24 Mart 2013 Pazar

Avrupa Basını Kaynağı Buldu


Galatasaray'da sezon sonunda sorulması gereken bir soru olacak. Mevcut birçok futbolcuya talip önemli takımlar var ve büyük paralar konuşuluyor. Galatasaray'ın da ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda büyük paralar harcayabildiğini görüyoruz ve daha uzun vadeli hedefler doğrultusunda nasıl bir transfer politikası izleyeceği merak konusu.

Burak Yılmaz ve Muslera merkezli bir tablo var. Piyasası en yüksek iki futbolcumuz onlar gibi görünüyor ve önemli rakamları da konuşuyoruz onlar için. Bu isimleri kadroda tutarak mı büyümeye devam etmeli yoksa önemli paralara satarak bir yandan hedeflere ilerlerken, diğer yandan da maddi şartları mı düşünmek?

Bunun kararını da sezon sonunda yönetim verecek ama çok astronomik rakamlar önerilmediği sürece bu isimlerin en az bir sezon daha Galatasaray'da kalacağını düşünüyorum.

Sneijder ve Drogba transferlerinden sonra da Avrupa basınının cazibe merkezi durumuna geldi Galatasaray. Sürekli isimler yazılıyor. Robben'i konuşuyoruz bir süredir. Burak Yılmaz'la takas olacakları bile yazılmış ve Alman basını Robben konusunda çok ısrarcı. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derim. Bir de bugün okuduğum İngiliz basınının iddiası olan Gervinho. Ama Robben konusu çok daha ciddi.

Robben ismine kim hayır diyebilir dersiniz ama şu ortamda ben hayır derdim. Galatasaray'ın mevcut sistemi iyi ve oturuyor. Bu sistemde de Robben vari bir kanat futbolcusu nerede oynar. Robben veya benzeri bir ismin transferi demek yeni sistem demek ve bu durumda da hangi futbolcuyu nereye yerleştireceksiniz, kim kesilecek?

Galatasaray'ın mevcut sistemine göre hamleler yapması en akılcı olanı. İyi bir stoper, iyi bir sol bek, orta saha için yartılması gereken alternatifler ve yine çok konuşulacak Melo'nun durumu. Yıldız futbolcularla büyümekte güzel, alıştık bu duruma ama sisteme göre, daha akılcı hamleler güzel olurdu. Adımlar da bu yönde atılacaktır mutlaka ama Robben ismi özellikle Alman basınında çok dile getiriliyor.

Bunların yanında, konuşmadığımız ve ısrarla ertelediğimiz diğer konu da Umut Bulut'un transferi. Hissettirmiyor belki ama kendisi kiralık olarak Galatasaray'ın formasını giyiyor, şu durumda sezon sonunda ayrılacak. Çünkü Galatasaray'ın opsiyonu kullanma konusunda bir çabası yok ya da biz bilmiyoruz. 3.2 milyon avro'luk bir opsiyon söz konusu ve bu paraya da Umut Bulut gibi bir yerli bulmak imkansız.

Burak Yılmaz diyoruz, sonra Umut Bulut ve koskoca ülkede 3. santraforu yazmakta zorlanıyoruz. Bu imkanı kaçırmamak gerekiyor.

Son konu ise Elmander. Drogba'dan bu yana o da sessiz, sedasız bir görüntüde. Sakatlığı var, takımdan ayrı çalışıyor ama iyi olması durumunda da şu tabloda forma bulması zor. Drogba ve Burak Yılmaz iyi gidiyorlar, Umut Bulut kenarda iyi bir yerli alternatifi derken oluşan yabancı sorunsalında Elmander 18'i dahi göremez oldu. Sezon sonunda da onun Kasımpaşa'ya gideceği bir diğer söylenti, onu başka bir Türk takımı forması altında görmek üzücü olurdu. Elmander çok önemli bir alternatif.

Ujfalusi'nin de gelecek hafta takımla çalışmalara başlayacağı haberi geldi. Bu sezon forma şansı bulması zor görünüyor ama bu alternatifsiz ortamda, en kritik noktada belki bir sürpriz neden olmasın...

10 yorum:

  1. melo yu sil. burak da giderse bütün bu şimdiki hesabını yaptığımız sistem çökecek başka bir çehremiz olacak. dolayısıya kanat çok hayırlı -hele robben gibisi- olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Gervinho gelmesin diye gece gündüz dua ederim. :D İnşallah doğru değildir. Tam bir kazma. Arsenal'ı takip eden biri olarak söylüyorum: saç baş yolduranın önde gideni.

    YanıtlaSil
  3. Bence de Gervinho verimsiz bir transfer olur. Burak iyi bir paraya satilirsa cok isabetli olur. Evet cok gol atiyor belki ama ben onun yerine Elmander oynarsa daha guzel bir futbol oynayip, daha cok pozisyon bulacagimiza inaniyorum.

    YanıtlaSil
  4. Burak iyi bir bonservisle gönderilebilir.Yerini Umut'un bonservisini alarak doldurabiliriz.Çift forvet oynayacaksak rahatlıkla oynar Umut böylelikle hem para gelir hem forvet hattındaki etkililiğimizi kaybetmemiş oluruz. Ama Robben gelecekse gerçekten o zaman kanatlara ağırlık veren bir düzen gerekir ki Amrabat ve Robben'le avrupalıları bile kıskandıracak kanat organizasyonuna sahip olabiliriz.

    YanıtlaSil
  5. fb medyasının haberleri bunlar.psikolojik yıpratma

    YanıtlaSil
  6. robben veya gervino'dan ziyade keşke mümkün olsada yaya toure transfer edilebilse, şu ortamda galatasaray ortasahasına katabileceklerini hayal bile edemiyorum.

    gerçekçi olmak gerekirse melo ile devam edilmeyecekse alınabilecek yerli isimler belli, ilkay gündoğan, nuri şahin yada gökhan inler'den biri bence o pozisyonu doldurabilir. yerli ortasaha alternatifi olarak ise alper potuk en dikkat çekici aday herhalde. stoper konusunda ise serdat taşçı yada ömer toprak'tan en az birinin alınması elzem gibi görünüyor. bu sayede sol bek için yabancı alternatifleri göz önüne alabiliriz.

    sol bek konusunda da yine gönül real madrid'deki marcelo'yu parçalı forma altında görmek istiyor ama bu da çok olası bir transfer değil tabi.

    yinede genel olarak tabloya bakıldığında bu yaz umut'un bonservisi, yerli stoper, yerli orta saha ve mümkünse yerli ön libero alımı en önemli transfer maddeleri olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. robben bence de çok gereksiz olur. karakter olarak da bencil topla oynamayı çok seven bir oyuncu ayrıca dediğin gibi eğer Robben veya onun tarzında bir oyuncu gelirse herşey sil baştan olur. hali hazırda bu sistemi oturtana kadar ne kadar sıkıntı çektik. bu sistem sadece drogba ve sneijderden max verim alabileceğimiz bir sistem değil hamit, melo, selçuk, eboue, riera herkesi verimli kılan harika bir yapı.

    gelecek sezon bu yapıyı daha da mükemmelleştirecek dokunuşlarla şampiyonlar liginde yarı final hatta finali zorlamanın yollarına bakmalıyız.

    burak ve muslera bence de 30 milyon€ ve üstü bir teklif olmaza kalırlar. Hadi muslera'yı onur veya tolga ile bir şekilde doldurursun ama Burak'ın yerine alacağın yerli yok. Yabancıyı ise ancak Burak'tan gelen parayla alabilirsin. Gerizekalı demirören'in yabancı sayısı ile ne yapacağı tam bir piyango. En az 1 sezon daha kalırlar.

    Melo giderse onun yaptığı işi yapacak yerli önliberonun olmadığını düşünüyorum. zaten olsa bile Melo için vermediğimn 5-6 milyon€ bonservis yerine 12-13 vermen gerekir ki salaklık olur. bir şekilde Melo kalmalı. Futbolculu, kalitesinin yanında agresifliği, heyecanı vs.. Melo vazgeçilmez bir adam. Özellikle yeni sistemle birlite Schalke ve Kayseri maçlarında yeri doldurulama bir oyuncu olduğunu gösterdi. Melo kalmalı ama olabildiğince onun yokluğunda alternatifini yaratmak için Alper potuk ismi olabilir. Ben Hocanın Melo'yu kesinlikle bırakmayacağını düşünüyorum.

    Defansa bence 1 değil 2 tane lazım. Olabiliyorsa ömer veya serdar taşçıyı alıp işi bitirmek en iyisi. Sol beke yabancı şart.

    Umut'un bonservisi kesinlikle alınmalı. Adam yedekten gelip 15 gol attı daha ne yapsın? hatta elmanderin bile kadroda olması şart. 4 tane iyi santraforun kadroda olması gerekir.

    Bence artık yıldız transferinden ziyade seneye takımın kadro deinliğini ve eksik yanlarını gözetecek transferler yapmamız şart.

    Hoca da zaten ilk olarak stoper ve sol bek alıp duruma göre orta saha ve kanat oyuncusuna yönelebiir.

    YanıtlaSil
  8. Burakçım selam,

    Ben Cenk Tosun diyorum. Hatta geçen hafta bu iddialar neeniyle özellikle yazdım. Adamın Trabzon'a gidip 3 sene sonra sözleşme bitiminde bedavaya getirme ritüeli çok da doğru bir zamanlama olmayacaktır :)

    http://hakanbaysal.blogspot.com/2013/03/cenk-tosun.html

    YanıtlaSil
  9. Benim Cenk Tosun üzerinde hiç umudum yok :) Hele ki daha yüksek seviyede kaybolur diyorum.

    YanıtlaSil
  10. Bu sezon bu kadroyu korumak bence en büyük mücadele olacak bizim için.Muslera,Burak piyasalarını çok fazla büyüttüler ve bir daha bu kadar pig yaparlar mı orası meçhul evet ikisinin de geleceklerinden kuşkum yok ama futbolun dinamikleri hergün değişiyor sakatlıklar vs.. ve bazı şanslar herzaman ele geçmiyor maalesef.

    Galatasaray yönetimi olaya ekonomik bir şekilde yaklaşması bence çok olası,romantik bakmasını elbette herkes ister kadro korunsun daha da takviyeler yapılsın ama değişmeyen bir gerçek Galatasaray'ın hala ekonomik olarak yol alması gerekiyor ve bu gerçek beni olaya romantik bakmaktan alıkoyuyor.

    Burak ve Muslera'nın yeri dolar mı...Dolacaktır dolmalıdırda...Onur veya Tolga ikisi birden Trabzon'da kalmayacakalrdır.En nihayetinde oyuncu sürekli oynamak ister ve isteyecektir söz konusu Galatasaray ve Şampiyonlar ligi ise bence bize hayır diyebileceklerini sanmıyorum.

    Burak ise yerini en zor dolduracağımız oyuncu olur.Umut,Elmander(Drogba zaten var) kadroda kalırsa yanlarına alınacak olan iyi bir 4. oyuncu ile alternatifli forvet hattı ve rotasyon yakalarız...

    Burdaki en büyük sıkıntı yabancı sayısı Tff bu konuda ne yapacak çok önemli...Bu alıncak kararlar Burak'ın değerini çok daha fazla artıracaktır bizim için...

    Bu arada Robben gelmesin...(Olaya bak Robben'i istemiyoruz :) ) neden belli eldeki mevcutlarla ve kullanılan sistemlerle Robben zor...Gerçi gelse Amrabat'a iki çalım öğretse o bile kar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir