1 Şubat 2013 Cuma

İyi ki Basın Mensubu Değilim Dediğim Bir Gün

31 Ocak tarihi tarihe geçecek cinsten. Hatta tüm ara transfer dönemini kapsayalım. Beklemediğimiz hamleler geliyor. Hem büyüklük anlamında, hem de ihtimal vermediğimiz durumların gerçekleşmesi anlamında.Gündem çok yoğundu ve basının içerisinde yer almadığım için mutlu oldum. Dışarıdan bir gözle bile takip edilmesi zor bir gün oldu, kim bilir onlar nelerle uğraştı.


31 Ocak'ı derleyelim biz, ilk olarak Beşiktaş'ın Niang hamlesi. Niang'ı şöyle nitelendiririm ben, tüm kariyerini para kazanmaya endekslemiş bir futbolcu. Her takıma gider, Katar'a da gider, Marsilya'da idol olmuştur ama Fenerbahçe'ye gider, Fenerbahçe'yi çok sevdiğini dile getirir ama günün birinde Beşiktaş'a da gider.

Gider ama oynadığı takımlarda da en değerli, en iyi isimlerden biri olur, aldığı paranın hakkını verir. Fenerbahçe kariyeri sadece bir sezon sürdü ama yarattığı etkiyi izledik. Kaos ortamında satılmıştı zaten, Fenerbahçe de onun eksikliğini fazlasıyla hissetti.

Çok iyi bir forvet oyuncusu, tam bir sistem adamı. Aykut Kocaman, 4-3-3 oynatmıştı ve Alex'i en öne çekip, Niang'ı solda kullanmıştı. Oysa planlar Niang'ı en önde kullanmak üzerineydi ama Niang'ın bu özelliği Alex'e en verimli sezonunu yaşatmıştı.

Beşiktaş için ise en önemli olay, Almeida'ya bir alternatif yaratmak olacaktı. Bunun yerine önce kanatlara can vermek istediler ve Dentinho'yu getirdiler. Aslında Niang da bu yönde bir alternatif gibi, üçlü forvetin solunda oynayacaktır yine ve Dentinho kenarda kalabilir. Ama Almeida'nın yokluğunda da Niang'ı önde kullanmak mümkün ve Beşiktaş önemli bir sorunu bu transferle aşmış oldu.


Fenerbahçe cephesinde de üç hamle var. Emre Belözoğlu ve Ziegler resmen açıklananlar, Webo konusunda da anlaşma tamam, 3 milyon avro'luk bir bonservis söz konusu olacak. IBB başkanının açıklaması bu yönde.

Belhanda onlar adına büyük bir sorun teşkil etti. Geçen sezon Galatasaray'ın Shaqiri konusunda yaşadığı misali. Bir futbolcuya çok endeksli kaldılar, ikinci bir alternatif düşünmediler bile ve bu bir aylık süreçte de bu transfer gerçekleşmedi. Nedenleri ise malum. Montpellier başkanını aşmak zor.

Peki soru şu, Belhanda transferi gerçekleşmediği için mi Emre Belözoğlu hamlesi yapıldı yoksa planlı bir durum muydu bu? Planlıysa eğer, bir ay önce gidip alınamaz mıydı? Bence alınırdı, planlı da bir hamle olduğunu düşünmüyorum, taraftara heyecan katmak adına atılmış bir hamle ama doğru da bir transfer.

Emre Belözoğlu'nun ayrılığı zaten yanlıştı, yaşanan tüm sorunlara rağmen. Değerli bir yerli futbolcu, takımla da özdeş bir hale gelmiş hatta. Yenilgiye isyan eden bir adam, şu an tam da aradıkları tipte bir futbolcu yani. Ama yine bir soru gelir, madem geri dönecektiler, neden sezon başında ayrıldılar? Ziegler için de geçerli bu.

Belhanda bana göre olmazsa olmazdı, bu transfer gerçekleşmedi. Başka bir 10 numaraya bakılıyor mu bilmem ama bir ihtiyaç olduğu kesin. Buna rağmen Emre Belözoğlu orta sahada birçok sorunu çözer, şu an kötü olan Fenerbahçe orta sahasına önemli bir derinlik katar, Meireles ile uyumlu bir ikili olur.

Şunu söyleyebiliriz, Emre Belözoğlu Avrupa Ligi'nde forma giyemeyecek. Bu durumda en öncelikli hedef lig mi olacak?

Ziegler konusunda ise transferin iyi olduğuna katılmam, beğenmediğim bir bek. En azından Hasan Ali Kaldırım'dan daha fazlası değil. Andre Santos gelseydi eğer fark yaratırdı ama Ziegler zor. Alternatif olarak görünebilir tabii, sezon sonuna kadar kiralanmış zaten. Elde de başka sol bek yoktu, bu yüzden yapılabilir ama daha iyisi olabilirdi.

Webo benim beğendiğim bir forvet, ligin de Sow'dan sonra en acayip forveti. Fenerbahçe'nin Sow'a pozisyon hazırlayamama gibi bir sorunu var ama Sow'un atletik yetenekleri bu sorunu en az düzeye indirebiliyor, her şekil gol atabilen, ilginç bir forvet Sow. Webo da aynı şekilde ve eğer yan yana kullanılırlarsa ligin en acayip forvet hattını izleriz, Fenerbahçe taraftarına da büyük heyecan katarlar. Bence doğru transfer Webo.


Batuhan Karadeniz hadisesi de bir hayli trajik. Gülüyoruz ama gerçekten trajik. Bütün basın, bizler uyuduk resmen. Bu adamın aynı sezon 3. kez başka bir takımda forma giyemeyeceği detayını atladık.

Bizler Deportivo transferi üzerinden, Batuhan Karadeniz'in menajeri nasıl bir adamdır, Batuhan Karadeniz nasıl bir potansiyeldir derken sezon sonuna kadar forma giyemeyecek şimdi. Beşiktaş sözleşmesini fesh etti, Eskişehirspor ise bu iyi gidişat içerisinde ona asla şans vermez.

Samet Aybaba gibi bir teknik adamın elinde olamadıysan zaten daha olma şansın yok, geçmiş olsun.

Trabzonspor'un da Alim Öztürk hamlesi geldi. Tanımıyorum futbolcuyu, yeni bir gurbetçi. Tipik Tolunay Kafkas hamlesi ve ilk icraatı. Bunun devamını transferin son anlarında ya da daha çok sezon sonunda göreceğiz zaten.

Galatasaray da boş geçmedi elbette günü, Aykut Erçetin'i geri döndürdü. Twitter'da dün soruyordum, bu adam nerede, ne yapıyor, ne düşünüyor, neden bir takımla anlaşmıyor derken Galatasaray'a geri döndü. Gerçekten çok ilginç ve şaşırtıcı. Görüşüm net. Aykut Erçetin'in yedek oturmasıyla Eray İşçan ve Ufuk Ceylan'ın yedek oturması arasında ne fark var? En azından Eray İşçan genç ve altyapı çıkışlı derdik hatta.

Ya da bu bir işaret mi? Transferin son günlerinde bir yerli herakatı mı var ve Ufuk Ceylan takasa mı gidecek? Bilmiyoruz...

4 yorum:

  1. Kusura bakma usta saygısızlık etmek istemem ama ingiltere ligini ne kadar takip ettiğini bu yazindan az çok anlaşılıyor. Sen galiba arsenaldaki andre santosu hiç izlememissin adam bildiğin canlı bomba. Arsenala gelmiş geçmiş en kötü sol bek olma konusunda 1 numaralı aday daha ne diyeyim. Zieglerin şu andaki formunu bilmem ama geçen seneki ziegler santosa 10 basar. O milli takıma çağırılan santos sadece alternatifsiz bir dönemde ve dunganin saçma sapan tercihleri sonucunda gerçekleşti. Eminim bir daha milli takım formasını bırak aday kadroya bile cagirmazlar

    YanıtlaSil
  2. emre belezoğluna hakemler göz yumarsa süper ligde iş yapar.ki şimdiye kadar agresifliğini hep es geçtiler hakemler.hakemler cesur olurlarsa emre belezoğlunun memlekette işi zor.

    YanıtlaSil
  3. bencede sanki ufuk artı kazım gibi bir paketle serdar aziz yada alper potuk gibi bir ismi son gün bombası olarak galatasaray'da görmek olası.

    YanıtlaSil
  4. Devil; Ben Türkiye'deki görüntüsü üzerinden gittim. Andre Santos burada iş yapar, bu ülkenin gördüğü en iyi 3-4 sol bekten biriydi hatta, o kadar iddialıyım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir