3 Ocak 2013 Perşembe

Ibricic -> Kasımpaşa, Cernat -> Rizespor, Özgür Çek -> ?

Son zamanlarda Galatasaray'a çok odaklı kaldık ama transfer kazanı tüm Türkiye adına kaynamaya başladı. Bloga yazı yazmanın en keyifli dönemleri de transfer zamanlarıdır aslında. Biraz gündeme eğilelim derim.


Kasımpaşa'nın Ibricic transferi mesela. Resmen açıklandı mı bilmiyorum ama bu işin bittiğine yönelik haberler çok güçlü.

Ligin ilk yarısı adına İtalya vari bir ''bidon'' oylaması yapılsa Krasic ve Ibricic bana göre zirveyi paylaşır. İki yüksek beklentili ama beklenileni henüz verememiş isimler. Ama onların kalitesinden kimse şüphe edemez ve beklemek lazım.

Ibricic'i de Kasımpaşa bu beklentiler ışığında transfer etmiş olmalı ama Gaziantepspor erken pes etti sanki. Ben futbolcunun Gaziantepspor'da da kiralık oynadığını biliyordum ama bonservisi onların elindeymiş ve Kasımpaşa ile kiralık anlaşması yaptı Ibricic.

Kasımpaşa, hücuma yatırım yapmayı seven bir takım. Israrla hücumun üstüne gidiyorlar, sezon başında da böyleydi, ara transferde de bu devam ediyor. Ozan İpek bunun göstergesidir mesela, Ibricic de aynı şekilde. Ama hücumda bir şişme oldu diyemeyiz, Ibricic gibi merkezde oynayan yaratıcı bir isme de ihtiyaç vardı.

Özer Hurmacı sol kanat gibi oynadı daha çok, Djalma sağ tarafta, Ozan İpek'le kanatlara alternatif yaratıldı ve merkezde Ibricic olacak. Ligin ilk yarısında hayal kırıklığıydı İbricic, bakalım Kasımpaşa ona yarayacak mı? Ben skorer bir görüntü bekliyorum Ibricic'den.


Çaykur Rizespor'un da Cernat hamlesi bir o kadar ilgi çekici. Mustafa Denizli ile birlikte yeni bir yapılanma beklentimiz vardı, bu yapılanmanın da güçlü isimlerden oluşmasını bekliyordum. Zamanında Manisaspor'un başına geçtiğinde benzer bir harekat yapmıştı zaten, aynı durumu Rizespor'a da kurgulamak mümkün.

Cernat, bu ligin reyis diye tabir ettiğimiz isimlerinden. Karabükspor'un Süper Lig'de kalıcı olmasında en büyük pay sahibi isimlerden biriydi ama onun da bu sezonu hayal kırıklığı. Karısının hastalığından da bahsediliyor, belki moral olarak çok düştü ama bizim saha içerisinde gördüğümüz, Karabükspor artık bir hız takımı ve bu hız içerisinde de Lualua içeri, Cernat dışarı durumudur.

Cernat büyük bir tecrübe, PTT 1.Lig'de de farkını ortaya koyacaktır. Bu tip tecrübeli, kaliteli, isimli futbolcuların bir alt ligimizde de forma giyebiliyor olması ülkemiz adına güzel bir gelişme. Cernat, istikrar dedi ve Türkiye'den devam ediyor kariyerine.

Neler yapacağını çok merak ediyorum. Bu tarz futbol akılları genellikle farkını yaratır, özellikle de Mustafa Denizli'nin sadece Rizespor'a değil, PTT 1.Lig'e getirdiği fark büyük.


Bugünün ise en önemli gelişmesi, Özgür Çek'in Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etmesi. Hala ama hala 21 yaşında olan Özgür Çek, uzun zamandır aramızda, uzun zamandır konuşulan bir futbolcu.

Fenerbahçe altyapısından yetişti, Özer Hurmacı transferinde Ankaraspor yolunu tuttu, oradan Ankaragücü'ne yatay geçiş gerçekleştirdi derken potansiyeline ancak yaklaşabilmişti. Bu çıkışın sonunda da Fenerbahçe ile 2. dönemini başlattı ama iki yarım sezonu bir sezon olarak görürsek, beklediği şansı bulamadı, ısrar da etmedi ve bana kalırsa oynamak adına kendisi ayrılmak istedi.

Fm'de boşa çıkınca bir anda 20 talibi olan futbolcular vardır, Özgür Çek'in de durumu şu an bu. Çok büyük bir potansiyel, henüz 21 yaşında ve geleceği çok açık. Haliyle de talibi bol. Neredeyse bütün Süper Lig takımları onu istiyor. Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Antalyaspor, Kayserispor diye uzuyor bu liste ve gideceği her takımda da başarılı olabilir.

Ülkemizin genel sorunu, sol bek yok, yetişmiyor. Hasan Ali Kaldırım alanında tek şu an ve ondan sonra gelen isim olan Hakan Balta, Riera'nın yedeği durumunda. Haliyle de en kötü yerli sol bek bile değerli olabilir bu ülkede ve Özgür Çek gibi bir isim doğal olarak çok daha değerli. Üstelik bonservisi de elinde. Gökhan Süzen gündemi vardı ama Özgür Çek yeni bir takımla anlaşana kadar bir numaralı sol bek transfer gündemi Özgür Çek olmuştur.

1 yorum:

  1. hocam ozan ipek transferinde bonservis konusunda bir problem yaşanıyor. ama görüşmeler devam ediyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir