5 Ocak 2013 Cumartesi

Hoşgeldin Arroyo

Arroyo'nun ilk maçı. Takıma katılalı üç gün oldu ama rotasyonun kan ağlaması, üç gün içerisinde Arroyo'yu sahaya sürdü. Arroyo'nun geçen sezon ile bu sezonu arasında fark var deniyor, daha hazır halde gelmiş bu sezon. Kendine bakmış, tek başına çalışmış ve tüm bu bileşenler bir araya geldiğinde de Arroyo'yu fazlasıyla izledik ilk maçtan.

Fizik kondüsyon anlamında sıkıntısı yok gibi göründü, maç kondüsyonu elbette eksik. 4-5 aydır maç oynamadı diye biliyorum, bu da önemli bir handikap. Ama fizik açıdan iyi durumda olması olumlu. Ayrıca takıma da çabuk uyum sağlayacağa benziyor, henüz ilk maçında fark yarattığı anlar vardı.

Maç ilerledikçe Arroyo da kendini buldu. Skor yaptı, asist katkısı gösterdi ve en önemlisi onun bir numara oynamasının Jamont Gordon üzerinde yarattığı etki. Sakatlığını da atlatınca kendini buldu Jamont Gordon, bana göre onun adına sezonun en iyi maçıydı bu.

Son 5 maça kadar nağmağlup ilerliyorduk, 5 maçta 3 mağlubiyet geldi derken bir anda taşlar yerinden oynadı ama bugün kazanmak önemli. Sakatlıkları da atlatıyoruz {Ender Arslan'ın durumu yarın belli olur}, Arroyo da takıma katıldı derken daha iyi bir Galatasaray izleyeceğiz.

Cenk Akyol ve Furkan Aldemir de iyiydi bugün. Cenk Akyol'un istikrarı var aslında, bu sezon gayet iyi halde ama Furkan Aldemir'in düşüşü vardı. Hücum ribaund anlamında şov yaptığımız böyle bir maçta da Furkan Aldemir gibi ribaund canavarı bir ismin katkı vermemesi imkansızdı aslında. Pota altında tam bir hücum ribaund şov izledik ve maçın da bu kadar farklı olmasının en önemli nedeni bu.

Engin Atsür ise ruh gibi, sezon başından bu yana böyle aslında. Can Korkmaz'da olan özgüvenin onda biri Engin Atsür'de olsa bugün başka şeyler konuşuyor olurduk.

Önümüzde Kazan maçı var, Euro Cup asıl şimdi başlıyor ve o maçta alınacak skor çok daha önemli. İddiayı ortaya koymak adına güzel bir gün olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir