşünmüyorsunuz gönderseydiniz ozaman. şimdi adam 4 kaleci olarak kalacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir