27 Mart 2013 Çarşamba

Alper Potuk'u İzledik Bugün, Değil Mi?


6. maç oldu bu ve doğru sistemi, iyi futbolu ancak 6. maçta bulabildik. Bu tip maçların sonunda puan da kaybedebilirsin, sorun olmaz. Maç sonunda ''çok iyiydik, önümüze bakacağız'' dersin ve oynadığın futbol da bu söyleminin altını doldurur.

Ne yazık ki bunu söyleyemiyoruz, olmazsa olmaz bir maç. Henüz 6. maçta olmazsa olmaz maçımızı oynuyoruz ve şimdiden havluyu atıyoruz. Hiddink döneminde baraj maçı oynadık, 2010 Dünya Kupası elemelerinde şansımızı son iki maça kadar taşıdık ama 6. maçta havlu attığımızı uzun zamandır hatırlamıyorum.

İyi futbol oynadık, bu futbolun da hakkı beraberlik değildi. Son yılların belki de en tempolu Milli Takım'ını izledik. Doğru kurgulanan bir orta saha ve Arda Turan etkisiyle çok tempoluydu Milli Takım. Pozisyon da verdiği zamanlar oldu ama aldığı hücum riskiydi bu. Golü aradı, pozisyonlar kaçtı, bir şekilde golü de buldu ve o arada önemli pozisyonları da var belki rakibin ama olmadık bir golle yenilmek yıkıcı oldu.

Diğer üzücü nokta, Macaristan'ın bizden 4 puan alımş olması. Büyük ihtimalle de grupta 2. olacaklar ve bu durum da grubun seviyesini gösteriyor. Şu grupta henüz 6. maçta havlu atıyoruz, gerçekten çok üzücü.

Maçla ilgili yazılacak fazla birşey yok, klişe olduğu üzere temele inmek durumundayız yine. O konularda da yazacağımızı yazdık zaten. Grup eleme sürecinde prens yapılan Sercan Sararer, ona benzer gereksiz ısrarlar, daha da derine inip ısrarlı bir gurbetçi çalışmaları ve unutulan Anadolu. Alper Potuk'u izledik bugün değil mi, cevap onda aslında.

Kurtarıcı olarak oyuna Mevlüt Erdinç ve Kerim Frei giriyor, bu da işin diğer bir boyutu. Bazı futbolcular var hala çözemediklerim. Kerim Frei genç, onu yıllar içerisinde görürüz elbet ama derine inersek önümüze çıkan bir Nuri Şahin sorunsalı. İyi bir tane Milli maçını hatırlamadığım.

Aynı şekilde Mevlüt Erdinç. Erding yerine Erdinç yazdırdığından mıdır bu değişim bilemem ama bazı isimlerin kulüp performansıyla Milli Takım performansı arasında büyük farklar var ama bizler ısrar ediyoruz bu tip isimler üzerinde.

Şu da var. 1-0'a kadar herşey mükemmel, iyi oynuyoruz. 1-1'in ardından durum değişiyor, doldur Burak Yılmaz'a ya da Arda Turan'a ver çalım atsına dönüyor iş. Bu kadar mı kolay dağılıyor bu takım. Nerede kaldı, düştüğünde yeniden ayağa kalkmasını bilen Milli Takım?

Yapacak birşey yok, Euro 2016 için hayal kurmaya başlayalım...

2 yorum:

  1. mevlut ilk hatirladigim euro2008'in ilk macindan beri milli takimda ve o gun bugundur etkisiz eleman, yanilmiyorsam sadece 2 gol 5 sene icerisinde. ama bu adamda nasil bir potansiyel goruluyorsa surekli kadroda her gelen td mevlut'e sariliyor. ya bizim goremedigimiz bir sey var ya da gurbetci manyakligi gozleri kor etmis artik. hayir anlamiyorum bu olmadi diyip yeni parilti gosteren bir anadolu futbolcusuna formayi versen bundan nasil daha kotu olabilir. adam 2 gol atmis senelerdir.

    YanıtlaSil
  2. Nuri Şahinle ilgili temel sorun şu biz Nuri'den çok şey bekliyoruz. Halbuki Nuri bugüne kadar başarılı olduğu takımların hepsinde de iyi bir sistemin içindeki kilit oyuncuydu(dormund ve feyenoord). Hiç bir takımında ''cesur yürek'' olmadı. Halbuki bizi milli takımlar seviyesinde hep cesur yürek diye tabir ettiğimiz oyuncular ihya etmiştir. Yanlış adamdan yanlış şeyler beklememeliyiz. Nuri'nin iyi olabilmesi için onun oynayacağı sistemi oluşturmalısınız. Yoksa Nuri sadece korner kullanır ve bu durum için onu suçlamak da yanlış olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir