17 Ocak 2013 Perşembe

Burak Yılmaz'ın Yükselişine Katılan Bir Artı Değer Daha


Türkiye Ligi'nin marka değeri üzerine yorumlar yaparken, bu yorumların odak noktalarından biri de Burak Yılmaz oluyordu. 34 gol atıp, gol kralı olduğu bir sezonun ardından onun neden Avrupa'nın dev takımlarının gündemine gelmediği üzerine yorumlar yapıyorduk ve marka değeri polemiğinin en önemli konularından biri de bu oluyordu.

Doğru bir yorum tabii ki bu, ligimizin marka değeri tartışılır. Hatta şöyle diyeyim, sadece bizim izlediğimiz bir lig. En önemli derbimizi yayınlayan bir Avrupa kanalı bulunamıyor, takımlarımız son yıllarda Avrupa arenasında yokları oynuyorlar ama dönen büyük paralar, yüksek maliyetler.

Oysa ligimizin gol kralı olmuş, son zamanlarda ulaşılamayan bir gol ortalaması yakalamış futbolcusu için büyük teklifler gelmedi. Lazio istedi ama 5 milyon avro bonservis ödemeye yanaşmadı, Atletico Madrid'i andık bir ara ama andığımızla kaldık derken en son Lokomotiv Moskova'ya gitti geldi derken Galatasaray'la anlaştı Burak Yılmaz.

Kariyerinin en doğru adımlarından biriydi bu. Galatasaray, son iki sezondur yükselen bir değer durumunda ve Şampiyonlar Ligi'nde de uzun zamandır yoktu ama 2. tura çıkmayı başardı. Mesele de bu zaten, ligimizin marka değeri yerlerde ama bu işin vitrini de Şampiyonlar Ligi. Sizin geleceğinizi, piyasanızı Şampiyonlar Ligi sahnesi belirliyor.

Burak Yılmaz da bu piyasası yaptı, 6 maçta attığı 6 golle. Grup aşamasının en değerli futbolcusu da seçildi ve 27 yaşına geldiği şu günlerde, biraz geç ama güç olmayan bir yükseliş gösterdi. Bunun da artılarını sezon sonu hep birlikte göreceğiz. Bir önceki sezon 5 milyon avro'ya yanaşmayan bu takımlar, 10-12 milyon avro'luk tekliflerle gelecekler, buna inanıyorum.

Uefa, yılın 11'ini belirlemek için internetten oylama yapıyordu, blogda da belirtmiştik bu oylamayı. Messi ve Cristiano Ronaldo'nun olduğu forvet kategorisinde Falcao dahi yılın 11'ine giremedi, düşünün artık tabloyu. O oylamanın detaylı sonuçları da gelmiş bulunmakta ve o sonuçlara baktığımızda Burak Yılmaz aldığı 111.609 oyla 4. sırada yer almış. Messi, Cristiano Ronaldo ve Falcao'nun arkasında 4. sırada.

Aslında, Messi ve Cristiano Ronaldo'nun olduğu bir listede de 4. olmak bana sorarsanız 2. olmak demektir, onlar olayı farklı noktalara çekiyorlar. 

Bu çok iyi bir haber bana göre, büyük bir başarı. Bu tip oylamalarda organize olmanın payı da var elbette ama organize olmaksa mesele herkes organize olabilir, bu yüzden pek takmıyorum o durumu. Arkasında bıraktığı isimlere baktığımızda Ibrahimoviç, Lewandowski, Cavani gibi futbolcular var.

Bu çok önemli bir başarı bana göre, Burak Yılmaz'ın yükselişine katılan bir artı değer daha...

3 yorum:

  1. BURAK IN KARAKTERİNİ BEĞENMİYORUM AMA SANIRIM.AMA ADAM ATIYOR VE OYUNUYLA BEĞENİ KAZANIYOR. BİZE DE TEBRİK ETMEK YAKIŞIR.

    YanıtlaSil
  2. Yukarıdaki yorumla alakasız olarak düşüncemi söylemem gerekirse Burak ın neden sevilmeyen bir oyuncu olduğu anlamıyorum. Burak a yakıştırılan şeylerin hiçbirini ben Galatasaray da görmedim ayrıca sırf gösterdiği gelişim için bile çok büyük saygıyı hak eden bir isim bir çok oyuncu içinde önemli bir örnek. İşin aslı Burak ı Trabzon döneminde iyi takip ettiğim söylenemez sanırım ne olduysa o dönemde oldu yadeyse kendisine yakıştırılan bir çokşey abartılı ve çekememekten kaynaklanıyor...Şahsen Hakan Şükür gibi şaban bi forvetim olucağına Burak gibi kendini yere atan(bence öyle değil ama) bir oyuncun olsun daha iyi.

    YanıtlaSil
  3. Hakan Şükür 3 tane falan Burak ederdi net!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir